Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meglie

Chusteczki nawilżone dla dzieci OPINIE o SKŁADZIE PRODUKTU?

Polecane posty

Gość meglie

Kupiłam chusteczki nawilżone dla dzieci ULTRA COMPACT, dużo czytałam na ten temat, mam takie pytanie do was, czy różnią się one dużo od tych drogich (Pampers, Bambino, Nivea, itp.) czy ich skład jest podobny no i najważniejsze - czy są bezpieczne dla mojego maleństwa, chcę używać ich dla noworodka jednak mam pewne obawy przesyłam zdjęcia produktu - proszę o dorady i jeśli ktoś się zna ma chemii, co zawierają, czekam z niecierpliwością. http://img684.imageshack.us/img684/2594/sdc10646m.jpg http://img804.imageshack.us/img804/4149/sdc10644j.jpg

Gość Nadulkai
Jak dla noworodka zainwestuj w normalne pampersy wcale nie są aż takie drogie po 3 miesiącu zycia możesz sobie eksperymentować, chyba nie chcesz aby twoje diecko dostało jakies uczulenie

Gość No to może...
Dla noworodka proponuję samą wodę, im mniej chemii tym lepiej. Takie maleństwo to nawet pieluszki potrafią uczulić a co dopiero jakies chusteczki X. A pampersy czy huggissy można kupić w promocji nawet za 3,5 więc nie majątek

Gość NIUNIULKA(@
Kiedyś byłam w tej samej sytuacji i postanowiłam z tym poczekac do porodu wiadomo w szpitalu sa darmowe pieluszki chusteczki wiec kozystałam i testowałam, szpitalowe nie uczulały mojej dzidzi wiec w 3 dniu jak wychodziałm odrazu podjechała do skelpu i kupiłam te chustczki i pieluchy które był w spitalu

Gość zwroty
Dla noworodka kupowaliśmy chusteczki Pampersa. W promocjach nie są wcale drogie. Gdy dzieciak podrósł przerzuciliśmy się na Dada z Biedronki.

Gość Autorko skoro
chcesy wsyzstkiego co najlepsye dla swojego maleństwa to zapewnij mu jak najnaturalniejszą z możliwych pielęgnacji czyli : woda z rumiankiem do przemywania (wiesz co masz a chemii tam napewno nie ma ;) ), zamiast super nawilżających, cud miód delikatnych kremów już od pierwszego dnia zycia (akurat testy alarmują co innego) używaj maści z oleju słonecznika bądź oliwy z oliwek . Wietrz pupę często i używaj pieluch (moltex eko) a jak nie lubisz aż takiej ekologiczności to kup pampers new baby.

Gość Nie mieszkam w pl i jeżeli
chodzi o pielęgnację noworodka i niemowlęcia wogóle to tu gdzie mieszkam jest bardzo zdrowe podejście w szpitalach i tak na przykład jak urodziłam córkę to odrazu połozna powiedziała żeby nie stosować przez pierwsze 3 miesiące żadnych chusteczek nawilżanych bo wszystkie , nawet te bezzapachowe i jak najbardziej naturalne mają jeden i ten sam skłądnik który drazni skórę stąd dodatek innych łągodzących kóre mają zniwelowac przykre skutki stosowania . Mnie odrazu dali roczną receptę na maść nagietkową którą wytwarza ich apteka szpitalna i jest na bazie nagietku i gliceryny. Do przemywania pupy mieliśmy przewijaki tuż przy umywalce (taki mały zlewik) i pod bieżącą wodą namaczało się jednorazowe bawełniane chusteczki (specjalne) i zmywało pupke samą wodą a jak wyschła to kremowało ta maścią i pielucha . Chusteczki polecają jako mus kiedy nie ma innego wyjścia a jest się w gościach bądź na mieście. W pl nadal istinieje rozkwit marketingu i polityka pod hasłem "daj swojemu dziecku to co najlepsze - my to ułatwiamy" ;). Powrót do najprostszych naturalnych metod jest najzdrowszy a nagietek i jak ktoś tu wspomniał o oliwie z oliwek jest najlepszym wyjściem bo oliwa z oliwek przeciwdziała odparzeniom i działa antybakteryjnie i jest zdrowsza i wydajniejsza niż chusteczki na promocjach .

