Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka zagubiona :(:(

wybaczenie zdrady

Polecane posty

czy da sie wybaczyc zdrade i zapomniec czy czlowiek zawsze bedzie tej drugiej osobie to wypominal jesli zostana razem?

up up

Moim zdaniem niekoniecznie "wypominał" ale zapomnieć się nie da i zaufać też trudno.

Powiedz mi czy książkę zaczyna się od ostatniej strony czy od pierwszej? Pytasz o wybaczeniu zdrady. A to jest ewentualnie możliwe jak się wykona kilka wcześniejszych kroków. Jak zdradzająca osoba ZROZUMIE jakie konsekwencje dla związku miała ta zdrada. Jak się czuła zdradzana osoba. Czy para w której była zdrada szczerze wytłumaczyła sobie DLACZEGO doszło do zdrady. Jakie deklaracje o umowy można zawrzeć. Czy osoba zdradzona CHCE i ZGADZA się dalej walczyć o związek. Czy obydwoje wierzą że się uda i chcą pracować. Wybaczenie to jeden z ostatnich kroków i wcale nie najważniejszy.

Gość już wszystko wiem
nie marudź Jacek, zdrady nie wybacza się nigdy!!!

Wiesz wybaczyć możne ale nigdy się nie zapomni a to już nie będzie to samo co kiedyś . Jeżeli ta druga osoba będzie chciała tak samo odbudować związek jak ta która zdradziła to nie koniecznie będzie wypominać raczej za wszelką cenę bd chciała zapomnieć . Chyba żę bd się kłócić to będzie całkiem możliwe . Mam nadzieje że pomogłam ;)

Umiejętność wybaczania jest bardzo przydatna. To Ty sam jednak decydujesz czy chcesz przebaczyć, czy nie.