Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudka16x

Jakie mieso na bigos z młodej kapsuty, POMOCY!

Polecane posty

Gość klaudka16x

jak w temacie, nie wiem co oprócz kiełbasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klaudka16x
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o matko jedyna...
młoda kapustka to zwykle z przecierem pomidorowym a nie mięskiem. Ale jak już musisz coś dodać, to może boczek wędzony pokrojony w kosteczkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przecież bigos MUSI być z mięsem! Ja dodaję szynkę/łopatkę - smaczne i chude lub robię wersje bardziej dietetyczną piersi z kuraka lub indyka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nkf
ale zaraz czy to chodzi o bgos czy kapuste na krotko? bo jakos nie wyobrazam sobie robic z tej co teraz jest bigosu tylko wlasnie na krotko i wtedy to albo wloszczyzna na masle kapusta i koperek albo ewentualnie boczek wedzony wloszzna starta i podduszona na masle i koperek.to ma byc lekkie swieze zarcie co do bigosu?hmmm chyba z mlodej lepeij by bylo gdyby lzejszy bo do bigosu takiego z kiszonej to daje lopatke czy zeberka ewentualnie golonki no i kielbase plus sliwki grzyby a do tekiej? ja nie wiem ta kapusta mi nie lezy na bigos.ja bym zrobila na krotko bez jakis wiekszych dodatkow a duszona z jakims miesem czy kielbaska to ta pozniejsza jakos tak siepniowa czy ewentualnie lipcowa bo nie jest juz tak delikatna. lubie tez robic taka duszona bez dodatkow tylko przyprawy i koncentrat pomidorowy do bialej kapusty i jako dodatek do obiadu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigosu sie z mlodej
kapusty nie gotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zrobiłabym z młodej kapusty
coś ala bigos ale nie dodawałabym mięsa tylko kiełbasy i boczku. Do tego przecież pomidorowy i koperek posiekany ;) pyszna jest taka kapusta ;) Zwykły bigos robię z chudego mięsa bo nie lubię tłustego, kupuję szynkę, trochę łopatki, do tego kiełbasa, boczek, grzyby, śliwki suszone, wino czerwone wytrawne, troszkę koncentratu pomidorowego lub przecieru i przyprawy :) z tym, że mieszam kapustę świeżą z kiszoną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zrobiłabym z młodej kapusty
przecier* a nie przecież :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym dala sama kielbase, ew. troche cebuli i pomidorow. no i koperek. mloda kapusta jest delikatna, wiec lepiej jej nie przytlaczac zbyt duza iloscia innychdodatkow i tlustych mies. tak mi sie przynajmniej wydaje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zrobiłabym z młodej kapusty
zgadzam się z konczita :) ja zamiast kiełbasy wolałabym jednak boczek ale chudy, lub trochę tego, troche tego i koperek obowiązkowo :) idealnie pasuje do młodej kapusty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie probowalam nigdy z boczkiem, ale po chwili namyslu faktycznie boczek moglby byc lepszy, chudy, bo jest w sumie naturalniejszy i moze nawet delikatniejszy od niejednej keilbasy .... dobry pomysl :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupełnie nie rozumiem
Za nim ci się mięso ugotuje, to z kapusty będzie ciapka. Chyba, że osobno. Ja jadłam kapustę młodą na maśle z dużą ilością przypraw, udała się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kijankaaaaaa
najwązniejszy składnik to odpowiednia dobra aromatyczna kiełbasa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×