Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowany112233

MMA a brak jądra

Polecane posty

Gość zdesperowany112233

Witam ! Chciałbym się zapytać czy lekarz sportowy może bądź nie może pozwolić mi na uprawianie sportów walki jeśli kiedyś zostało mi chirurgicznie usunięte nierozwinięte jądro. Wolał bym posiadać taką wiedzę zanim udam się do specjalisty sportowego ;) Proszę o poważne potraktowanie tego pytania. Pozdrawiam.

Gość zdesperowany112233
prosił bym o poważne odpowiedzi, nie ruszają mnie tego typu zaczepki, chciałbym o informacje od kogoś kto ma pojęcie na temat sportu

Gość jolitka88
no weź pokaż nam to jajko

Gość nie jestem zdesperowana:p
to nie pytanie na to forum i ten poziom;) idz na sfd czy podobne

Gość A DLACZEMU
Nie napiszesz anonimowo do jakiegoś lekarza sportowego? Najlepiej od MMA właśnie.

Gość zdesperowany112233
zaraz wstawie, cierpliwosci, najpierw sobie zwale

Gość zdesperowany112233
w tym problem że kontakt internetowy albo kosztuje, albo jest bez odpowiedzi ;) wiem że to nie ten poziom, ale są tu tez wmiare normalni ludzie no i liczyłem że ktoś będzie wiedział coś na ten temat. a ma ktoś wiedzę gdzie mogę sprawdzić co może mnie wykluczyć z uprawiania sportu ?

Gość malineknn
jest forum sportowe SFD może tam ci odpowiedzą, albo napisz do specjalistów z gazet typu KIF itp. myślę że to nie jest problem bo przecież są ochraniacze na te sfery.

Gość .mastes.
Z TEGO CO WIEM TO Z TEGO SPORTU DYSKWALIFIKUJE TYLKO BRAK JAJA ALE TO RZADKOŚĆ BO KTO W 21 WIEKU JAJA NIE MA

Gość zdesperowany112233
dzięki, skorzystam z rady, pozaglądam tutaj jeszcze dzisiaj jakby ktoś jednak wiedział i napisał ;)

Gość zdesperowany112233
macam sobie jądro przy okazji

Gość ona19901112
mój chłopak trenuje i startuje amatorsko. i aby walczyć na jakiś zawodach musi mieć tylko zaświadczenie lekarskie, lekarz zmierzył mu tylko ciśnienie .... nic więcej...a jego kolega sam wypisał sobię zgodę, że w razie jak coś mu będzie to sam ponosi tego konsekwęcje i tyle.

Gość ona19901112
mój chłopak trenuje i startuje amatorsko. i aby walczyć na jakiś zawodach musi mieć tylko zaświadczenie lekarskie, lekarz zmierzył mu tylko ciśnienie .... nic więcej...a jego kolega sam wypisał sobię zgodę, że w razie jak coś mu będzie to sam ponosi tego konsekwęcje i tyle.

Gość .ania....
mma to sport dla facetów z JAJAMI więc daj sobie spokój

Gość zdesperowany112233
wiadomo, grałem w piłkę nożną pare lat i badano mi tylko serce, lecz w przypadku MMA wolałbym mieć wszystko uczciwie, więc i formularz badania musze wypełnić prawidłowo, a tam jest wzmianka o takich przypadłościach. Domyślam się że jeśli nie ma zagrożenia życia bądź zdrowia to musi mi zezwolić na to, a czy mam jedno czy dwa to ryzyko kontuzji jest prawie takie samo - przecież są ochraniacze ;) ale kto tam wie jakie oni mają kryteria

Gość ona19901112
na amatorskich zawsze są ochraniacze na "jaja", więc pewnie bez różnicy. bo przecież nawet jak ktoś cię kopnie w te sfery to nic nie poczujesz. i nie przejmuj się głupimi komentarzami ludzie z kompleksami dowartościowują się obrażając innych anonimowo bo tylko to potrafią.

Gość zdesperowany112233
dzięki, nie zwracam na to uwagi, bo dla mnie to tak jak by mówić że kobieta bez jajnika nie jest kobieca. co do ochraniacza to czy amatorsko czy UFC zawsze jest wymagany ochraniacz, a po uderzeniu niestety i tak boli :P lecz ochraniacz chroni przed uszkodzeniem klejnotów. czyli boleć i tak boli, ale krzywdy nie powinno sobie zrobić.

Gość .mastes.
TY BEDZIESZ MOGL BEZ OCHRANIACZA STARTOWAC BO JEDNO JAJO CIĘZKO TRAFIĆ

Gość ona19901112
heh :p no może i tak :p ja osobiście nie trenuje tylko jak już pisałam mój chłopak .. nigdy się nie skarżył że go klejnoty bolą :p myślę że przeciwwskazań w takim razie nie będzie. ale jak już mówiłam odesłałabym cię na SFD, albo jakiegoś magazynu sportowego. oni czasami mają jakiś tam kontakt do lekarzy sportowych itp. zresztą chcesz chyba u kogoś trenować ? zapytaj się osoby prowadzącej treningi