Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annamariaeleonora

gondola czy spacerówka z parasolką

Polecane posty

Gość annamariaeleonora

mam 4 miesieczne dziecko, w gondoli jest masakrycznie gorąco a budy nie zdejme w słonce! czy warto przełozyc malca do wygodnej spacerówki na leżąco i zdjęcie budy? i do tego parasolka? bo wytrzymac nie mozna, zagotuje dziecko a wdomu siedziec bez sensu/

Gość szukammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
w takie upały się nie wychodzi.....

Gość annamariaeleonora
tak wiem, wychodzę do zacienionego parku tylko przed 12 ale jak wracam to juz upał sie robi

Gość annamariaeleonora
halo ktoś coś podpowie?

Gość No to może...
W taki upał siedzi się z tak małym dzieckiem w domu od 11 - 17. Wychodź na spacer na pierwszą drzemkę dziecka - pewnie koło 8-9 śpi.

Gość annamariaeleonora
pierwsza drzemka to włąsnie 11.30

Gość No to może...
wiesz moim zdaniem nie ma różnicy w tym czy to gondola czy spacerówka na płasko, a dla dziecka w te upały na pewno przyjemniej w spacerówce.

Gość annamariaeleonora
to w koncu jest roznica czy nie?

Gość pitulinka
Spoko, 4 msc dziecko mozesz uz przelozyc do spacerowki, rozumime, ze na plasko sie rozklada.

Gość annamariaeleoora
tak spacerówka sie rozklada na plasko ale mam watpliwosc, bo w gondoli jest płasko i twardziej a tu jest w miejscu zgiecia siedziska lekkie załamanie i bardziej miekko. wiec czy taki maly kregosłup to zniesie. wiec tam gdzie bedą plecy jest lekko pod kątem, dziecko nie bedzie siedziec ale bedzle lezało jakby lekko na pochylni

Gość jajcarafajansiara
Jak mozesz rozlozyc na plasko,to w aumie roznica tylko taka,ze spacerowk przewiewna,a toboe wlasnie o to chodzi. no i jeszcze w spacerowce dziecko patrzy przed siebie,a nie na ciebie,dla 4-miesieczniaka to moze jeszcze troche niepokojace,ale nie wiem. Ja bym po prostu unikala wychodzenoa w godzinach poludniowych. tak,zeby od 11 mniej wiecej do 13-14 nie byc na zewnatrz

Gość chcąca pomóc
A dlaczego nie możesz zdjąć budy w gondoli? Przecież też możesz do gondoli domontować sobie parasolkę taka jak byś zamontowała do spacerówki. Nie rozumiem.

Gość annamariaeleoora
hmmmm, może i tak, bedzie dziwnie wyglądac chyba hehhe w spacerówce tez mam z tyłu na budzie spory wywietrznik wiec tez alternatywa dla parasolki. Jak zdejme bude w spacerówce teraz tak mysle, to dziecko bedzie mniej ograniczone i nie wiem czy latac nie bedzie, a teraz ma etap przekładania sie na brzuszek i takie tam wędrowanie........sama nie wiem

dla 4 miesięcznego dziecka spacerówka to zdecydowanie za wcześnie !!!!

Gość jfffffffffffffbbbbbbb
Ja tam mialam gondole, a urodzilam w maju, wiec cale lato bylo przede mna. Dziecko jechalo przodem do mnie, przynajmniej mialam je na widoku. zreszta, gdy wkladalam juz do spacerowki jak siedzialo stabilnie, to tez nie jezdzilo tylem do mnie. dopiero, gdy kupilam parasolke. Wychodzilam zazwyczaj ok 9 z domu i po 16, zeby w najwiekszy upal nie przetrzymywac dziecka na sloncu. Zreszta nie wiem co lepsze-zabudowana gondola, gdzie dziecko zakryte od slonca czy spacerowka przewiewna-nie wiem, czy wiecie, ale promienie sloneczne sa przenoszone przez wiatr, wiec w przewiewnej spacerowce...no nie wiem.

Gość annamariaeleoora
no własnie wiem, ale sporo osób wozi takie niemowlaczki, nie wiem dlaczego ale na ulicach widuję. Wiec sama sie zaczęłam tak zastanawiać....noworodka bym nie wsadziła. A od kiedy możnaby włożyc dziecko do spacerówki?

Gość annamariaeleoora
w mojej moge siedzisko włożyc przodem i tyłem, jak chcę

Gość Niuniulkai
Zależy jaka masz spacerówke daj linka do niej to tobie bardziej pomozemy ale mi się wydaje jezeli na spód spacerówki połozysz jakis kocyk to bedzie lepiej

Ja bym jeszcze woziła w gondoli. Spacerówka, nawet taka, którą się rozkłada, nie jest dobra dla tak małego dziecka.

Gość annamariaeleoora
no nie wiem,zobacze jeszcze