Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

często jak przecieram nos to słyszę chrzęst! chrobotanie :( czy to złamanie? :(

Polecane posty

pięknie gadają? :O ich tandetne gadki potrafią skutecznie zabić mój popęd :D nie wiem na kogo działają :classic_cool: mi tam sie bardziej podobał jak zamilkł :classic_cool:

haha no to iście scena z ksiązki tej :D ja czytałam wieki temu, ale postanowiłam sobie odświeżyć, bo jak zaczęłam czytać dziady tak na dwóch akapitach poprzestalam :classic_cool: a to mnie wciągnęło :) fajne z tym chodzeniem na kopiec i na zamek :D albo był tekst zaraz znajdę to...

przypadkiem otworzyło mi sie na : "na dziedzińcu się trzepie..." :D skojarzyło mi sie z pravikiem 91 :D

o znalazłam "A przestań się malować, bo wyglądasz jak kamienica odnowiona na przyjazd cesarza" :)

Gość ja tu jeszcze wrócę!
czy to strona, na którą najczęściej zaglądałaś z wypiekami na twarzy Tfej?

Gość ortalionowy dresik z Pragi
widzę że schodzę na dalszy plan :classic_cool:

dużo tam Krakowszczyzny niestety :) Jest tam taki tekst, którego nie potrafię dokładnie zacytować, kiedy Dulska mająca kamienicę w Śródmieściu mówi, ze jak sprawy pójdą źle, przyjdzie się wyprowadzić na Krowodrzę, albo co gorsza do Podgórza. Urodziłem się w Śródmieściu, mieszkam w Podgórzu i wiem, co mogła mieć na myśli :)

z Kielc Kochaniutka!

co mogła mieć na myśli? :D co tam jest takiego? dzielnica czerwonych latarni? :D bo z nazw to dla mnie wszystkie te brzmią egzotycznie :classic_cool: oprócz śródmieścia, bo jak sie domyślasz w Warszawie też jest :D

ej ale dobrą masz pamięć, kiedy ostatnio zdarzyło Ci się to czytać? to była chyba lektura w gimnazjum? bo ja już nic nie pamiętałam! i nie wiem czy słabo czytam czy sklerozę mam :O :(

Czkawko, sorry i wszyscy piszący, że tak bez pardonu wciąłem (wcięłam się jako qzynka) w dyskusję. Ale myślę, ze to Podgórze w Krakowie miało wtedy taką konotację, jak Praga Północ dla Warszawy.

nie byłem w gimnazjum :) Książkę czytałem w liceum. Wiele z nich pamiętam :)

a co Ty przepraszasz :D w sumie to liczyłam,że napiszesz :classic_cool: ( tu Hanka obleka się rumieńcem )

Hanka Mostowiak?

no Hanka z MPD nie MnS :D i nie MjM :D a może napiszę moralność Pani Czkawki? o tym jaką jest rasistką a potem jak sie spotyka z turkami 😭 to byłby plagiat czy nie?

żartowałem z Hanką :) Wiem, że z Moralności. Ale zważ, że na takie wyznania, to ja zalewam się nadciśnieniowym, starczym rumieńcem :D Właśnie, jak to się ma do Tfoich rasistowsko-katolickich (widzisz tę piękną sprzeczność) przekonań? Ten Turek? To ciekawe...

wiem,że w tamtych czasach (Mojżeszowych można by niemal rzec:classic_cool:) nie było tego tforu tforków jakim jest gimnazjum, chodziło mi o wiek, przecież ja dopiero co wczoraj byłam w szkole, w gimnazjum, a Ty liceum skończyłeś 30 lat temu i pamietasz lepiej niż ja 😭 jak to możliwe?

Przedwojenne pokolenie :) Nic nas nie złamie :D Aczkolwiek pamiętam też inne pozycje... literackie, bo innych już nie pamiętam :D

łojeju nie jestem jakas tam wielka rasistka, w podejściu takim no jako takim jednostkowym to traktuję ich jak ludzi i murzynów i żydów i arabów, ale chodzi mi o to by nie zalewali Polski wiadomo czym :classic_cool: :) dbam o to by polskie piękno trwało czy to źle? 😭 nie lubisz białych ludzi? :(

nie lubię wszystkich ludzi, niezależnie od rasy :)

a Turek? no cóż, ani z nim nie sypiam, ani ślubu nie biorę także zasady moje katolicko-rasistowskie są nienaruszone :D

dyskretna zmiana tematu: jak tam egzaminy?

a za co lubisz ludzi? wiesz,że ja też sie powoli do nich przekonuję? :) skoro nie było inwazji kosmitów to znaczy,że zdana jestem na ziemian... Bóg tak chciał:D

hah ale trafiłeś :D:D dzisiaj miałam egzamin :O :O szok... co za lanie wody i ... budowałam zdania w gorszym stylu niż gdy miałam 15lat 😭 nie wiem czy to zaliczę, bo to był jeden z nielicznych otwartych egzminów :( nie lubię takich ;/

co to znaczy otwarty egzamin, wiem, że google nie gryzie, ale mogłabyś dziaduniowi wytłumaczyć?

ja mam też pytanie z cyklu "jak wygladało zycie za czasów dinozaurów" :classic_cool: lol a serio to, kojarzysz kreskówkę inspektor Gadżet? :)