Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maravilha

psy i koty wykorzystywane jako przyneta na rekiny - film

Polecane posty

sluchaj no, ja tez lowie ryby pozatym na filmie widac dokladnie gdzie umieszczaja hak tym zwierzakom, psom miedzy nozdrza a kociakowi przez skore, wiec krwawic nie krwawia swoja droga psy maja rozne rozmiary, ten tam wcale do malych nie nalezal

na robaki, na sardynki, kraby, malze, krewetki - roznie ;) zalezy w ktore miejsce ide i ktore ryby aktualnie biora

Gość Ew9
->Tym razem to znowu ja + ban x2 Jesteś gównem i gównem zdechniesz.nie na darmo banują takiego zyeba jak ty.

Dorzuce i ja swoje trzy grosze. Z jedna wypowiedzia tutaj sie zgadzam, mianowicie: ''jedyny argument sensowny w takich przypadkach to jest (...) PRÓG BÓLU jaki odczuwa dana zwierzak!!!'' W zwiazku z tym: Bol taki jakim my go znamy i doswiadczamy odczuwaja w bardzo podobnej formie, prawie identycznej wszystkie ssaki. Ptaki, gady, plazy i RYBY maja inny uklad nerwowy stad tez bol jakiego doswiadczaja jest ''inny'' od ''naszego''. Co nie znaczy, ze jest dla nich przyjemny i mily, bo to jednak bol. Tak wiec nabijanie rybki na haka jest rowniez znecaniem sie nad nia dla wlasnej zabawy - ale nadal jest to ''mniejsze zlo'' jesli bierzemy pod uwage wlasnie fakt, ze taki kot z psem bol odczuwaja intensywniej - po prostu gorzej. Ciekawostka: Ryba tez sie stresuje. Kiedy wedkujecie rowniez. A stres moze doprowadzic rybe w pare godzin do smierci - jest duzo o tym na necie napisane tez jakby ktos chcial sprawdzic. Jedynymi, ktore nie doswiadczaja bolu jako negatywnego i nieprzyjemnego odczucia sa bezkregowce. Ich reakcja na np. wyrwanie nogi moze byc calkowita obojetnosc - ALE w przypadku zagrozenia zycia jakas rana lub atakiem ich organizm rowniez reaguje i sa w stanie sie bronic lub np. oszczedzac uszkodzona noge.

a i o swini sie nawet pojawilo. Swinia czuje bol tak samo jak inne ssaki, co wiecej jest bardzo inteligentnym zwierzeciem. Tlumaczenie, ze to zwierze hodowlane nie jest usprawiedliwieniem do znecania sie nad nia. Jak ktos chce to zabije to zwierze w taki sposob, by sie nie meczylo i nie cierpialo - w duzych przemyslowych masarniach szkoda na to cennego czasu i pieniedzy. LL - przykro mi, ze nie wiesz o tym jak naprawde ubija sie swinie. Wiekszosc zwierzat na rzez nabija sie na gruby hak do gory nogami (tak, zywe, jedynie ogluszone minimalna dawka pradu - bo wiecej to marnotrawstwo - lub jakas lopata czy innym ciezkim tepym narzedziem) i NA ZYWCA rozcina sie im brzuchy i wywala wszystko. Jak laskawy pan nie zapomni to raczy poderznac wiszacej krowce czy swince gardlo zeby sie wykrwawila - co tez nie nastepuje od razu. A jaki stres maja te zwierzeta przed ostatecznym nabiciem na hak !! Jedna widzi jak druga jest traktowana pradem lub lopata, wszystkie ciasno obok siebie - powstaje panika - sa kopane i zneca sie nad nimi np podpalajac. Obejrzyj film pt.: Earthlings bardzo okrutny ale sama prawda w nim.

Gość el Vivanto
Przygnębiające sqrwysyństwo...Dziwi mnie czemu nie stosują tradycyjnych przynęt.Ryby-naturalny pokarm dla drapieżników.Pozatym krew jako zanęta.Typuje iż to hiszpańskie barany.Lubują się w teatralizacji cierpień zadawanych zwierzętom a i nie stoi im na przeszkodzie absurdalność sama w sobie tak podejmowanych działań.Ryby trzeba kupić od kogoś.Jedynie ich wnętrzosci po drenażu można uzyskać za darmo. Biedne zwierzę zabiera się ze schroniska udając "dobrego"człowieka i na tym polega to żenujące sqrwysyństwo.

Gość sz.
a ja myśle ze to głupi żart. te ujęcia są tak różne, jeden filmik zlepiony z kilku innych. Nie jest pokazany moment nabijania kotka. a to nie problem zamoczyć kota wrzucić do wiaderka a później przymocować tak zeby wyglądał jak nabity. nie widać tez jak atakuje go rekin. a zdjęcia zwierzaków w klatkach mozna zrobić w każdym schronisku lub lecznicy.