Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lamia n.

DZIWNE GOTOWANIE NASZYCH SYNOWYCH

Polecane posty

Go艣膰 przysz艂a te艣ciowa x 2
M贸j m膮偶 te偶 woli moj膮 kuchni臋 od swojej mamy, np Jej zupy, z ca艂ym szacunkiem do kotelet贸w i sa艂atek, kt贸re ja lubi臋, s膮 niezjadliwe :( z powodu dodawania 艣mietany w ilo艣ci 1/2L- s艂ownie p贸艂 litra- na garnek- co powoduje i偶 wszytskiie zupy s膮 艣mietanowe..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oczuwi艣cie, ze si臋 da
stare jeste艣cie a g艂upie, ze a偶 偶al czyta膰 :-O wasze synowe s膮 milion razy m膮drzejsze od was idiotki :-O czy ty druga babo licz膮c po wpisach masz jaki艣 rozum? to, ze ty trujesz swojego dzieciaka i od ma艂ego przyzwyczajalas go do g贸wnianego jedzenia to nie znaczy, ze kazdy tak ma :-O Ona dba o niego, bo chce, zeby z ni膮 by艂 jak najd艂u偶ej,a ty mu poo cichu kopiesz gr贸b golonkami i innymi g贸wnami m贸j przesta艂 je艣c mieso jak zostali艣my razem, teraz oboje jeste艣my witraianami,za to te艣ciowa zosta艂a wegetariank膮, te艣ciu- prawie prawie :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja pierdacze .......
"moj jest dosc wybredny (np. z mies tylko schabowe albo mielone, innego nie ruszy)" hmmm, raczej nie wybredny, tylko nie ruszy nic procz najgorszego pospolstwa :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bxc
a schabowy to od razu pospolstwo? normalne dobre zarcie. po prostu nie je innego miesa i tyle. to moze powyzywajmy innych bo ten jajek nie je, tamten pietruszki, a inny w ogole miesa?

Udost臋pnij ten post

chodzilo mi o to wyrazenie, ze ktos jest wybredny ;) a tu chodzi raczej o to, ze nie tyle wybredny, ale zamkniety na wszystko, co nie jest najbardziej pospolite. schabowe i mielone sa w smaku dobre, owszem, ale nie nazwalabym ich niczym wyszukanym, godnym wybrednej osoby, o to mi chodzilo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bxc
no w sumie racja :P w zasadzie to dobrze trafilas bo pod wzgledem jedzenia on faktycznie jest takim dziwakiem troche :) bo widzi ze cos wcinam az mi slina cieknie i zerka na mnie, ale nie sprobuje nawet, bo on tego nie je :D albo czegos nigdy nie probowal i ja to wcinam i pytam czy chce sprobowac a on ze on czegos takiego nie je :D albo nie je kurczaka bo ma kosci :/ i samo mieso zje jak obiore z kosci i np zrobie tarta z tym miesem, ale jak dasz udko to nie zje bo kosc :P

Udost臋pnij ten post

boi sie nowych smakow i pomyslow ;) znam takich :D tylko pospolite jedzenie, jak u mamy, czyli ze 3-4 zupy, ze 3-4 drugie dania i nic innego nie sprobuje. takich trzeba nie pytac, bo zawsze powie, ze nie chce, tylko od razu dac na talerzu i niech wcina ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze gotuj膮ca synowa
Drogie Kole偶anki powy偶ej, wychowajcie swoich pan贸w :) M贸j te偶 przyzwyczajony do prostej, t艂ustej i s艂odkiej kuchni swojej mamy, bardzo powtarzalnej, musia艂 si臋 nauczy膰, 偶e albo jada u mamusi, albo uczy si臋 nowych smak贸w w mojej kuchni. Troch臋 si臋 chyba tej mamusi przestraszy艂, jak zobaczy艂, jak mu brzuch ro艣nie po zupach zabielanych 艣mietan膮 36% b膮d藕 ziemniakach polanych t艂ustym sosem. I teraz sam prosi o co艣 nowego, proponuje r贸偶ne dania kuchni zagranicznej, czasem wspomina, 偶e ma ochot臋 na lekk膮 zup臋 warzywn膮... Dbajmy o naszych m臋偶贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bxc
zdarza sie ze jak postawie talerz bez pytania to slysze ze tego nie bedzie jadl :P tu nawet nie chodzi o zdrowsza kuchnie... bo nie mam bzika na punkcie gotowania ma parze czy jakiejs mega zdrowej kuchni. gotuje normalnie, i tlusto sie zdarzy i zupe smietana zabielam itd.

