Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca kucharka 21

Dlaczego placki ziemniaczane za kazdym razem wychodza mi surowe?

Polecane posty

Gość poczatkujaca kucharka 21

Co robię źle? Czy to jest kwestia małego ognia na którym smażę, czy może za szybko je obracam na drugą stronę? Doardźcie coś kobitki młodej , uczącej się kucharce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aijdajt
Napisz krok po kroku co robisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znałam takiego amancika
albo za mało rozgrzana patelnia albo za grube placki jeśli robisz na teflonowej to nie dziwota, najlepiej placki wychodzą na tych starych żeliwnych pateniach zresztą do placków muszą być odpowiednie ziemniaki, nie te młode bo są zbyt wodnite

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kathrinaaa
Moze za duzo ciasta wkładasz na patelnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i dodawaj mąke,bo tak naprawdę
to też jest bardzo ważne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca kucharka 21
Gniotę ziemniaka obcasem, wrzucam papkę na patelnię i czekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca kucharka 21
ścieram ziemniaki, dodaje zarumienioną cebulkę, dodaje 2 jajka, makę, przyprawiam do smaku, wrzucam na patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pewnie na za dużym ogniu
smażysz. Lepiej włącz mniejszy ogień i smaż dłużej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1. smażysz na zbyt dużym ogniu 2. placki są za grube przez co wierzch ci się przypali a w środku będą surowe 3. za szybko obracasz na drugą stronę Może też oszczędnie wlewasz olej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bxc
po 1 musi byc wiecej oleju zeby je 'otaczal' po bokach po 2 ogien niech bedzie dosc duzy po 3 obracaj dopiero jak zrobia sie brazowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dffghj
jesli dasz za mało mąki, to na pewno będą surowe w środku....ja dodaję trochę mąki ziemniaczanej i trochę tortowej, do tego cebulkę i jajko, sól ....nakładam cienką warstwę na patelnię...i musi byc na oleju..na teflonie to można naleśniki robić, a nie surowe ziemniaki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka zaawansowana
może za dużo cebuli, to ona powoduje, że placek szybko się rumieni (zawarty w cebuli cukier) i wydaje się, że już gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×