Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlapannamloda___

W lipcu bierzemy ślub cywilny. Jak niewielkim kosztem zorganizować ten dzień?

Polecane posty

Ma to być skromny ślub, dla najbliższej rodziny (max 10 osób). Chcemy jak najtaniej, bo ślub kościelny z weselem weźmiemy za rok. Jednak ślub cywilny to też ślub i miło byłoby, gdybyśmy zaplanowali jakoś fajnie ten dzień - niekoniecznie z gośćmi. Tzn tak myślałam, by wziąć ślub, później pójść na obiad gdzieś z rodziną (jeszcze nie wiemy gdzie). Tylko co potem? Jak spędzić dalszą część dnia, aby była inna, niż pozostałe dni? Gdzie pójść itd? A może wyjechać gdzieś niedaleko na dwa dni.. (tylko to wiąże się z kosztami, z dojazdem..) Ogólnie to chcielibyśmy, by ten ślub wyszedł nas tak do 1000 zł maksymalnie (mówię tu o obiedzie, opłacie za ślub plus ten czas później..). Raczej nie chcę spędzać całego dnia z moją rodziną, bo moi rodzice wprowadzają nerwową atmosferę a ja chcę cieszyć się tym dniem. Może macie jakieś pomysły? Może coś z własnego doświadczenia?

Może zarezerwuj jakiś domek pod miastem- tam obiad, kolacja, jakiś grill.

No pomysł fajny tylko właśnie chodzi o towarzystwo.. Kocham moich rodziców, jednak przy nich będę tylko w stresie. Bo oni plus moi teściowie to złe połączenie. Boję się, że atmosfera będzie beznadziejna. Chciałabym przeżyć ten dzień z gośćmi, jednak boję się właśnie tej atmosfery..