Udost臋pnij ten post

ze tluszcz, ze smietana, to wcale nie znaczy, ze niezdrowo. gdyby jesc tylko warzywa na parze bez tluszczu, to by akurat bylo niezdrowo. wbrew pozorom ;) a z tym, ze nie bedzie jadl, to trzeba przeglodzic ;) kurcze, ja to sie ciesze, jak moge sprobowac cos, czego nigdy nie jadlam i prawie nigdy nie jem tego samego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do te艣ciowa jeszcze raz
czasami po pracy wpada do mnie i wtedy moze sobie podjesc golonki, zurku, albo schabowych mu nasmaze i do pracy zabierze, jajecznice na boczku on tak lubi, ale ona m u nie pozwoli tego jesc, a ja mu robie z 10 jaj. Ale mu cholesterol podbijasz.. Je艣li go nie kochasz, trzeba by艂o odda膰 do adopcji od ma艂ego, a nie pr贸bowa膰 teraz otru膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bxc
mnie tylko denerwuje jak wyprobuje nowy przepis, wyjdzie naprawde pycha, zajadam sie jak nie wiem (ze skladnikow tylko takich jakie on je) a on mowi ze niedobre :/ i kazdy znajomy chwali, rodzina itd a tylko jemu nie smakuje :D

Udost臋pnij ten post

dobrze gotujaca synowo, jak akurat nie mam tak problematycznego meza, ale ogolnie znam ten typ ;) co do rosnacych brzuchow, to w sumie nie od smietany ani tluszczu brzuch rosnie (bo ilez tego tluszczu czlowiek moze zjesc), tylko od kluseczek, ciasteczek, macznych dodatkow i przetworzonych produktow weglowodanowych mniej wiecej jak wyzej. tluszcz mozna jesc, ale w roszadnych ilosciach i okraszony wielkimio ilosciami warzyw :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kochaj膮ca zdrowie swego m臋偶a
M贸j ma艂偶onek te偶 przywyk艂 do ci臋偶kiej kuchni swojej matki: t艂ustego mi臋sa w zawiesistych, g臋stych sosach, bardzo g臋stych zabielanych zup, zasma偶ek do wszystkiego. Kiedy ugotowa艂am pierwsz膮"moj膮" - biedna wg was, te艣ciowe, pomidor贸wk臋 - oszala艂 z zachwytu i zakocha艂 si臋 we mnie po raz drugi.. ;)

Udost臋pnij ten post

marudom zamknietym na kulinarna roznorodnosc mowimy NIE :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OmgOmg
co do rosnacych brzuchow, to w sumie nie od kluseczek samych, tylko tych sos贸w i innych t艂ustych dodatk贸w do nich

Udost臋pnij ten post

co do gestych, zabielanych zup, to trzebaby komus zobaczyc "zurek" mojego ojca :D wiadro gestej kwasnej smietany o smaku zurku z torebki z plywajacymi kawalkami praktycznie surowych pieczarek :D nie wiem, czy maki tam jeszcze dosypywal, ale zurek z torebki to praktycznie maka i sproszkowany tluszcz. dreszcz zgrozy mnie nachodzi na wspomnienie .........

