Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ani1995

Papierosy a rodzice

Polecane posty

Gość Ani1995

Witajcie Mam 17 lat od jakichś 3 miesięcy palę, nie dużo bo max 5 dziennie, rodzice tydzień temu się dowiedzieli i zabraniają mi :/ Mam niby czekać do 18 lat :/ jakby to jakąś super różnicę robiło... Macie jakiś pomysł jak ich do tego przekonać?

Gość risa raisa
koorwa to rocznik 95 ma już 17 lat ? ale ja jestem stara :O

Gość fghjuuyttrer
jezeli rodzice Cie utrzymuja, a to automatycznie znaczy, ze ich kasa idzie na fajki, to bez wzgl. na Twoj wiek moga Ci zabronic. Ja robilam w ten sposob ze sie ukrywalam i oni nie wiedzieli

Gość Ani1995
Nie pomagasz mi :D

Gość Ani1995
5 to dużo? Dla mnie dużo to paczka dziennie... wiem że to szkodzi ale cóż teraz mam parcie na palenie kiedyś będę miała na rzucenie...

Gość fghjuuyttrer
duzo ze wzgl. na to ze dopiero od niedawna palisz, ja pale tyle prawie 10 lat :o

Gość lips90
weż sie kryj...teraz to gówniary 14 lat chciałyby palic na legalu..bez przesady

Gość risa raisa
5 fajek dziennie ro dużo ?! chyba kpicie :D 5 fajek dziennie to jak popalanie a nie palenie :D nie mówię, że odrazu trzeba walić całą paczkę ale pół paczki to ok ale 5 fajek ? :O

Gość Ani1995
Ale ja jestem gówniarą 17 lat jak już, w wieku 14 lat o papierosach nawet nie myślałam :/ Cóż chyba tylko chowanie się zostaje bo moi rodzice są w tym względzie niereformowalni :/

cześć Julka :) Ani1995 -> widzę że mylisz dorosłość z paleniem papierosów ;D

Gość zonaKraka
Mi rodzice pozwolili w końcu- najpierw tata, jak miałam 16 lat (sam palił), trochę później mama. Tyle że zaczęłam dużo za wcześnie... I oczywiście przynajmniej do pełnoletności nie paliłam przy nich, a już na pewno przy mamie- tzn. nie usiadłam sobie w kuchni z herbatką i fajką, w ich obecności przy innych, ale nie było awantur, zabierania mi papierosów itp. Jak namówić- zacząć zarabiać na to, u mnie to był jedyny argument... No i ich przeświadczenie że już nic nie poradzą, bo paliłam od 14 rż

Gość Ani1995
Nie palę dla szpanu jak do tego pijesz :/ Palę bo lubię i tyle choć pewnie głupio to brzmi ale cóż pewnie kiedyś mi się odechce :D

Gość lips90
dziewczyno ja mam 25,zarabiam na siebie i sie chowam z fajkami,bo jakos dziwnie palic przy rodzicach,to tak jakbyś dawała im świadectwo,ze zle cie wychowali,ja rozumiem ze to ich boli-czego oczy nie widza tego sercu nie zal

Gość fghjuuyttrer
nie chodzi o to czy sa niereformowalni czy nie, postaw sie na ich miejscu, moze zrozumiesz jak dorosniesz tak, jestes gowniara,ale i ja palilam i bylam jeszcze wieksza gowniara od Ciebie w sensie, ze mlodsza. komentarze typu nie pal i tak nie pomoga. Jedyne co mozesz to ukrywaj sie. Innej rady nie ma. chociaz najlepiej nie palic wcale.

Gość Ani1995
Ale dlaczego moje palenie ma świadczyć że źle mnie wychowali? :/ Czyli co do końca życia mam przy nich nie wypić alkoholu i nie palić bo inaczej znaczy że źle mnie wychowali? :/

off top :P Co u Ciebie ? dawno Cię tu nie widziałam :)

Gość fghjuuyttrer
nie o to chodzi. Alkohol i paipierosy sa dla ludzi. Ale szczytem bezczelnosci jest to, ze chcesz zeby starzy pozwalali Ci palic po 1) bo jestes niepelnoletnia po 2) za ich kase. popalaj sobie przed szkola czy pod blokiem

Gość lips90
niech wiedzą ze palisz ale po co sie afiszowac z tym??wyjdz na zewnatrz,zapal,wroc...a ktory rodzic bylby tym zachwycony??

Gość Ani1995
Czyli nie ma szans, żeby ich zrefomować? :D Najgorsze jest to, że mówią, że nawet jak będę pełnoletnia i pracująca to i tak nie mogę przy nich palić (bo sami nie palą) :/ Nie wyobrażam sobie tego żebym wtedy też musiała się ukrywać :/

Gość fghjuuyttrer
lips90 - dokladnie, oni tam swoje wiedze, ale nie chca do tego reki przykladac zreszta to logiczne

Gość Ani1995
lips90 nie chodzi, że się afiszuję tylko o fakt że bym zapaliła nawet na balkonie przez to nic by im nie przeszkadzało, ale nie w domu w ogóle nie mogę a z 10 piętra jechać na dół na jednego papierosa jakoś dziwnie.

Gość fghjuuyttrer
nie mozesz ich zreformowac bo maja racje teraz dziecko Cie czegos naucze: jak juz jestes palaczem, to Ty masz sie dostosowywac do niepalacych a nie na odwrot.nie pali sie przy ludziach, ktorych to przeszkadza

Gość Ani1995
ale z balkonu by im nie przeszkadzało, nic by nie czuli ale jednak nie, w domu zakaz :/ wiem i szanuję niepalących dlatego proponowałam balkon ale też źle :/

jeśłi nie dla szpanu to po co palisz jak palenie tylko szkodzi? ;P Julka -> no cóż dalej wolny, pracuje od 2 miesięcy i życie toczy się dalej ;)

myślisz że tak łatwo rzucić nałóg ? powodów do dumy że palisz nie masz masz parcie na fajki bo czujesz sie dorosła :O to może dorośnij

Gość fghjuuyttrer
no bo jestes na ich utrzymaniu i jestes niepelnoletnia!!!!!!!!!!!!!!! to z balkonem i szanowaniem niepalacych bedzie dot. Ciebie dopiero jak zaczniesz zarabiac

Gość Ani1995
ehhhhh mówicie jak moi rodzice Nie przyszłam tu po umoralnienie tylko o radę :/ już wiem, że pozostaje mi się kryć bo w domu zakaz, tylko wkurza mnie to że po 18 i zarabiając na siebie też mi zabraniają :/

Gość fghjuuyttrer
leviatan - wez bez glupich tekstow "po co" :o