Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam, mam pytanie moja córcia od piątku ma wysoką gorączkę tzn. piątek 39 stopni, sobota 38- 39, dzisiaj póki co jest 37,2. Czy to może byś trzydniówka, byliśmy u lekarza i nic się nie dzieje złego, ale nie zasugerowała tej choroby. Poproszę o opinie mam których dzieci przeszły trzydniówkę. Dodam że do tego wyszły dwie jedynki na początku łączyłam gorączkę z ząbkowaniem ale to już trzeci dzień więc może ta choroba??

Gość przy zebach
ponoc moze byc temperatura do 38st (tak nam powiedziala pulmunolog). Jezeli jest powyzej to cos sie dzieje w organizmie. A czy to trzydniowka to sama sie przekonasz ;) 3ni wysokiej goraczki, ktora mija tak samo szybko jak przyszla, a pozniej pokazuje sie wysypka (tez szybko znika). Zdrowka!

u nas gorączka dobrze ponad 39, wysypka po 5 dniach! na zęby może byc az 39? generalnie to była infekcją, która bardzo ciężko przeszło dziecko, dosłownie lał sie przez ręce, mimo zbicia temperatury, poza tym właściwie oprócz dróg mocz nic nie działo sie nigdy, ale to pikuś u nas był przy wirusówce, dosłownie ścięła małego z nóg

Gość kamila.mb
My dosłownie parę dni po trzydniówce. To samo, co u was: temp około 39 stopni, lekarz nie widział nic dziwnego ale też nie uspokoił nas informacją o trzydniówce. Dopiero gdy po 3 dniach wyszła wysypka - sama załapałam o co chodziło.

u nas też temp. ponad 39 była w piątek,i w nocy ale mała bawiła się jadła, piła nawet w miarę spała w nocy, także mam nadzieję że to jest właśnie to cholerstwo.Dziękuję za odpowiedzi:)

Gość kwdnjkedne
Teoretycznie przy trzydniówce a raczej pod jej koniec dziecko obsypuje wysypka dlatego chorobę nazywa się często rumieniem a że trwa to wszystko 3 dni stąd trzydniówka.

Gość gość
Korzystałam ze strony http://rankingtermometrow.pl/ szukając termometru dla synka i chyba mogę powiedzieć już w tej chwili że wybrałam dobrze. Wszystko działa bezawaryjnie szybko dokładnie czyli tak jak miało być. Termometr miał najwięcej głosów w rankingu na stronie.

Gość gość
Jeśli trzydniówka, to pojawi się wysypka. Niestety dopiero po trzech dniach gorączki. Nic tu nie zdziałasz, trzeba obserwować.