Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrhhrr

Czym to może być spowodowane?

Polecane posty

Gość ghrrrhhrr

Wczoraj, pierwszy raz w tym roku przejechałam się rowerem (ok.20km) Niezbyt się zmęczyłam tą jazdą i nie spodziewałam się żadnych skutków ubocznych. Jednak wieczorem strasznie zaczęły mnie boleć stawy, w nocy nie mogłam spokojnie spać. Ból utrzymuje się do teraz. Myślicie, że to może być spowodowane przez rower? Dodam, że mam dopiero 23lata...

Gość grrrrfrrrrmrrr
przmeczyłaś się i już.

Gość ghrrrhhrr
ale od przemęczenia powinnam mieć chyba zakwasy a nie bolące stawy... Nigdy wcześniej tak nie miałam, i jak już pisałam to nie zmęczyłam się wczoraj. Specjalnie nie wybierałam dłuższej trasy, żeby to nie był za duży wysiłek na początek.

Gość dr marchewka
obciążyłaś stawy, kup sobie jakieś suplementy coś w tym stylu http://www.olimp-labs.com/pl/produkty/nowosci/art71.html w aptece na pewno znajdziesz tez cos tanszego o podobnym działaniu. Nawet reklamuja cos w TV tego typu ale zapomnaiłem jak sie nazywa :)

Gość dr marchewka
łykaj tez kwasy omega 3 lub wcinaj czesto ryby.

Gość dfk
może przewiało Ci kolana i inne stawy? to się zdarza.

Gość felixxxxx
sforsowałaś stawy to normlane jak człowiek nie jest przyzwyczajony do wykonywania ciodzienjie takiego samego wysiłku, w/w suplementy to jest rozwiazanie.

Wysiłek dostosuj do swoich możliwości i zwiększaj stopniowo. Pamiętaj, że nadmierne obciążenie stawów może prowadzić do destrukcji chrząstki, a ta się nie regeneruje. Nie rezygnuj z ruchu, bo wpływa korzystnie na stawy (jak i na cały organizm), ale jeśli zaczynają boleć, to zrób sobie kilkudniową przerwę.