Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmapodluszkaa

jak to jest z tym odejściem wód?

Polecane posty

Gość mammmapodluszkaa

Chciałam zapytać jak to jest z tym odejściem wód? Czy wczesniej są jakieś tego objawy? Jak to się odbywa? czy to po prostu "leci po nogach" i nie zna się dnia ani godziny :) Boje sie, ze jak bede powyzej np 36 tygodnia to bede sie bala wyjsc z domu, chociazby do sklepu, bo mi nagle chlusnie woda i zaleje pol podlogi w sklepie :D Wiec prosze o jakies odpowiedzi :)

Gość drobineczkaqq
ja ci odpowiem:) mnie odeszly w nocy. myslalam ze sie posikalam przez jakis sen ale ciągle sie lało. uczucie cieplej wody między nogami.; prze z2 tyg przed porodem mialam zawsze przy sobie recznik zeby nie byc zaskoczoną. ale potem wody odchodzily jeszcze przez 16 h

bez żadnych objawów niestety wcześniejszych zaczęło lać się po nogach wieczorem, w trakcie normalnego funkcjonowania, u mnie ręczniki ledwo dawały radę

Gość mammmapodluszkaa
prosze o wiecej opowiesci:)

Gość kamila.mb
U mnie lekko się sączyły kilka dni przed terminem. Np siadałam - nie leciało, wstawałam - leciało. Tyle tylko, żeby zachlapać podpaskę, nie więcej.

Gość Jestem sfrustrowana:/
u mnie w nocy odeszły. Wstałam bo myslałam,ze chce mi się siku,a tu leciało mi po nogach,ręczniki całe mokre i lało sie na podłogę. szybko w samochód i do szpitala... Poród to hardcore🖐️

Gość jużzachwilęmama
przyłączam się do prośby o więcej odpowiedzi :)

ja tego nie doświadczyłam, ale pewnie chlusną wody i tyle :D nie stresuj się, że może się to zdarzyć w miejscu publicznym - co z tego...każdy widzi, że masz wielki brzuch, więc na pewno ktoś pomoże w razie czego...nie widzę w tym nic dziwnego i pewnie większość osób też :)

Gość lulamulaa
U MNIE NAGLE CHLUSNĘŁO

Gość miszkowata
U mnie poród zaczął się skurczami, wody odeszły mi na sali porodowej, położna przebiła pęcherz, a po godzinie urodził się syn.

Gość dfsgresgy
chyba czesto w nocy to sie dzieje...... ja tez spię- i nagle łóżko wodne sie zrobilo ;-) chlusnęło mocno- i od razu do szpitala. Przy drugim wpierw mi odszedl czop sluzowy, pojechalam do szpitala, i dopiero tam wody odchodzily, ale sączyly sie po troszku, podpaski dawaly rade

Gość hoggacia
Sa dwa rodzaje odejscia wod. Jeden to chlusniecie -wtedy trzeba sie polozyc,pod tylek najlepiej poduszke i dzwonic.po karetke. od body mozna samemu do szpitala,ale w takim wypadku zawsze jest ryzyko,ze dziecko sie 'powiesi',jesli akurat ma szyje owinieta pepowina. Drugi rodzaj to powolne saczenie,po troszeczke. wtedy mozna we wzglednym spokoju zebrac rzeczy,ale od razu potem do szpitala,bo dziecko powinno sie urodzic w ciagu 24 h. najczesciej nieslugo po odejsxiu wod pojawiaja sie skurcze,ale nie zawsze -wtesy aie wywoluje. Ja mialam ten drugi rodzaj. czulam to tak,jakbym lekko popuscila w majtki.