Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelin7046

kiedy to nastapilo u Was?

Polecane posty

Gość evelin7046

hej dziewczyny ;* powiedzcie mi, kiedy zaczelyscie czuc pierwsze ruchy maluszka? ja jestem w prawie 20 tygodniu ciazy a jeszcze ich nie czuje :(

Gość zelazny karzel
22tc

Gość mamapooodluszka
20 tc

Gość evelin7046
czyli jeszcze nie powinnam się martwić?

Gość evelin7046
jest ktos jeszcze?

Gość mamama też 888
w 14

Bez urazy, ale otyłe kobiety np. później odczuwają ruchy maluszka. Nie martw się niczym pewnie lada dzień i Ty poczujesz.Żadna ciąża nie przebiega książkowo.

Gość evelin7046
ja mam wlasnie to do tego , ze jestem niezwykle malutką i drobniutką osobą. Czasem czuję takie łaskotanie ale bardzo rzadko to bywa :<

Gość evelin7046
a kiedy one stają się bardziej hmmm silniesze ? i częstsze ? u mnie to naprawdę bardzo rzadko bywa :(

Gość nbnbnb
ok 20 tc :)

Jeśli jestes drobniutka, to może byc tez tak, że dzieciątko rowniez jest drobiutkie przez co ma bardzo duzo miejsca w brzuszku , jest mu wygodnie i nie musi się "obijać" i gimnastykowac jak nie wiadomo jaki sportowiec. Jeśli dzidzia się rusza to znaczy że jest ok. Nie każde dziecko jest tak samo ruchliwe. Z czasem jak dziecko będzie rosło i będzie miało mniej miejsca, będziesz odczuwała jego ruchy bardziej intensywnie. Moja znajoma w 17 tygodniu zaczęła odczuwać ruchy i to kizianie utrzymywało się bardzo długo. W ogóle w ciązy dziecko mało ja kopało, a urodziła zdrowego wielkiego chłopca 3.500 kg :) Tak że się niczym kompletnie nie martw.

Gość evelin7046
dziekuje Ci barrrrdzooo bardzzzzzo !!! mam ndzieje , że mnie częśćiej będzie gilać ;d buziaki dziękuje Wam wszystkim ;*

Gość No to może...
Niczym się nie martw, ja też jestem bardzo drobna i pierwsze ruchy to czułam dopiero ok. 22tc, tzn. wcześniej też ale jeszcze wtedy nie wiedziałam że to to. A od 22tc to już byłam pewna. U lekarza ciągle schizowałam i kazał mi prowadzić kartę ruchów, ale to już później. Pod koniec synek tak mnie kopał że budził mnie i męża jak akurat byłam do niego przytulona. Ach jak mi tęskno za tymi chwilami :P