Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pozytywnaa2

Odchudzanie, ćwiczenia, dieta i tabletki antykoncepcyjne..

Polecane posty

Zapewne już był poruszany ten temat (chociaż nie jestem pewna). Mam problem i prosiłabym o jak najszybszą pomoc !! A więc zacznę od początku.. jak wiadomo chciałabym troszkę schudnąć, tylko nie wiem jak i co dobrać. Biore tabletki anty Microgynon 21 (podobno mała ilośc hormonów) i przytyło mi się dość sporo.. ale to przez moją nie uwagę (fast food itp. itd.). Problem tkwi w tym, że nie jestem pewna, czy wszystko pójdzie po mojej myśli, przy tych tabletkach. Może lepiej je odstawić na jakiś czas? Jak myślicie? Proszę, rozwińmy ten temat. Naprawdę potrzebuje pomocy.. a wiem, że jest tutaj mnóstwo doświadczonych kobiet:) wspomnę jeszcze, że u moja ginekolog jest taka, że dla niej jest wszystko ok.. nawet mi badań, ani wywiadu nie przeprowadziła, wypisując tabletki.

Hej:) ja biorę tabletki od dłuższego czasu i od 2 miesięcy się odchudzam, dieta 1000 kcal plus ruch, efekty masz w stopce ;)

Gość michalina29
może powinnaś się skontaktować z innym ginekologiem który ci jakoś fachowo dobierze tabletki, który chociażby ten wywiad z tobą przeprowadzi. Jak bez wywiadu i badań ci przepisała to tak trochę olewka z jej strony, powinna się przynajmniej upewnić że nie masz przeciwwskazań do brania tabletek. co do samego tematu to po pierwsze tabletki moga hamować wodę w organizmie więc ten efekt możesz odrobinę zniwelować stosując środki moczopędne, takie jak zielona herbata, soki z żurawin. Dużo to nie pomoże zapewne ale trochę tak. Po drugie i bardziej istotne, o tym się rzadko kiedy mówi ale pewnie odstraszałoby to klientki. Tabletki wypłukują proteiny, magnez, żelazo, wapń i dużo związków organicznych z organizmu. Brak tych substancji powoduje niedobory w organizmie a niedobory powodują uczucie łaknienia, przez co więcej się je i możliwe też że więcej się odkłada. Powinno się jako tako uzupełniać te składniki dodatkowo, ale to tez nie daje jakiejś gwarancji bo można uzupełniać a wcale nie musi się przyswajać.

Gość kasjopeaaaa
ja przy tych tabletkach bardzo utylam-apetyt jak gornik,w trakcie ich brania schudnac nie potrafilam dopiero jak odstawilam to 3 miesiace pozniej waga dopiero ruszyla przy stosowaniu diety i cwiczen,juz pomine jak cellulit mi one zrobily:Oschudlam co mialam schudnac i teraz biore inne i od nich nie mam ani zwiekszonego apetytu ani z chudnieciem nie ma takich klopotow, moze odrobinke ciezej niz bez no i lekki cellulit sie pojawil ale biore je juz rok wiec to jest nic w porownaniu z tamtymi co sie dzialo w czasie raptem pol roku:O popros o zmiane, ponoc bezpiecznie jest jak przy tabletkach sie przybierze max 3 kilo a ja przybralam 15:O

Gość gość
Takie rzeczy to świństwo, wedlug mnie tylko cwiczenia plus dieta- zdrowa. Ja zstanawiam się nad pojechaniem na takie wczasy odchudzające www.nawzgorzu.com.pl co o tym myslicie?