Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariettaaa

jakie jak mam wykształcenie ?

Polecane posty

Gość kończę temat głupolki
Autorka UKOŃCZYŁA SZKOŁĘ, drogie dzieci, więc w myśl ustawy ma wykształcenie średnie. Wykształcenie średnie Zgodnie z art. 11a ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty wykształcenie średnie posiada osoba, która: 1. ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem: zasadniczej szkoły zawodowej, szkoły zasadniczej lub innej szkoły im równorzędnej, 2. ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem: zasadniczej szkoły zawodowej o okresie nauczania nie krótszym niż 2 lata i nie dłuższym niż 3 lata, których ukończenie umożliwia uzyskanie dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe po zdaniu egzaminu, a także dalsze kształcenie w dwuletnich uzupełniających liceach ogólnokształcących i trzyletnich technikach uzupełniających trzyletniej szkoły specjalnej przysposabiającej do pracy dla uczniów z upośledzeniem umysłowym w stopniu umiarkowanym lub znacznym oraz dla uczniów z niepełnosprawnościami sprzężonymi, których ukończenie umożliwia uzyskanie świadectwa potwierdzającego przysposobienie do pracy. Ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, tekst ujednolicony z dnia 2010-09-13. Dz. U. z 1991 r. Nr 95, poz. 425

Gość oczywiście że masz
i co dumna studentko?:D I tacy to teraz studenci są...:o

Gość Dumna studentka :D
To w takim razie jest to niezbyt sprawiedliwe. Ktoś może 3 lata przesiedzieć w ławce i BĘC ma średnie.

Gość Apasz24
Widzę, że jednak parę osób potrafi korzystać z internetu ... taka ciekawa odmiana od odmóżdżającej kafeterii...

Gość wqewqweqwr
co jest kurwa niesprawiedliwe? lo - średnie, studia - wyższe... z czym masz problem?

Gość gosc xxx
masz srednie, nie pelne. i nie sluchaj tych glupot co jakas zawistna baba raczy. 'to w takim razie po kiego byłaby matura, gdyby sam fakt skończenia szkoły dawał już wykształcenie ŚREDNIE. ' mature zdajesz jak chcesz isc na studia, to taki egzamin wstepny

Gość Apasz24
Sprawiedliwości nie ma ... mam nadzieję że nie studiujesz dumna studentko socjologii, pedagogiki czy tam politologii bo wtedy dopiero przekonasz się co to niesprawiedliwość. Wyższe po przesiedzeniu 5 lat na wykładach, w prywatnych uczelniach ??? To jest dopiero niesprawiedliwe. Jak można nazywać kogoś po studiach technicznych magistrem na takiej samej "mocy" co ludzi po politologii????????

Gość oczywiście że masz
wszystko jest jak najbardziej sprawiedliwe. Studiujesz? Będziesz mieć wyższe. Myślałaś, że jesteś lepiej wykształcona od tych, którzy matury nie zdali? No to musisz poczekać do ukończenia studiów, o ile z twoim myśleniem ci się to uda.

Podstawowe to mają Ci, którzy myślą, że liceum bez matury nie daje wykształcenia średniego. Masz średnie i koniec. Powołaj się na przepisy. A Ty dumna studentko nie masz z czego być dumna, jak brak Ci podstawowej wiedzy.

Gość infinia
Wykształcenie średnie daje ci samo skończenie szkoły średniej, nie musisz mieć matury, wystarczy samo świadectwo ukończenia. Inaczej sprawa wygląda z wykształceniem wyższym, tu trzeba już obronić pracę dyplomową. ta babka jest psychiczna!!!

Gość Droga dumna studentko
Co do matury. Ja miałam w liceum koleżankę. Obie zdawałyśmy rozszerzoną historię sztuki. Ona miała niesamowitą wiedzę. Interesowała się tym od podstawówki. W zasadzie pomagała mi się uczyć. Chodziła na różne warsztaty poświęcone tej dziedzinie. I wiesz co - kiedy przyszła matura dziewczyna była tak zestresowana, że nie potrafiła wymieć podstawowych porządków w sztuce greckiej. Nie zdałam. Podchodziła w sesji sierpniowej (ten rocznik co jeszcze jeden poziom zdawał). I co na to powiesz ?

