Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonamamuska

Czy to prawda że od picia gazowanego w ciąży dziecko może mieć wodogłowie??????

Polecane posty

Gość zaniepokojonamamuska

pije dużo wody mineralnej w ciąży,wczoraj kolezanka mi powiedziala ze od tego dziecko moze mie wodogłowie, szczerze mówiac bardz sie wytraszylam,czy to prawda??

taaa taka sama prawda jak to że od farbowania włosów dziecko będzie rude, że od tańczenia w ciąży będzie miało tiki nerwowe, że od noszenia łańcuszka będzie owinięte pępowina a od chodzenia na cmentarz urodzi się martwe :/ boże mamy XXI wiek więc może skończmy już z tymi zabobonami!!!! w ciązy nie powinno się pić gazowanego bo można mieć po tym wzdęcia a nie wodogłowie u dziecka :/

Gość kdjkjsndjdn
Matko litościwa miej w opiece tą autorkę :D (przytulam) ;) a tak jeszcze dodam że czasem opmyśl zanim cos napiszesz bo i nawet na kafe nie siedzą same idiotki a to pytanie pardon, ale było kretyńskie .

Gość No cóż, niektórzy
nadal siedzą a ciemnogrodzie a ja ostatnio się śmiałam z zabobonów średniowiecznych (studiuję historię) a tu widać nawet współczesny człowiek wierzy w czary mary, bęc :D

napoje gazowane są niewskazane dla kobiet w ciąży: zawarty w nich dwutlenek węgla może podrażniać przewód pokarmowy, zwłaszcza gdy często sięgasz po orzeźwienie z bąbelkami. Kolorowe napoje są też sztucznie barwione i aromatyzowane. Nie ma w nich nic potrzebnego dziecku, a przy tym wcale nie gaszą pragnienia i dostarczają zdecydowanie za dużo cukru. Lepiej ich unikać, szczególnie coli, bo jest w niej kofeina, która podnosi ciśnienie. wiadomo od jednej czy dwóch szklanek gazowanego napoju nic Tobie ani dziecku się nie stanie, ale po co wg pić gazowane ? ja piję soki, wodę niegazowaną albo przegotowaną z plasterkiem cytryny. a nawiasem pisząc to skoro masz internet to zapytaj wujka google co to i skąd się bierze wodogłowie a nie głupa z siebie robisz ;/

Gość w ciąży najbardziej jest grożn
głupota matek bo na głupie matki nei ma rady, ich dzieci będą niestety równie tępe jak one na geny nic nie poradzisz