Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariettaaa

jakie jak mam wykształcenie ?

Polecane posty

Gość Mariettaaa

Skończyłam liceum, ale nie zdałam matury. Jakie w takim razie mam wykształcenie. Pisałam CV do pracy wpisałam sobie średnie, ale zaznaczyłam, że matury nie mam. Kobieta, która brała ode mnie CV stwierdziła, że podałam w nim fałszywe dane - bo powinnam wpisać podstawowe. Zaczęłam się z nią kłócić, że nieprawda, dostałam świadectwo ukończenia szkoły i tam mam jasno napisane, że upoważnia mnie o ono do legitymowania się wykształceniem średnim. A ona na to, że ona ma studia skończone i chyba wie lepiej co mam wpisać. Kazała mi poprawić CV - zmienić wykształcenie. Czy słusznie ? Bo ja już sama nie wiem kto ma racje.

Gość coś mi wycieka
miała rację. niestety.

Gość nioki
średie bez matury.

Gość Mariettaaa
Facet 91 Ale dlaczego ? Przecież liceum skończyłam mam świadectwo ukończenia szkoły - Świadectwo na, którym widnieją wszystkie wyniki z całych trzech lat ? To jak trzy lata chodziłam do liceum, żeby mieć podstawowe ?

Gość warszawiankaaaaa
średnie niepełne tłumoki

Gość masz srednie ale nie
mzoesz isc na studia. o wyksztalceniu swiadczy skonczona szkola. po skonczeniu studiow mozna miec wyzsze i nie miec tytulu magistra. matura to egzamin uprawniajacy do studiowania wyksztalcenie zawsze zalezy od ukonczonej szkoly egzaminy daja uprawnienia lub tytuly.

Gość policjant wacek
facet ma podstawowe i nie wie co pisze masz średnie

Gość coś mi wycieka
od dawna nie ma czegoś takiego jak wykształcenie niepełne: Zdasz maturę - masz średnie, obronisz pracę magisterską (ew. licencjacką)- masz wyższe

Gość nadziany młodziany
średnie masz, pozwij ją :classic_cool: opłacę ci nawet prawnika :classic_cool:

nie ma czegos takiego jak srednie czy wyzsze niepelne to wymysl socjalizmu byl :D ludzie gdzie wy do szkol chodziliscie ze podstawowej wiedzy wam brak ruszcie glowami szkola daje wyksztalcenie a nie egzamin. po zawodowce masz zawodowe niezaleznie czy zdasz egzamin na czeladnika :D na kazdym etapie edukacji tak jest co za glaby. tej baby zapytaj czy konczyla zaoczne cyz prywatne te studia ze taka tepa. z reguly po jakichs gownianych szkolach ludzie lubia sie wywyzszac.

Zdasz maturę - masz średnie, obronisz pracę magisterską (ew. licencjacką)- masz wyższe - bzdura obronisz licencjata masz wyzsze licencjat. magistra mozesz wcale nie bronic i nie pisac i masz wyzsze jak skonczysz studia. nie kazdy podchodzi do obrony mimo ze uzyskal absolutorium masz np. inzyniera jesli zdasz egzamin inzynierski w studiach jednostopniowych jest na 9 semestrze.

Gość efefef
średnie

Gość niecodzienna_dziewczyna
Matura jest dla Ciebie przepustka do dalszego kształcenia - możesz iść na studia. Jeżeli do niej nie podejdziesz, albo jej nie zdasz to w konsekwencji masz wykształcenie średnie bez matury. Pracodawca, który poszukuje pracownika ze średnim wykształceniem bez problemu powinien przyjąć Cię do pracy. Chyba, że z góry jest zaznaczone, że poszukuje pracownika z wykształceniem średnim z maturą.

SREDNIE! matura to dokument ktory jest przepustka na studia srednie niepelne jest wtedy kiedy ktos np uczy sie w liceum i pracuje Ty skonczylas szkole srednia, masz swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej i tym o to sposobem srednie wyksztalcenie, bez dwoch zdan

Gość Dama na bruku
Skoro masz świadectwo ukończenia liceum, to masz wykształcenie średnie. Matura to furtka do wyższego.