Udost臋pnij ten post

brzuch rosnie od weglowodanow, nie od tluszczow. no chyba, ze sie je przesadne ilosci, to wtedy rosnie od wszystkiego :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesciowa jeszcze raz
SAMA JESTEM TAK UPASIONA JAK MACIORA I PRAGNE ,ABY M脫J SYN TEZ TAK WYGL膭DAL,A NIE TAKIE CHUCHERKO,JAK BYL MALUTKI,TO NA SI艁E MU SCHABOWEGO PAKOWALAM DO UST,A M脫J STARY JEST JUZ TAKI T艁USCIUTKI ,,呕E PACE LIZA膯,JAJECZNICE TO JE NA RAZ Z 30 JAJEK DO TEGO KAWA艁 KIE艁BASY PLUS BOCHEN CHLEBA,CO TO B臉DZIE JAK WNUCZEK SIE POJAWI,NA DZIE艃 DOBRY DAM MU JAJ脫WE Z 9 JAJ,CO SADZICIE?

Udost臋pnij ten post

SPADAJCIE,NIE ZNACIE SI臉,ZAWSZE BY艁AM PROSIACZKIEM,A TERAZ WYROS艁AM NA MACIORKE 1 KLASY,PODSTAWA,,DUZO T艁USZCZU I JAJ!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hahahahahahe
Fajne prowo.. w odpowiedzi na temat Dziwne gotowanie naszych te艣ciowych ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia nie samosiaa
co ja bym dala zeby na obiadek do tesiowej czasami wpasc!haha naprawde cieszcie sie.Mamy tylko moja mame,ktora jest wege i nie lubi gotowac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Harachov
JAJ脫WE ? A co to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamia n
kochana i o to chodzi,,,tluszcz musi wystawac nam na boki,,,,,lubimy duZo jesc i tego nikt nie zmieni,nie pozw贸lmy tym synowym psuc tego co wypasi艂ysmy przez tyle lat,pami臋taj by zawsze przy okazji synowi dac ten boczek i du偶o t艂uszczu bo zmizernieje biedny,a co do wnuczka,pewnie b臋dzie okazjago zabrac na spacer i wtedy w w贸偶ku go utuczysz po troszeczku,kochana po troszeczku i do celu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamia n
a jajowa to specjalna jajecznica na ogromnym tluszczu,mniam,mniam,

Udost臋pnij ten post

Jesli synowi smakuje to co za problem? I potem dziwic sie, ze 90% kawalow o tesciowych to prawda ;)

Udost臋pnij ten post

NO W艁A艢NIE TAK MY艢LE,呕E JAK SYNOWEJ NIE B臉DZIE TO GO ZACZNE PODKARMIAC TAK SYNKA ,SCHABOWY DO BUZI I CZE艢膯,A NIEWIESZ OD JAKIEGO TYGODNIA MOZNA JUZ GO FUTROWA膯?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pindziauuuuuuuuu
nie naucz膮 te ropuchy stare rury gotowa膰 synalk贸w a potem wymagaj膮 od synowych B贸g wie czego. A potem takie kaleki po 艣wiecie 艂a偶膮 do niczego nie potrzebne a fuj a ble

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ouuu jeee
Ja tesciowej w jej syfne gary nie zagladam, a ta raszpla by mi w moich swoim nochem mieszala najchetniej. Brudasica jedna, rak nie myje, kot jej dupa siedzi na desce do krojenia, a do wszystkiego wegete czubatymi lychami wali, wszystko u niej tym syfem smakuje, wszystko jednakowo :/ I ona morda szczeka na moje gotowanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -fghjk-
oj te mamusie ca艂e 偶ycie si臋 boja 偶e ich syneczek sobie nie pojad艂. to skoro synowa 藕le gotuje to trzeba syneczka by艂o nauczy膰 gotowa膰. Nigdzie nie jest napisane 偶e to 偶onka ma gotowa膰 pyszne po偶ywne obiady.

Udost臋pnij ten post