Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jasnoookakornelia

zostałam posądzona o stalking- co zrobic???

Polecane posty

Gość jasnoookakornelia

Z rok temu w necie na portalu randkowym poznałam faceta, zaczęliśmy się spotykac, ale w sumie po 2 spotkaniach dałam sobie spokoj-bo przestal mi się podobac i nie bylam nim zainteresowana dłużej. Ani on się do mnie wiecej nie odezwal, ani ja do niego- jednak któregoś dnia mi cos odbiło i zalozyłam sobie draczne konto na fb i drugie na wp.pl i napisałam do niego - nie pisałam nic strasznego ani wyzwisk, ani gróźb, tylko jajcarskie rzeczy w rodzaju, ze widzę wielkiego smoka który przyjdzie i mnie zje, albo że wielkie robaki mi wychodzą , albo ze tusk mi się snił tych maili było kilkanaście, oczywiscie nie były one pisane jako " ja". potem o tym zapomniałam, aż któregoś dnia dostałam wezwanie na policję jako świadek, okazało sie że to chodziło o te maile, on zgłosił sprawę na policję i powiedział, że podejrzewa mnie! Na przesłuchaniu nie przyznałam się do winy, powiedziałam zgodnie z prawdą, że ja go prawie w ogóle nie znam, widziałam go 2 razy i nie wiem dlaczego on mnie podejrzewa. Policjant powiedział mi że chodzi o art. 190a KK, przesłuchiwana byłam w lgrudniu i od tamtej pory nikt się ze mną nie kontaktuje ani nie dzwoni. teraz mam pytanie- dlaczego chodzi o art. 190a, skoro te maile zostały napisane przed wprowadzeniem tej ustawy o stalkingu ( jeden był tylko po), czy dobrze zrobiłam że sie nie przyznałam, i dlaczego oni sie do mnie nie odzywają ( tzn czy sprawy internetowe tyle trwają?jak myślicie- Nela

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować