Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniec z tym

koniec karmienia piersią jak to sie robi?

Polecane posty

Gość koniec z tym

w 7 m.ż chce juz odstawic synka od piersi, ale kompletnie nie mam na to filozofii wiec jak to się robi, wprowadza sie mleko modyf??? czy mozna sobie to darowac? mozna od razu odebrac cyca czy ytrzeba np. najpierw zosatwic rano i wieczorem? jak nie dam mm to wtedy normalne posiłki wystarczają? pomózcie?

Gość [Karina]]]]
jak to mozna sobie darowac mleko modyfikowane? to co,chcesz 7 misieczne niemowle pozbawic mleka w diecie? pojebalo cie?

Gość kolendraaaax
nie pomogę :( karmiłam piersią kilak dni potem tylko mm więc problemu nie było ale z tego co wiem dzieci nie mają problemu z przejściem na mleko mm to od Ciebie zależy możesz zostawić jedno karmienie np. rano albo rano i wieczorem - albo od razu mm- przecież kobiety tak robią jak np laktacja zanika.

Gość kolendraaaax
ej no laska nie skojarzyłam że chcesz odstawić mleko dziecku- takich historii nie słyszałam.

Gość vadana1
W tym wieku mleko jest podstawą diety wiec oczywiscie jesli zdecydujesz sie przestac kamic to musisz wprowadzic mleko modyikowane następne. Podawaj posiłki uzupełniające - kaszki, zupki i desery owocowe ale mleko miedzy nimi. Jak to się robi? STOPNIOWO. Tzn. zaczynasz powoli zamieniac podawanie piersi na mleko z butelki/kubeczka - np. tak jak zwykle wieczorem karmilas piersią to zamiast tego podaj mm lub kaszkę, po kilku dniach (laktacja musi sie zminiejszyc zeby nie powstawaly zatory) zamien kolejny posilek na mleko modyf. Obserwuj dziecko i swoje piersi.

Gość koniec z tym
nie chce odstawic, pytam tylko jak to zrobic i czy jest potzrebne, kompletnie sie tym tematem nie interesowałam nigdy, bo moje dziecko na 5 misiecy i pije TYLKO pierś! a nie mozna dawac produktów mlwcznych? zamiast MM? albo np. faktycznie cycek rano i wieczorem a tak posiłki +prosukty mleczne, tzreba koniecznie cos sztucznego?

Gość matko jedyna 000
przeciez dziewczyna zadała pytanie :S nie musicie sie od razu podniecac. Ja tez ci nie pomoge bo odstawianie piersi dopiero przede mna. Ale tez chetnie sie dowiem jak to zrobic

Gość koniec z tym
ale jak to jest z tym mlekiem? mm to mleko krowie tylko modyfikowane tak? ale pzrecież w zasadzie mleko jako mleko ludziom nie jest potzrebne... oczywiscie sery, jogurtym kefiry...to samo zdrówko ale mleko?

Gość vadana1
Przetwory mleka krowiego mozna podawac od ok 11 mies zycia - mam na mysli kefir, jogurt, biały ser - do tego czasu zaleca sie tylko modyfikowane mleko + posiłki uzupełniające tutaj masz do sciagniecia schemat zywienia niemowląt karmionych piersią i sztucznie http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2321730.html

Gość koniec z tym
włączcie sie proszę do dyskusji doswiadczone mamy

Gość Francoise
łatwe nie jest przede wszystkim nie każde mm polubi twoje dziecko,ja zanim trafiłam na "to"przetestowałam chyba ze 4 gatunki najpierw zrezygnuj z 1 karmienia piersią i zastap mm, potem kolejne a poza tym 7 miesięcznemu dziecku powinnas juz wprowadzic papki bo sama pierś juz dawno dla niego za mało

Gość koniec z tym
o dziękuje zaraz poczytam

Gość vadana1
mm to modyfikowane mleko krowie. Potrzebne do budowy kosci, prawidlowego rozwoju mozgu. Łatwo przyswajalne i bogate we wszystkie składniki odzywcze.. Kazdy ssak pije mleko :) Trochę pokrętna Twoja filozofia - kefir to samo zdrówko a mleko już niepotrzebne... a z czego robi się kefir? :)

Gość koniec z tym
piszę,ze ma 5 mcy, a od 7 chce mu odstawic, do 6 moge spokojnie tylko piers

Gość koniec z tym
vadana, chodzi o to,ze człowiek w zasadzie mleka krowiego nie trawi wiesz? nie mamy takiego enzymu, za to jego przetwory są bardzo pożyteczne, pozczytaj sobie

Gość mała miiiiiiiiiiiiiii
do 6 tylko pierś?kto ci to powiedział?co to za pomysł?o rany,ty głodzisz to dziecko to po pierwsze a poza tym na pewno samo mleko w wieku 6 miesięcy nie jest wystarczającym pokarmem do prawidłowego rozwoju!

