Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam.corka ma prawie 8 msc.od kilku msc mam problem bo nie chce pic mleka.je tylko kaszke lyzeczka i jogurcik dla niemowlat.od kiedy mozna podac dziecku kakao?np rozpuszczalne puchatek czy cos podobnego.nie mocne tykjo troche do mleka mod. aby zmienilo smak. czy ktoras mama podaje i od ktorego msc mozna?

Gość mamamama27
ja próbowałam ale na modyfikowanym jest niedobre - synek nie chce go pić - po roku są mleka smakowe - np. bebiko bananowe czy nestle bananowo morelowe - ale my ostatecznie zostaliśmy na kaszce i tyle

Gość zonaKraka
Ja swojemu mniej więcej w tym wieku dałam pierwszy raz, odrobinę do jedzenia jak nie chciał jabłek z gruszkami zjeść, a akurat nic innego na podwieczorek nie mogłam wymyślić. Jak nie masz obaw że dziecko może być alergikiem, można spróbować, chociaż nikt Ci nie gwarantuje że dziecka nie wysypie.

Gość ja też dawałam
jakoś koło 8-9 miesiąca i nic jej nie było

Gość jsnaj
Są dzieci, które nie lubią mm. Moja córka jakoś się domęczyła do roku a potem za boga ojca nie chciała. Jadła kaszki a od około 22 miesiąca pije mleko krowie, które wielbi a kakao to jej bożek:)

Gość poinsettia
Niby od roku mowia ze mozna, ale to tylko takie wskazowki. Uwazalabym tylko bo te gotowe kakao ma strasznie duzo cukru i innego syfu a malo kakao

Gość jsnaj
Słuszna uwaga. Ja daję tylko prawdziwe kakao a nie to rozpuszczalne badziewie. Dziewczyny ileż to zrobić kakao? Wsypuję łyżeczkę kakao, trochę cukru, mleko się gotuje a ja rozrabiam kakao z odrobiną wody, dolewam ciepłe mleko i voila. Nie ma filozofii aż takiej, żeby iść na łatwiznę.

Gość do jsnaj
Ale autorka szuka sposobu na podanie mleka modyfikowanego,a nie przepisu kakao na mleku krowim... Jeżeli chcesz wprowadzić kakao to radzę taki przepis-zagotować wodę, zrobić kakao, ostudzić i dodać mm. Ewentualnie spróbuj dodać do mleka trochę wanilii-kup laskę i odrobinę zetrzyj-będzie mleko waniliowe. Lub podaj mleko zrobione na kompocie-wtedy będzie mleko owocowe.

Gość jsnaj
Moja uwaga była do ponisetti, która zwróciła uwagę na jakość kakao, słusznie zresztą. A co do autorki to niestety choćbyś nie wiem jak cudowała jeśli dziecko nie lubi mm to nie będzie jeść. Dociągnij do roku na kaszkach a potem masz większe pole manewru.