Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PACPACPAC

jak zrobić dobrą ściągę na sprawdzian?? :P

Polecane posty

Gość PACPACPAC

mam baardzo dużo materiału i nie zdążę ogarnąć wszystkiego na jutro. Zna może koś jakiś ciekawy sposób na ściąganie lub na robienie ściąg ??:)

Gość echechech
Robisz sciage na zasadzie skrótów myslowych, wyrzucasz niepotrzebne zdania a wpisujesz tylko te rzeczy których za nic nie pamiętasz. zeby ją napisać musisz tak czy owak przewertować cały materiał... Jak dobrze zrobisz sciągę to gwarantuję ze na egzaminie praktycznie nie będzie ci potrzebna ;)

Gość szz
w czasach liceum dzieliłam ściągę na kilka mniejszych, starałam się pamiętać na co na której było. Ściągałam składając je w harmonijki i ukrywając w prawej dłoni (pisząc lekko przychylałam dłoń, tak żebym widziała co jest na ściądze). Zdarzało się też kłaść ściągi, albo nawet zeszyt na krzesełku w takim miejscu gdzie są uda, i kiedy nauczyciel nie patrzył rozchylałam je i spisywałam co trzeba. Albo prosiłam znajomych z klas, które miały lekcje przede mną w danej sali, żeby pisali mi definicje,słówka na ławce w której miałam siedzieć ołówkiem, lub na oparciu krzesełka osoby siedzącej przede mna