Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniec z tym

koniec karmienia piersią jak to sie robi?

Polecane posty

Gość koniec z tym
jak robisz kaszę na swoim mleku???

Gość BBQ haa
Ja właśnie skonczyłam karmić piersią dzisiaj. Moje dziecko zaczęło piąty miesiąc, dostaje mleko modyfikowane. Dietę rozszerzę kiedy zacznie szósty miesiąc.

Gość zla na wszystko
no moze i prawda, ja karmilam piersia tylko 3 tyg. dlatego dostawala obiadki ale tez nie wiedzialam ze przy piersi mozna do 6 miesiaca i nie trzeba nic wiecej

Gość mała miiiiiiiiiiiiiii
janse WHO zaleca też wiele innych absurdów,ale nie zaleca 6 miesięcznego dziecka trzymać jedynie piersią!chyba nie czytacie ze zrozumieniem!jak najbarzdiej karmienie piersia do 6 miesięcy ale to już jest za mało dla takiego dziecka ja ci powiem jedno,warttosc mleka matki jest zalezna od jej diety!!!!! zrób dziecku badanie na pozim wapnia,(jest to badanie moczu tzw próba sulkowicza)to wtedy bedziesz miała pewnosć,czy twoje mleko wystarcza bo bardzo często nie!i pozoim wapnia w organizmie dziecka jest zbyt niski ,poetm krzywe nózki,zapadnięta klatka piersiowa itp mam wykształcenie medyczne,więc nie pouczajcie mnie młode mamusie

Gość BBQ haa
Nie tylko pierś do 6-ego miesiaca. MM tak samo. Nie ma potrzeby wprowadzania nowych pokarmow przed szóstym m-cem.

Gość zla na wszystko
ja mieszkam w niemczech i tu lekarz kazal wprowadzic te obiadki juz od 4 miesiaca wiec nie wiem jak gadaja w polsce

Gość BBQ haa
mała miii wykształcenie medyczne swoją drogą, tak samo jak różni pediatrzy mają swoje metody i poglądy nt. żywienia niemowląt

Gość BBQ haa
Ja mieszkam w UK i tutaj po 6-tym.

Gość ja ci dpowiem z doswiadczenia
odciagam mleko/ zawsze mama kilka saszetek w zamrazalce. podgrzewam do 40 stopni i dodaje do niego akszke podaje lyzeczka bo synek pi prze kilka miesiecy z butelki i ostatnio nie chce

róbcie co chcecie ,wasze dzieci,wasz problem

Gość wnioseczek
musisz wprowadzic mleko modyfikowane i odstawia sie stopniowpo. instynktownie bedziesz wiedziala jak to robic.

autorko,skoro potrafiłas znaleźć link ,który mi podałaś,to widac jestes samowystarczalna z pewnościa znajdziesz jeszcze wiele super rad w necie,tylko nie wiesz kto je tam zamieścił powodzenia

Gość koniec z tym
zla na wszytsko ja tez mieszkam w DE i tu połozna mi tak mówiła i pediatra tez, moj syn jest wielki a tylko na piersi. wazyłam go w 4 miesiacu ostatnio i wazył ponad 8 kg a wzrostu miał około 73

Gość BBQ haa
No to nieźle z tą wagą :) Co Ty masz w tych piersiach ? W DE też nagonka laktacyjna ?

Gość BBQ haa
Ale rzeczywiście jest duży więc i waga słuszna

Gość koniec z tym
nie wiem co mam wtych cyckach, mój synek nie jest gruby, jest poprostu duży a urodził sie z wagą 3750, wiec uwazam, ze mam dobry pokarm. Nigdy nie miał kolek, nie tylko fizycznie sie dobrze rozwija, jest naprawde pogodny i nie głoduje na bank :)

Gość koniec z tym
nie chyba, nie ma nagonki, jak ktos mi mówi,ze to zdrowe dla dzidzi i dodatkowo dla mnie wygoda...to czemu mam tak nie robic. jeszcze sie nagotuję cudaków, a teraz cycek i heja.

Gość BBQ haa
Jakby głodował to byś o tym wiedziała bo na pewno by się darł non stop.

Gość koniec z tym
no własnie a ja za to mam super figurę :)

Gość zla na wszystko
moja niunia ma teraz 7 miesiecy i waga 7400 i 71 cm jak skonczyla 4 miesiace miala 6 kg i 64 cm. i mam dobrego lekarza i stosowalam sie do jego zalecen.

Gość BBQ haa
Ja tam schudłam tylko do pewnego momentu i waga stanęła. No ale już odstawiłam. Niestety i smutno mi z tego powodu.

Gość koniec z tym
no ja tez chce odstawic, zeby sie raz w koncu wyspać :)

Mi mala przykro mi ale NIE MASZ racji Zalecenia WHO; piers SAMA przez pierwsze 6 miesiecy. Mozesz probowac sie tu klocic ale z latami niezaleznych badan i milionami przypadkow nie wygrasz

Gość wnioseczek
" róbcie co chcecie ,wasze dzieci,wasz problem" wiesz moje ma cztery lata,a ja karmilam piersia do szostego miesiaca i zupki dawalam ze sloiczka(o matko) bardzo sporadycznie. Sama lykalam witaminy dla kobiet karmiacych i w ciazy. W czasie ciazy tez je lykalam. Moje dziecko nie owijajac w bawelne podnosilo glowke na kilka sekund tuz po urodzeniu. Nie mowie tego,zeby sie popisac. Moze poprostu genetycznie jest silny. Polozna to byla w szoku powaznym. A ja nie wiedzialam o co im chodzi,bo to moje pierwsze dziecko bylo,a stycznosci z noworodkami wczesniej nie mialam zadnego. Ciemiaczko zaroslo szybciutko,nie bylo zandej ciemieniuchy(nie mialam okazji nawet zobaczyc jak to wyglada),nogi ma zgrabne i proste(po mamusi chyba:P ) jest okazem zdrowia. pragne nadmienic,ze mieszkam w UK gdzie slonce czesto nie wychodzi i witaminy jakie lykalam mialy w skladzie witamine D3 bo to jest najwazniejsze jezeli chodzi o krzywizne,a nie jakies pierdu pierdu co wypisujesz,ze musi jesc koniecznie posilki stale.

Gość BBQ haa
Moje dziecię na piersi zaczęło przesypiać 10 godzin w nocy :) dlatego pokarm zaczął zanikac bardzo szybko

Gość koniec z tym
moja tesciowa juz tez mi głowe suszyła, słoiczki chciała kupowac, tez gadała,ze jakas dziwna jestem, bo on musi juz papki jesc!!!! jak jej podałam wagę dziecka to sie zamknęła

Gość koniec z tym
na piersi 10 h??? w jakim wieku? bo mój mnie w nocy zamęcza co 3 godz

Gość zla na wszystko
ale jezeli ktos juz nie karmil piersia i lekrz zalecil wprowadzic specjalne obiadki ktore sa juz od 4 miesiaca to wcale nie jest blad. no bez przesady od 2 miesiaca takie zupy grochowe to glupota

Gość BBQ haa
Dzisiaj skończyła 4 miesiące. Od jakiś 3 tygodni zaczęła spać dłużej w nocy. Jak sie przebudzała smoczek pomagał. Waży 6.6 kg. Jest na 75 centylu