Gość traklalalal
czasem mam wrażenie, że myślenie niektórych ludzi boli, chwalą się ukończonymi szkołami, a nawet z wyszukiwarki nie umieją skorzystać, o sięgnięciu do źródła już w ogóle zapominając. Droga autorko zgodnie z art 11a ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, teraz cytuje "4. Wykształcenie średnie posiada osoba, która: 1) ukończyła szkołę ponadpodstawową, z wyjątkiem szkół wymienionych w ust. 3 pkt 1, lub 2) ukończyła szkołę ponadgimnazjalną, z wyjątkiem szkoły wymienionej w art. 9 ust. 1 pkt 3 lit. a i e." przy czym ust. 3 pkt 1 mówi "1) ukończyła zasadniczą szkołę zawodową, szkołę zasadniczą lub inną szkołę równorzędną, albo" a, art 9 ust. 1pkt 3 lit a i e mówią "a) zasadnicze szkoły zawodowe o okresie nauczania nie krótszym niż 2 lata i nie dłuższym niż 3 lata, których ukończenie umożliwia uzyskanie dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe po zdaniu egzaminu, a także dalsze kształcenie w szkołach wymienionych w lit. e) i f)," "dwuletnie uzupełniające licea ogólnokształcące dla absolwentów szkół wymienionych w lit. a), których ukończenie umożliwia uzyskanie świadectwa dojrzałości po zdaniu egzaminu maturalnego" Gdzie tu jest napisane coś na temat uzależnienia wykształcenia od egzaminu maturalnego? Autorko, zatem jeśli ukończyłaś szkołę średnią to masz wykształcenie średnie i proponuję wydrukować sobie podany przeze mnie fragment tej ustawy i zanieść tej pożal się Boże pani magister.

właśnie, ta babka powinna mieć podstawowe, a nie pożal się Boże wyższe

Gość Apasz24
traklalalal -jeszcze kilka razy to wklej w ten topic, bo trzy razy to kurwa za mało :). Tak cwaniakujesz a z czytaniem średnio ...

Gość gosc xxx
nie rozumiem o co ludzia chodzi kiedy mowia'ja wiem lepiej bo mam wyzsze' no i co z tego ze masz studia skoro na tych studiach uczylas sie o kon kretnej dziedzinie a jakos sobie nie przypominam zeby na wykladach bylo tlumaczone czy masz srednie czy podstawowe. lol ale nie ma to jak szczycic sie 'wyzszym' kiedy tak w zasadzie ine ma czym :P

Gość Apasz24
Nie wolno mylić wyższego inżynierskiego czy medycznego z licencjackim ...

Gość po maturze ma sie
Wyksztalcenie pomaturalne. Srednie po ukonczeniu szkoly sredniej. Proste.

Gość mmmmorela
Masz wykształcenie średnie.

Gość dumna studentka :D
Do drogiej dumnej studentki. widocznie dziewczyna nie miała takiej wiedzy o jaką ją podejrzewałaś. Mogła sobie skojarzyć te style nawet z Panteonem na Akropolu. Tam wszystkie zastosowano. Matura pomimo wszystko sprawdza Twoją wiedzę.

Gość twojej wiedzy widocznie
tak dobrze nie sprawdziła🖐️. Ktoś może mieć świetne wyniki w nauce w szkole średniej, a nie podejść do matury, bo np. po prostu nie chce iść na studia, wyjeżdża za granicę, ma zapewnioną pracę i studia nie są potrzebne. Jest mnóstwo rzeczy, przez które ludzie nie podchodzą do matury. Matury można nie zdać nawet przez stres, jeśli ktoś należy do tych "zawsze przejmujących się". A z mojego otoczenia maturę pozdawały takie głąby, że mi się to nawet w głowie nie mieści. Ja też mam to już za sobą i nie uważam, żeby matura była jakimś niesamowitym wydarzeniem, do zdania tylko dla wybrańców. Tzn. myślałam tak, ale tylko do samej matury. Po stwierdziłam to co większość "matura to bzdura". Więc może spuść już z tonu i schowaj tę dumę do kieszeni, bo cię to kiedyś zgubi. Mądrzysz się, a guzik wiesz, droga studenteczko🖐️

