Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makowa245

Prężenie noworodka - pomocy

Polecane posty

Gość makowa245

Mam 16-dniowego synka. Po powrocie ze szpitala, gdzie wszystko było w porządku, synek zaczął mieć problemy z gazami. Aptekarka poleciła mi Bobotic. Niestety doszło do tego, że ja bez przerwy jem śliwki, jabłka, pije koper włoski, syn pije kropelki a problem jak był tak i jest. Syn bez przerwy się napina, czasem coś tam wyleci, czyli jakieś gazy mu zalegają. W dzień praktycznie nie śpi, popłakuje i napina się bez przerwy. Może ktoś zna sposób na to. Aha, jak kładę go na brzuszku nic się nie dzieje, może leżeć godzinę, nie ma efektów. Pomocy.

Gość aqswqdefrg
Może ma wzmożone napięcia mięśniowe.Skorzystaj z pomocy rehabilitanta.

Gość aqswqdefrg
Może ma wzmożone napięcie mięśniowe.Skorzystaj z pomocy rehabilitanta.

Gość kiwi25
idź z dzieckiem do lekarza !

u niektórych dzieci koper i jabłka powodują wzdęcia, więc może je najpierw odstaw? śliwki też.... a na gazy pomaga podciąganie nóg na brzuszek - lekko i powoli, nogi zgięte w kolanach

Gość Ojojjjjoj
Dokładnie ja tez bym koloru ani sławek nie jadła na twoim miescu zrób ale to bardzo delikatny masaż brzucha i zobacz czy brzuszek jest twardy i nogi do góry Ale najlepiej gdybyś szła do lekarza. P.s ja uzywalam espumissan dla dzieci

Gość makowa245
Dziękuję za wypowiedzi, kupiłam przez neta ten katater, zobaczymy. Nie będę jadła nic kolkowego, zrobię mu dzisiaj masaż z nóżkami do góry. A jutro do lekarza.

Gość olka rolka parolka
często masuj dziecko - jak je trzymasz, nosisz. wykonuj masaż nóżkami - bardzo delikatnie. pozwól poleżeć bez pieluszki. rób ciepłe okłady na brzuszek. zamiast kopru pij rumianek. odstaw pieczywo. kładź na brzuszku. przytulaj.

u mnie naprawde pomaga. tylko przed kazdy wlozeniem katetera masowac brzuch.. i gazy ladnie odejda. bedzie slychac w rurce. tylko uwazaj.. bo czasem maluszek moze sie zalatwic przy tym. mi tak moj raz zrobil.. :) a no i tez podawalam espuisan. do miesiaca to chyba jak sie nie myle 5 kropel 2 razy dziennie.. ja karmilam piersia tylko do 2 miesiaca.. :( bo tez mialam taki sam problem jak ty.. i tez odstawiala wszystko... a tak schudlam teraz i maly sie tylko meczyl.. az przeszlam na mleko i juz jest spokojny nie placze i nie prezy sie tak jak twoje malenstwo..