Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pływaczki

Na basen - w bikini czy jednoczęściowym?

Polecane posty

Gość mamy pływaczki

Ja mam ładną figure ale ubieram strój jednoczęściowy bo mam rozstępy po ciąży i nie chce ich pokazywać. W bikini czułabym się źle. A wy jak chodzicie?

nie mam rozstępów, ale mam mały brzuszek po ziemie - pracuję nad tym hehe więc na razie wbijam sie w jednoczęściowy, jak dojdę do wymarzonej figury do sierpnia to wskoczę w 2-wu częściowy. Noś taki w jakim się dobrze czujesz.

Ja tez mam rozstępy po ciązy i chodzę w bikini . Mam ich duzzzzzoooooooo , ale jakos nie czuję się skrepowana nimi . Zawsze jeździmy ekipą znajomych i kazdy wie czemu je mam i jakos nie slyszalam przykrych slow , a jak komus nie pasuje niech nie patrzy .

Gość mam koszmarną figurę
10 kg nadwagi i rozstępy gdzie się da i mam wrażenie że to bez różnicy co założę bo zawsze będę wyglądać tak samo czyli źle. Mam strój 2 częściowy bo taki kupiłam na wyprzedaży. Ostatnio w nim byłam na basenie i już więcej się nie wybiorę. Zamiast pływać to sprawdzałam czy mi cycki w staniku siedzą czy już odpłynęły w swoją stronę.

Gość mamy pływaczki
Ja tam się krępuję ale widziałam nie raz kobiety ze sflaczałymi brzuchami, poorane rozstępami, co się niczym nie przejmowały. Może ja niedzisiejsza jestem ale nie chciałabym wszystkim pokazywac swoich wad.

mama koszmarna figurę- kup sobie jednoczęściowy, taki który wymodeluje troche brzuch i uda i cycki trzyma w ryzach. Zobaczysz, że będzie o niego lepiej niz w 2-częsciowym. W pepco sa teraz fajne stroje kąpielowe - kupiłam ostatnio jednoczęściowy, który ładnie modeluje sylwetkę - tez mam 10kg na plusie, mąż jak mnie w nim zobaczył powiedział: dla mnie bomba! :)

Gość pokaaaaż
A ja zawsze iałam to gdzieś co kto sobie o mnie pomyśli i zawsze chodziłam w dwu częściowym, nawet chwilę po połogu, gdzie skóra na prawdę była flaczkiem..

jednoczesciowy - nawet nie chodzi o rozstępy, czy flaczek, bo to mam w głębokim poważaniu. chodzi o to ze w jednoczesciowym zdecydowanie wygodniej mi sie pływa. nie musze mysleć o tym czy po obrocie majty nie opuszcza sie, albo czy cycek nie wyskoczy z miseczki. po prostu pruję wodę i już :P nad jezioro, morze, na basen odkryty mam bikini :) i w nosie to co kto o mnie mysli :P

Gość ja mam rozstepy po
ciazy na brzuchu i tylko tankini ubieram polecam :)

Na basen, gdzie się tylko pływa to jednoczęsciowy, bo mam pewnośc, ze jak się mocno odbije od brzegu czy skoczę, to nic mi nie pospada; na plażę czy nad wodę dwuczęściowy, choc przydałoby się trochę zrzucić.

A co z plażowaniem w ciąży? czy naprawdę nie wolno spacerować nad jeziorem z ciążowym brzuszkiem na wierzchu? nie mam tutaj na myśli wylegiwania się na słońcu. Ale posiedzenie sobie w cieniu, przejście się w słońcu, złapaniu odrobiny opalenizny. Jestem w 5 miesiącu, przede mną całe lato z brzuszkiem, nie chciałabym spędzać weekendowych popołudni w domu podczas kiedy rodzina, znajomi będą szaleć nad wodą bądź na basenach. Czy powinnam kupić sobie strój jednoczęściowy? nie ukrywam że ich nie znoszę, dla mnie są niewygodne.

Gość do gratka
Chyba nie ma znaczenia, czy założysz strój jedno czy dwuczęściowy. W jednym i drugim brzuch będzie się grzał a z tym trzeba ostrożnie. Opalenizna bynajmniej nie wpłynie niekorzystnie na dziecko, promienie wnikaja do skóry a nie do macicy.

dwuczesciowy, nie jest zle ze mna (ale bylo lepiej i to nawet do 15 miesiecy po porodzie-cholerne 3kg z nikad;-/)