Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olinek okrąglinek

Problemy z brzuchem

Polecane posty

Gość olinek okrąglinek

Witam, od jakiegoś czasu zauważyłam coś dziwnego z moim brzuchem, bynajmniej wcześniej takich objawów nie miałam. Gdy wstaję rano mam płaski brzuch lecz gdy tylko zjem byle co od razu mój brzuch rośnie. Dla porównania rano jest płaski a wieczorem wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży...dosłownie. Co może być tego przyczyną? Jak tego unikać?

Gość heeeehhhhe
Niestrawność, nietolerancja na coś co jesz (składniki najbardziej prawdopodobne to produkty mleczne i gluten) i parę innych: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzd%C4%99cie#Etiologia

Gość ja mam to samo:):)
ale od... od zawsze. Nie myślałam, że coś może być nie tak, zawsze tak miałam. Rano brzuch jak u modelki, a zjem byle co (choćby jedną małą kanapkę) i zaraz rośnie:o może nie jest jakiś bardzo duży, ale na pewno nie płaski jak rano i perfidnie przebija się przez bluzki. Nawet się zastanawiałam czy nie ma ziarenka prawdy w tych reklamach Activii:D

Gość eeeeeeee????????
Zamiast "aktiwii" jedz kiszoną kapustę, ogórki kiszone, pij kefir - będzie i taniej, i zdrowiej ;)

Gość olinek okrąglinek
Kiedyś jadłam activie i mam wrażenie że coś pomagało w zasadzie z tym to jest tak że reguluje się wypróżnianie więc przynajmniej z dnia na dzień nic w brzuchu nie zalega i tyle. Zastanawiam się czy da się coś z tym zrobić bo? Nie wiem... może mam rozciągnięty żołądek bo jem nieregularnie...a w sumie to też dużo znaczy

tez tak mam, a o dziwo nie jem nic specjalnie niezdrowego. Jestem jaroszem, od rana do wieczora dieta pelna w warzywa i owoce, lykam witaminy jem platki ale i tak czasem mam wrazenie ze w ciazy jestem a przed okresem to normalnie czwarty miesiac, mam 19 lat, jadlam activie itd, nic nie pomaga. Waze 47 kg, wyobrazcie sobie jak ja wygladam z tym brzuchem, czytalam na necie i nigdzie nie ma jakis specjalnych porad. Teraz zbliza sie lato i robie brzuszki, jednak to nie pomaga bo ja na brzuchu tlusta ie jestem, nie wiem chyba przestane jesc :/

Gość kamilunia
Na wzdęcia b, dobre sa soki wielojagodowe, głównie z acai. ja sobie popijam z rana na czczo taki sok Mistisy z synergyclub. To jest na bank lepsze od wszystkich activii razem wzietych. bardzo ładnie reguluje mi trawienie, nie mam uczucia, że cos mi leży na żoładku. pzdr.

Gość masz słabe mięśnie brzucha
dlatego że wystarczy że coś zjesz to od razu brzuch wywalony być moze jesz za duże porcje na raz, nieregularnie może zbyt dużo węglowodanów i stąd wzdęcia i gazy może jesteś po leczeniu antybiotykiem i masz za mało tych dobrych bakterii w jelitach ? pij codziennie kefir niesłodzony, maslankę, naturalne jogurty ogranicz cukier i białe pieczywo

w nabiale niesłodzonym - jogurty naturalne, kefiry itp.są probiotyki, dlatego dobrze robią na brzuch, można też kupić probiotyk a aptece np. lactoral i też dobrze wpłynie na pracę jelit