Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla wowjsjsa

znalazłam ciekawą ofertę pracy i pracodawc prosi o napisanie kilku słów o sobie

Polecane posty

Gość dla wowjsjsa

i zastanawiam się w jakiej to ma być formie ? bardziej oficjalnej ? coś jak list motywacyjny ? pracodawcy zależy bardziej na osobowości niż na doświadczeniu chciałabym sie jakoś fajnie zaprezentować ale no właśnie, nie wiem czy podejść do tego bardziej na "luzie" tzn odpuścić sobie taką sztywny oficjalny język i napisać coś sensownego o sobie w paru słowach, dlaczego zależy mi na tej pracy itp. jak myślicie ?

Gość dla wowjsjsa
no też tak myślałam, że lepiej na luzie tylko nie wiem jak zacząć bo jednak nei chciałabym wyjść na niekulturalną... "Szanowni Państwo" będzie ok ?

Gość napisz że połykasz
od razu dostaniesz tę pracę ;)

Gość dla wowjsjsa
zabawne jak 5zł 🖐️

Gość dla wowjsjsa
up

dlaczego nie zapytalas pracodawcy? Smiesza mnie ludzie, ktorzy krepuja sie zadawac pytac, tak samo jak u lekarza, placa za wizyte a potem wstydza sie zapytac, tylko pytaja ludzi z forum hahaha. Skoro to pracodawce napisz oficjalnie,moim zdaniem, bo przeciez to nie jest twój kumpel.

Gość ona19901112
wiadomo że oficjalnie bo przecież to nie jakaś agencja towarzyska tylko poważna praca :p napisz zwięźle i nie pisz pierdól

Gość dla wowjsjsa
up

Gość dla wowjsjsa
up

Wszystko zależy od rodzaju firmy i osoby rekrutującej. Ja bym zapytał co to ma być za opis. Czy chodzi o list motywacyjny? Jesteś niepewna bo nie wiesz czego oni oczekują - więc zapytaj. To jest właśnie nieprofesjonalne, dostać zadanie, nie zrozumieć go do końca i udawać (tak udawać), że się je rozumie i wie co należy zrobić. Ja (pomimo wielu różnych firm i rożnych interview) sam bym zapytał o jaki opis chodzi.

Gość dla wowjsjsa
to może dodam część ogłoszenia: Wymagania: - bardzo dobra, użytkowa znajomość obsługi komputera (nie tylko fejsik i gg, ale też takie niezbędne w naszej pracy programy, jak arkusze kalkulacyjne) - chęć do pracy, rozwoju zawodowego - umiejętność nawiązywania kontaktów z ludźmi - ciekawa osobowość - nie wymagamy żadnego doświadczenia, bardziej interesuje nas charakter i osobowość Chętne proszę o przesłanie cv z krótką informacją o sobie na maila. W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny. jak najlepiej zacząć ? może być np. "witam serdecznie" zamiast szanowni państwo ??

Gość MartaKrakow
współcześnie szkoły kończą właśnie takie niedorajdy życiowe, wiele wiedzy zupełnie nieprzydatnej, a zero życiowej

Gość dla wowjsjsa
nic nie poradzę na polski system szkolnictwa 🖐️

Gość napastnik numer 2
dobra rada wyżej, napisz że obciągasz z połykiem :classic_cool:

Gość dla wowjsjsa
daruj sobie takie rady :O:O

Piszą "CV z krótką informacją". Ja bym napisał "List motywacyjny" i poszukał przykładów listów motywacyjnych w sieci. Krotka informacje to znaczy że jedna strona. Nie pisz wypracowania na 6 stron A4 :)