Gość dumna studentka :D
Niestety Pani ma rację masz maturę - masz średnie nie masz matury masz podstawowe. Było się uczyć a nie teraz siedzieć i płakać.

Gość retgertreterw
Skończcie już, wystarczy mieć coś w głowie. Ty po socjologi będziesz do końca życia zapierdalać z mopem po dworcu, ktoś inny po podstawówce będzie zatrudniał młodych magistrów.

Gość retgertreterw
a autorka ma średnie 🖐️

Gość j5hrt
MASZ ŚREDNIE ! A MATURA TO BZDURA :)

Gość Droga dumna studentko
Niestety Pani ma racji. Dziewczyna ma średnie - skończyła szkołę - dostała świadectwo ukończenia szkoły - ma średnie. To, że ta kobieta ma studia jeszcze nie oznacza, że wszystkie rozumy pozjadała i jest nieomylna. A co do stwierdzenia, że mogła się uczyć - KOBIETO trochę empatii, to nic nie kosztuje.

Gość Droga dumna studentko
Miało być - PANI NIE MA RACJI.

Gość hsjsjsfjh
ŚREDNIE! a matura to tylko do podjęcia studiów potrzebna. Jak mnei wkur*** tacy tępi ludzie co gadają takie bzdury

Gość Dumna studentka :D
Bzdury wypisujecie. Dziewczyna ma podstawowe - to w takim razie po kiego byłaby matura, gdyby sam fakt skończenia szkoły dawał już wykształcenie ŚREDNIE. Niestety, żeby mieć ŚREDNIE -trzeba się troszkę wykazać - czyli zdać maturę, a nie tylko do szkoły chodzić i siedzieć.

Gość zzznnz
niestety masz tylko podstawowe

Gość love me two times
@Dumna studentka :D wyżej masz przygłupie wyjaśnione po co ci matura 🖐️

Gość oczywiście że masz
średnie autorko:) nie przejmuj się idiotami po studiach, którzy nie wiedzą co gadają🖐️ do czego wam te studia jak takie z was głąby? Jak już wiele osób tu napisało- matura to przepustka na studia, tak jak egzamin gimnazjalny jest przepustką do szkoły średniej. A gdyby ktoś nie zdał egzaminu w klasie 6, a szkołę skończył to jakie by miał wykształcenie? Wynika z tego, że wcale by nie miał. Ruszyć łbami tępe matoły!

Gość oczywiście że masz
teee dumna, duma cię tak rozpiera, że miażdży ci móżdżek:classic_cool: matura to przepustka na studia, ciemniaku! I taki jest właśnie sens matury.

Gość Apasz24
Zgodnie z art. 11a ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty wykształcenie średnie posiada osoba, która: ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem: zasadniczej szkoły zawodowej, szkoły zasadniczej lub innej szkoły im równorzędnej, ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem: zasadniczej szkoły zawodowej o okresie nauczania nie krótszym niż 2 lata i nie dłuższym niż 3 lata, których ukończenie umożliwia uzyskanie dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe po zdaniu egzaminu, a także dalsze kształcenie w dwuletnich uzupełniających liceach ogólnokształcących i trzyletnich technikach uzupełniających trzyletniej szkoły specjalnej przysposabiającej do pracy dla uczniów z upośledzeniem umysłowym w stopniu umiarkowanym lub znacznym oraz dla uczniów z niepełnosprawnościami sprzężonymi, których ukończenie umożliwia uzyskanie świadectwa potwierdzającego przysposobienie do pracy.

Wykształcenie średnie posiada osoba, która: Kancelaria Sejmu s. 23/101 2011-09-07 1) ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem szkół wymienionych w ust. 3 pkt 1, lub 2) ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem szkoły wymienionej w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a) i h).