Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to ważne?????????

Problemy w pochwą. HELP!

Polecane posty

Witam, mam prawie 17 lat. Od jakiegoś czasu wypływa dziwna wydzielina z pochwy. Zawsze nosze wkładki higieniczne ponieważ bym miała całe upaprane majtki :(. Przy kąpaniu wczoraj myłam się ręką w okolicach intymnych. Tak w pewnym momencie mi się zrobiła śliska skóra. Okazało się, że to nie ona. Spróbowałam to wziąć i po prostu jak niekontrolowany wyciek z nosa ciągnął się z pochwy. Kolor miało-żółty. Myślałam, że zwymiotuję :(. Może któraś z was miała coś takiego i pomoże?

Gość madziulah
jeżeli to był ciągnący śluz to prawdopodobnie jesteś w trakcie dni płodnych. Występują one mniej więcej w połowie cyklu i charakteryzuja się uczuciem mokrości w pochwie i ciągnącym śluzem. Będziesz się musiała przyzwyczaić bo to normalne i nie masz się czym niepokoić:)

Ale tego nie jest mało :( A okres się zaczął 9. a skończył 15.

Gość madziulah
trochę mnie tylko niepokoi ten żółty kolor, bo śluz płodny jest przezroczysty, a myślałaś by to skonsultować z lekarzem?

Myślę nad tym, ale umówię się za 2 tygodnie i nie będzie śluzu, a chodzi o to, żeby wziął do analizy i zobaczył co to jest. Nie wiem co robić, chyba konsultacja z lekarzem będzie najlepszym rozwiązaniem.

Gość madziulah
to dziś wychodzi ci 13 dzień cyklu więc jak najbardziej mogą to być dni płodne. A ilością sie nie przejmuj. U mnie dni płodne często były obfite w ciągnący śluz. Może nawet pojawić się lekkie plamienie gdyż kulminacyjnym momentem jest owulacja (uwolnienie komórki jajowej), której może towarzyszyć plamienie.

Trochę mnie to przeraża :) Gdybym chciała rozpocząć etap seksu z chłopakiem mógłby się przerazić. Nie jest to za ciekawy widok :(

Jest też może ryzyko, że to grzybica?

Gość madziulah
przy grzybicy śluz jest gęsty serkowaty. To naprawdę normalna fizjologia. Każda z nas przezywa dni płodne. A czy facet mógłby się przerazić? trudno powiedzieć ale wystrzegaj się igraszek w te dni bo możesz zostać niespodziewanie mamą. Ale naprawdę idź do lekarza on ci wszystko wytłumaczy :)

Gość zaniepokojonaaaa
Hej słuchajcie mam taki dziwny biały, gęsty, kleisty śluz czy to jest normalne? jestem w 18 dniu cyklu. Troche się przeraziłam bo jak wpisałam taki śluz w google to wyskoczyły mi same wyniki dotyczące oznak ciązy! ;/ ostatnio co prawda z moim chłopakiem zaszaleliśmy ale do stosunku nie doszło jedynie tak zwana palcówka, teraz się boje ze coś sie mogło stać jedank... proszę o odpowiedz bo zwariuje.

Może to po prostu płodny śluz nie ma co panikować, poczekaj spokojnie do okresu, jeśli jednak odczuwasz jakiś dyskomfort może to być infekcja grzybicza, zastosuj sobie np. lactovaginal dopochwowo i obserwuj śluz, pozdrawiam

Gość lady bronka
tak jak pisze misiaczek obserwuj śluz, jeśli nie lubisz środków dopochwowych spróbuj probiotyki doustne np. provag, zawierają kwas mlekowy, pomagają chronić przed infekcjami.

Gość zaniepokojonaaaa
dzięki za rady :) a teraz juz jest lepiej czyli to był jakiś dziwny śluz owulacyjny lub po owulacyjny, uff. Jednak nie warto szukać wiedzy w internecie mam na to kolejny powód. Pozdrawiam :)