Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paccc333

paznokieć odchodzi od palca

Polecane posty

Gość paccc333

Witajcie Przepraszam że będzie pobieżnie, ale pisałam tu bardzo długi post, tak się starałam, ale gdzies poszedł i nie wrócił :D Więc, ok. 2 tygodnie temu stół spadł mi kantem na palec u nogi. Przydzwonił w miejsce, gdzie paznokieć się zaczyna jeszcze pod skórą. No to rivanol, później suche opatrunki. Trochę się z tego sączyło przez parę dni, dzisiaj już myślałam że się ładnie goi, wzięłam nożyczki i leciutko próbowałam zgarnąć trochę zaschniętego osocza na szczycie paznokcia. Wtedy to coś pękło i ze środka znowu zaczęło wypływać osocze, aż bąbelki chodziły pod paznokciem. Ja wcale nie odginałam paznokcia, on sam! :( i się rusza nawet u nasady, pod skórą. I tu moje pytanie: czy wystarczy, jeśli będę to zawijać na sucho, żeby pod paznokieć nie właziły zanieczyszczenia i pilnować, żeby równo odrastał? Odrośnie w ogóle? :D I co z myciem, bo dotychczas trochę się bałam, nie moczyłam palca tylko przecierałam mokrą chusteczką. Nic się nie stanie, jeśli tam zaleci np. taka woda z kąpieli? Do lekarza się boję, bo mi zechce paznokcia ściągać :D

Gość bobo frutmały
paznokiec i tak zejdzie ja miałam taki przypadek, że zauważyłam dopiero gdy obcinałam sobie paznokcie ze mi się rusza kazdy stwierdził nie mozliwe, no nigdzie nie przypominam sobie bym go stłukła albo uderzyła aż wkoncu potkłam sie i zawadziłam, paznokieć trzymał się tylko na górnej skórce, poszłam do chirurga zegwał go (nic nie bolało) bo sie ledwie trzymał i po poł roku wyrusł nowy, i mam normalny paznokcie taki jaki małam

Gość gość
witam ja uderzylem sie w duzy palec u nogi i zauwzrzylem ze pod paznokciem jest taka kieszen tzntrzyma sie tylko na dole i po bokach a jak sie go zdusi to w srodku odchodzi jest przestrzen i mam pytanko co robic czekac az sam odpanie(ile to trwa) bo lekarza to sie boje

Gość gość
nic nie rób za jakis czas sam odejdzie i odpadnie ale na nowy poczekasz kilka m-cy

Gość Pawel

Ja też przywaliłem że cały się do góry postawił przyklepwlem go palcem zawinale i na tydzień się przykleił 🙂 teraz trzyma się na samym końcu ciekawe kiedy odpadnie 🙂