Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda- mama

zmiana mleka na dwójke - mleko następny...

Polecane posty

Gość mloda- mama

mój maluszek skończył już 6 miesięcy i zmieniłam mu mleko na dwójke. jednak mam wrażenie że częściej ulewa po nim (od urodzenia ulewał czasami prawie w ogóle a czasami bardzo obficie). jednak teraz jakby troszkę częsciej...czy to może byc spowodowane zmiana mleka? i czy jest szansa że z czasem malec "przyzwyczai sie" i problem zniknie?

Gość trutuutiiii
ja stopniowo wprowadzalam mleko nastepne. np. w za;eznosci ile ml. mleka robilas. wiecej poczatkowego i nastepne i zwikszalam dawke nastepnego.I wtedy dziecko. przyzwyczai sie.

Gość mloda- mama
no i tu właśnie popełniłam błąd :(:(:((: to jak mam znowu spróbować wrocic do jedynki czy po prostu jeszcze przeczekac? już nie wiem to moje pierwsze dziecko i nie mam jeszcze doświadczenia:(

Gość trutuutiiii
mleko nastepne wprowqdza sie stopniowo.Z kazdym koljenym posilkiem zwiekszasz porcje mleka nastepnego.az przeejdziesz calkowicie na dwojke. i obserwoawac dziecko.

Gość mozliwe to??
ze jak?ja poprostu podalam 2 ,a po za tym na opakowaniu nie ma ani slowa o takim wprowadzaniu,na poczatku tez troszke ulewala ale po 2dniach bylo ok

Gość Że tak , że mleko nastepne
wprowadza się stopniowo ;). Jak ktoś nie ma pojecia to i pyta dziwnie. Mnie pediatra podała dwie możliwości pierwsza : podawać jeden posiłek nowego mleka z resztę starego (dwa dni) by po dwóch dniach zwiększyć ilość posiłków nowego mleka do dwóch i po dwóch dniach ponownie o jeden posiłek więcej aż nastąpi całkowita wymiana. druga: jeden posiłek mleka nowego , kolejny posiłek mleka starego (tak by dzień zakończyć mlekiem starym czyli jedynką) Metoda pierwsza jest bardziej wskazana.

Gość okojierj
Ja pytałam lekarza (sam polecił mi zmianę mleka dopiero jak córka skończy 7 miesięcy) i powiedział że najpierw powinnam podać jej jedno mleko dwójki a resztę posiłków mlecznych jedynki i poczekać tak do dwóch dni a potem po dwóćh dniach podać dwa mleka dwójki a resztę jedynki i tak dalej i co dwa dni o jeden posiłek nowego mleka więcej.

Gość knnncnc
Zgadza się, nalezy podawać stopniowo bo mleko nastepne jest cięższe i ma więcej tłuszczu i kalorii więc i żołądek jest bardziej obciążony . Najlepiej zacząć jak maluch ma już skończone 7 miesięcy bo mniej tego mleka się podaje i dziecko ma juz rozszerzoną dietę więc jest przyzwyczajone do nowości (żołądek nauczył się że musi pracować nie tylko by strawić delikatne mleko). Co do ulewania mleka to mozliwe że to uczulenie albo kłopoty w wziernikiem żołądka (zwężenie) a mleko 2 jest gęstsze i cięższe więc szybciej żołądek sie nasyca i moze nadmiar pokarmu zostaje usuwany przez żołądek?