Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gwiezdna Wojna

Mówią o Polkach, że...

Polecane posty

nie robią niczego innego poza nudną pracą i siedzeniem wieczorami przed tv/imprezowaniem/byciem mamuśką Obalmy ten mit kobietki! Niech tu każda napisze jakie ma pasje i zainteresowania (oczywiście chodzi o te, które realizujemy, aktualne) Co lubicie robić? Czym się interesujecie? W jaki sposób się rozwijacie?

Gość Gwiedzna wojna
słowo kobietki świadczy o twoim pustostanie :O

Gość ta cisza jest bardzo
wymowna :)

ps. lepiej pogadać o zdradach, o tym że jest się zazdrosnym, o tym jakiego się ma fiooota, lub oceniać czyjeś pośladki prawda? niż pogadać normalnie na temat pasji i zainteresowań Kafeterianek ehh, szkoda

Gość ta cisza jest bardzo
ale kobiety nie mają żadnych pasji poza facetami i pochodnymi (jak dobrze wyglądać, diety, ciuchy, zazdrość, romanse, gotowanie żeby jemu smakowało itp) czasem jeszcze kasa je kręci ale to te starsze no i porównywanie sie z innymi samicami poza tym PUSTKA

Gość już wszystko wiem
Polskie kobiety zazwyczaj nie nudzą się w pracy, bo są w niej wykorzystywane do maximum, o ile w ogóle pracę mają; poza tym nie bardzo mają czas opierdzielać się w domu, oglądając seriale bo: zakupy, gotowanie, pranie, sprzątanie, odrabianie lekcji z dziećmi, obsługa pana małżonka it. Na posiadanie jakichkolwiek pasji zwyczajnie nie ma już czasu. No, chyba, że jest się kobietką.

A ja lubie swoja prace. Ten pospiech (pracuje na lotnisku), mnostwo ludzi, ich historie z podrozy. Poza praca mam fiola na punkcie aniolow i innych skrzatow lesnych :D, robie bransoletki, jestem mama 2-latki i zawsze towarzyszy mi muzyka. Czynnie wspieram tez jedna z organizacji walczacych z rakiem piersi. Gotowanie? Moj maz gotuje lepiej ode mnie. Pranie? Pierze pralka, rozwieszenie tego to zaledwie minut. Sprzatanie? Owszem, ale nie codziennie. Jak sie chce to mozna wszystko :)

nie chcę pisać o pasjach bo wyjdę na jakaś snobkę i zarozumialca :D dlatego prawdziwa kobieta musi być skromna i gadać o ciuchach i facetach o tym mogę pogadać z każdą a o najnowszej instalacji w centrum sztuki to nie ma z kim bo spojrzą na mnie jak na dziwaczkę instalacja? wtf ? jak powiem idziemy do galerii? to zaraz bedzie - arkadia czy złote kutasy? mam tylko jedną kumpelę która dzieli moje pasje, sztukę mianowicie podziwianie gwaszy i takich tam ponadto muzyka koncerty fotografia, grafika komp. filmy które nie lecą w mainstreamowych kinach zwierzęta, wszystko co z nimi związane aktywne spędzanie czasu - basen, bieganie, spacery, rower poznawanie ludzi może być? :)

Gość już wszystko wiem
belle - nie jesteś typową polską kobietą :-)

Ja bym chciala miec czas i chec na jakas swoja moze nie pasje ale chociaz na banalna jazde na rowerze albo troche poplywac.ale jsk mam pare godzin wolnego to nawet tylka nie chce mi sie podniesc z kanapy.i tak pasje pozostaja tylko w sferze obiecanek ze moze za jakis czas?

A ja tworzę muzykę, piszę, maluję, lubię oglądać filmy naukowe, interesuję się ogólnie astronomią, biologią, psychologią. Uwielbiam też czytać. Z aktywnych zajęć to spacery, rower, zimą snowboard. Nie mam dzieci, mam narzeczonego z którym mieszkam. Sprzątamy po połowie, gotuje z reguły ja ( głownie dlatego, że po prostu lubię.

Gość młoda matkabezrobotna25
uwielbiam leżec na tapczanie pracowac nie lubie braca mnie męczy i ogranicza

A ja lubie swoja prace. Ten pospiech (pracuje na lotnisku), mnostwo ludzi, ich historie z podrozy. Poza praca mam fiola na punkcie aniolow i innych skrzatow lesnych :D, robie bransoletki, jestem mama 2-latki i zawsze towarzyszy mi muzyka. Czynnie wspieram tez jedna z organizacji walczacych z rakiem piersi.

Gość mamusia_piotrusia_i_szymusia
mam wiele pasji np. gotowanie zupek dla dzieci, ogladanie ciekawych seriali (np Klan, Dr House), slucham muzyki w radiu zet i rmf fm, a w wakacje latam do tunezji i kontempluje mlodych opalonych recznikowych (jak lece z mezem to robie to ukradkiem)

Gość serekk
obalam.jeszcze do tego jestescie tluste,zaklamane i sie kurwicie.

Gość marynarzyk___
a jakie pasje maja polscy faceci? babskie "seriale i ciuchy" to odpowiednik meskich "meczy i piwa". ludzie ktorzy przeczytaja chocby ksiazke raz na jakis czas sa mniejszoscia. poza tym wg mnie pasja to cos czemu sie poswieca zycie, to co bylo wymieniane powyzej to zwykle hobby (i nie zeby bylo w tym cos zlego, po prostu nie mieszajmy pojec)

Ja mam jedną największą pasję. Rysunek, malarstwo. Uczęszczam na zajęcia pod okiem niezłego malarza. Ponadto odwiedzam atelier by móc rysować akty z natury. Wszystko kręci się od pewnego czasu wokół tego. Poza tym uwielbiam gotowanie, mam stronę z przepisami, robię często catering dla teatru na premiery (marzy mi się otworzyć kiedyś knajpkę, ale na razie jestem biednym tłumaczem i nie stać mnie) Uwielbiam fotografię i grafikę, publikuję foty na znanym portalu fotograficznym. Poza tym uwielbiam czytać, zakupy też lubię - jak to kobieta :P

a co do facetów to nie oceniaj ich tak pochopnie mój mąż pomimo tego, że nieźle zasuwa w pracy, jest programistą to nagrywa piosenki, pisze (wydał już 3 książki, i nie za własną kasę, by je mieć a wydawnictwa mu je wydały, bo dobrze pisze), poza tym ma wiele innych pasji nie każdy facet to ciapek przed tv, z piwem w ręku :D

Gość marynarzyk___
jedna jaskolka wiosny nie czyni. wyraznie napisalam ze WIEKSZOSC nic nie robi i twoj mąż nic tu nie zmienia

Gość marynarzyk___
nie, to zwykle przejaskrawienie. wiadomo ze nie znam wszystkich facetow w Polsce