Gość mmmmorela
Wg prawa masz wykształcenie średnie czy to się komuś podoba czy nie. A ta Pani która wykazała się taką ignorancją nie powinna przeprowadzać rekrutacji skoro nie wie co to średnie wykształcenie. Ewentualnie powinni podać, że szukają kogoś po maturze. Nie przejmuj się. Maturę możesz zdać za rok to tylko egzamin. A nauki przez 4 lata nie da się powtórzyć i czymś zastąpić. Często panuje takie przekonanie, że bez matury masz podstawowe. To dlatego, że ludzie uważają że jak rozwiązali kilka zadań i napisali kilka stron tekstu to już są lepsi od kogoś, kto tak samo uczył się przez te lata ale do matury nie podszedł. Matura to przepustka na studia, sprawdza Twoja wiedzę i zaangażowanie w naukę choć można zdać nie ucząc się wiem to dobrze. Za moich czasów były studia na które przyjmowano na podstawie pkt za oceny z matury i świadectwa ale tez były uczelnie, które miały swoje egzaminy. Więc matura musiała być jak ktoś się wybierał.

Gość Droga dumna studentko :D
Chciałaś błysnąć, a spaliłaś. Panteon moja droga to była świątynia w Rzymie na Polu Marsowym poświęcona wszystkim bogom, a szczególnie Jupiterowi (Jowiszowi). Natomiast PARTENON - to była świątynia, poświęcona bogini Atenie Partenos (czyli dziewicy) zbudowana w stylu doryckim z elementami stylu i ona znajdowała się na Akropolu. Natomiast sam Akropol to było wzgórze, na którym znajdował się cały zespół świątyń. Nie zgadzam się z Twoją opinią. Każdemu nawet najlepszemu może podwinąć się noga. KAŻDEMU ! Naprawdę troszkę skromności i empatii, w stosunku do ludzi. Jeżeli będzie spoglądać na ludzi tylko przez pryzmat dyplomów, wierz mi nie będziesz miała w życiu lekko - nikt nie będzie Cię lubił i każdy będzie się cieszył z każdej Twojej porażki.

Gość sbsjskf
Masz niepełnośrednie bezmaturne :classic_cool:

Gość niepełnosprytny
to chyba było prowo :classic_cool:

Gość EŁEŁE
Wyższe. Tylko, że nie mam udokumentowanego przez jakąkolwiek instytucję. Osobiście stwierdzam, że jestem na poziomie osoby z tytułem magistra. Taki poziom sobą reprezentuję. Większość ludzi po studiach nawet musi przechodzić dodatkowe szkolenie adaptacyjne do środowiska aby odnaleźć się w pracy na danym stanowisku. Jest to dowód poziomu jaki reprezentują. Poziom braku kompetencji. Świat bezustannie się zmienia. Natomiast osoba wykształcona, to taka już po średnim z maturą. Więcej nie trzeba aby cokolwiek udowodnić. Bo komu chcesz to udowadniać? Nikogo nie obchodzi twoja zarozumiałość. Liczy się czy jesteś osobą przydatną, potrzebną.

Gość gość
srednie i sie nie przyznawaj ze bez matury bo po co sie przyznajesz

Gość gość
Matura nie świadczy o wykształceniu!!! Ludzie!!! Maturę zdaje się po to by dostać się na określone studia. Świadectwo szkoły świadczy o uzyskanym wykształceniu. Świadectwo szkoły średniej to wykształcenie średnie. Nowa matura zastąpiła egzaminy wstępne na studia, a więc ma ona przeznaczenie tylko i wyłącznie jeśli ktoś na te studia się wybiera. Kiedyś była stara, ale to nie ma znaczenia zmieniono system tak aby nie musieć robić dodatkowych egzaminów.