Gość koniec z tym
mała miiiiii-bardzo sie mylisz, moje dziecko pieknie przybiera na wadze i nie mam potzreby podawania mu niczego innego, to nie mój wymysł a pediatry

Gość vadana1
Jezeli Twoj maluch ma 5 miesiecy to radziłabym tak: do 6 miesiąca podawac tylko piers, a pozniej włączyć: -zupkę (zmiksowane warzywa gotowane w wodzie lub na parze, a po ok 2 tyg z dodatkiem mięsa i 1/2 zółtka co 2 dzien - jak w schemacie zycienia niemowląt) -kaszki ryzowe, mannę, wielozbozowe - urozmaicaj, dodawaj przetarte owoce - wszystko na mleko modyf -przetarte/zmikowane owoce wszystko masz w linku ktory przesłałam wczesniej... a dlaczego chcesz przestac karmic naturalnie?

Gość wiem i powiem
autorko, bredzisz...bredzisz ze az żal czytac twoje wypociny poczytaj troche o mleku w diecie malego dziecka bo jak na razie to slabooooo

Gość koniec z tym
dzieci karmione persią do 6 mieisąca mają prawo byc tylko na piersi, jesli prawidlowo przybierają,

Gość matko jedyna 000
Dziecko na mleku matki do 6 miesiąca może dostawać tylko pierś Mała Mi

Gość vadana1
mala miiiiii.. teraz zaleca sie karmienie tylko piersią do 6 mies zycia - Instytut Matki i Dziecka, WHO... ja tak karmilam dwojkę swoich dzieci i rozwijały się idealnie.

Gość mała miiiiiiiiiiiiiii
taaaa i jeszcze w dodatku przynosi je bocian! s luchaj dalej tego lekarza ,po co nas zpytasz o radę?jestem pewna,że twój lekarz ci lepiej doradzi

Gość koniec z tym
vadana dziekuję, moja droga nie bredzę tylko pytam, słyszałam wiele teorii i staram sie po porostu dowiedziec, nie mam swojej filozofii w tej kwestii, po prostu pytam

Gość BBQ haa
mala miiiiiii głupiaś - WHO zaleca karmienie piersią do 6 miesiaca

Gość zla na wszystko
moja cora juz od 4 miesiaca zaczela jesc obiadki i deserki jak mozna tylko na mleku caly czas? dziecko potrzebuje przyzwyczajac sie do jedzenia. :/

Gość koniec z tym
oj mała miiii-widzisz, nie doczytałas i oskarzasz,ze głodzę dziecko, hehhe dobre.

Gość ja ci dpowiem z doswiadczenia
jesli nie chesz tonie musisz wprowadzac mm w 7 miesiacu zycia. w POslce przetwoty mleczne zalecaja wprowadac ok roczku. mnie polozna we francji mowilam ze mozena podawac serki i jogurty naturalne od poczatku ropzszerzania diety. Moje dzieci jadly jogurty nat i serki w 7 miesiacu i nic im nie bylo. corka w 6 miesiacu przesla na mm. Syn ma prawie osiem miesiecy i piersia karmie go tylko rano i wieczorem i ewentualnie w nocy na sniadanie, po piersi dostaje kromke chleba , obiadek je jednodaniow warzywa z miesem plus owoce nadeser, pdwieczorek: jogurt/ser bialy naturalny i owoce, kolcja roznie albo zupka warzwyan i potem kasza na mm albo tylko kasza na moim mleku lub modyfikowanym. POlecam odstwaainie stopniowe, mnijeszy szok dla dzieckai dla mamy

Gość BBQ haa
Poczytajcie sobie dlaczego warto wstrzymac się z rozszerzaniem diety dziecka do 6 miesiaca.

Gość koniec z tym
oczywiscie , ze mozna od 4 dawac obiadki ale poco??? dziecko ma całe zycie na smakołyki, ja znam kretynki co nawet w 2 mieisącu juz grochówę dawały jak organizacja zdrowia zaleca tzn, ze jest to bardzo potzreebne dziecku