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja kupuje pieluchy i chusteczki pampers w promocji. raz kupilam chusteczki dada z biedronki i jak dla mnie beznadziejne ale za to pieluchy dada polecam z czystym sumieniem. dla noworodka kupowalam tylko chusteczki pampers sensitive a po ok dwoch miesiacach kupilam w promocji chusteczki dzidzius sensitive i jak dla mnie ok i niedrogie

Gość a jak to jest?
My chusteczek używaliśmy tylko na spacerach,w domu waciki i woda. Chusteczki z rossmana,bo w wielu testach znalazłam i formację że zawierają najmniej chemii-dlatego są takie suche...

Gość a jak to jest?
Pieluchy dada polecam-ale te większe rozmiary,bo małe są-albo były,jak moje dziecko było małe - sztywne. ale 5 są lepsze od pampersów-przynajmniej tych kupionych na promocji w tesco-100zł za trójpak.

mi tam sie z wodą i wacikami by nie chciało bawić. chyba, że mały miałby odparzenia to tak. ale tak to zawsze używam chusteczek bambino albo cliniq kindi dzidziuś i jak dla mnie są świetne. nie używam tanich bo się boje. a bambino czy kindii kupuje po promocji zawsze po 3.99zł więc nie drogo a sprawdzona jakość.

Gość a jak to jest?
Anet to bardzo tanich używasz,bo no name z biedronki kosztują prawie 5zł... zresztą w innych marketach jest podobnie. Kindii u nas kosztuje ok. 6 zł za paczkę w wielopaku na promocji... gdzie Ty takie ceny znalazłaś.

Gość fluconicon
ja kupuje kindii w trojpaku za 12 zł w auchan, wychodzi 4 zł za paczke

Gość oroerjjr
Polacy lubią chemię :)...tak wychodzi z międzynarodowych testów a paradoksem jest to że polacy sa narodem najbardziej zalęknionym o swoje zdrowie i najbardziej (w czołówce) niedbającym o nie bądź zdbającycm nieprawidłowo czyli sprawdza się tak zwane "mądry polak po szkodzie " :). Co do madrej pielegnacji noworodka to chyba trzebaby na nowo nauczyć się pojmowac samo twierdzenie pielęgnacji bo nie składa się ona tak naprawdę na kremy , oliwki, pudry, chusteczki nawilżane i emolienty ale na ....pozostaiwieniu zdrowej skóy taką jaka jest i oczyszczaniu jej wodą z dodatkiem zioła bądz delikatneog płynu myjącego i nie smarowaniu jeżeli nie ma takiej potrzeby (całego ciała) a do pupy stosowania mąki ziemniaczanej bądź oliwy tak jak tu pisały dziewczyny. Skóra rodzi się idealna i zdrowa , to rodzic psuje ją i uczula na wszystko czym ją wypaprze.

Gość tikal
mydlo + woda, syn ma 14 m-cy i chusteczki uzylismy moze 5 razy

Gość Nie otwierając mi sie linki
Bo pisze z telefonu, ale co do składu najlepsze są huggies pure. W ogole jak patrzysz na skład to zeby bylo jak najmniej składników które mają w nazwie paraben. Czasem jest 5 różnych a czasem 1. Im mniej tym lepiej.

Jeśli chodzi o skład, dobry dla noworodków mają te ulepszone kindii z nową formułą, Ultra Sensitive do skóry wrażliwej, skłonnej do atopii. Zawierają pantenol wspomagający proces gojenia skóry od wewnątrz i chlorheksydynę o działaniu antyseptycznym. U mnie się sprawdziły, więc mogę polecić.

Gość mamusianiemowlaka

Na chusteczkach nawilżanych lepiej nie oszczędzać, warto sięgnąć po produkty najwyższe jakości. Ultra delikatne i całkowicie bezpieczne dla maleństwa znajdziesz np tutaj: euroshop24h.pl/pl/c/Chusteczki-nawilzone/55
Ceny przystępne i oryginalne produkty. Ja kupowałam dla mojego 1 dziecka, drugie jest w drodze i na pewno również tam będę zamawiać. Od siebie mogę polecić np Huggies, są nieco tańsze od pampersów, a równie dobre.