Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsaes

wierzycie w boga ? Tak czy nie ?

Polecane posty

levviatan daj jeszcze numer he he . A w boga wierze moze nie praktykuje bo brak czasu i wgl ale modle sie ogolnie . A ci co nie wierza to jak wytlumacza istnienie duchow albo cudow roznych cos w tym jest

Gość tygrysek xxxxx
W starożytności uważano że Bogiem jest: -Słońce -posążek -człowiek np Jezus Ja myślę nad dwiema obcjami: albo Bóg jest "doskonałym komputerem" albo wszechwidzącą energią "ukrytą" w rzeczywisości

Gość tygrysek xxxxx
to nie jest takie proste

Gość wystarczy wyciągnąć wnioski
"A ci co nie wierza to jak wytlumacza istnienie duchow albo cudow roznych cos w tym jest" z teorii strun i teorii kwantowej świadomości

Gość tygrysek xxxxx
na czym polega teoria strun bo słyszałam że taka teoria jest ale nie wiem o czym ona mówi

Gość tygrysek xxxxx
W Biblii napisane jest że : Mojżesz ujżał Boga jako krzew palący sie Jezus pisał że jest Bogiem i kamieniem węgielnym Drzwi do Arki Noego zamknoł ręką Bóg

Gość tygrysek xxxxx
te opisy pasują mi do : energi (ogień jest energią), energie może tworzyć ruch ręką, węgiel jest energią, człowiek sam w sobie jest energią Ale z drugiej strony myslę że Bóg może być "doskonałym komuterem" nie takim z jakiego korzystamy! ale działajcym na tych samych zasadach Komputer ma : -pamięć -program -może sterować wszystkim -.....jest wiele rzeczy... które można przypisać komputerowi i Bogu

Gość pinnaccoladda
tygrysek xxxxx zasadnicza różnica: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ komputer jest NARZEDZIEM Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok7. 12 I całą władzę pierwszej Bestii przed nią wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszej Bestii, której rana śmiertelna została uleczona. 13 I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. 14 I zwodzi mieszkańców ziemi znakami, które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi, by wykonali obraz Bestii, która otrzymała cios mieczem, a ożyła.

Gość tygrysek xxxxx
zastanawiałm się nad tym jaki mógłbybyć program Boga. i doszłam do wniosku Że istnieją 2 materiały budulcowe. Materia i niemateria materia dostałaby cyfre 1 niemataria cyfre 0 Program materia może występować sama 1 niemateria też może występować sama 0 materia może łączyć się z niematerią 1+0 niemateria może łączyć się z materią 0+1 materia może rozdzielać sie z niematerią 1-0 niemateria może rozdzielać się z materią 0-1 w efekcie czego w rzeczywistości mogą być następujące kombinacje : 1, 0, 10, 01

1+0=10 a 0-1=01 ??? kto cie matematyki uczyl ?:D chyba, ze ja tu czegos nie kumam;]

Gość tygrysek xxxxx
Jeśli biblia jest zaszyfrowana i pod słowami: Bóg jest miłościa- Bóg jest siłą łączenia bóg jest nadzieją- Bóg jest siłą rozdzielania bóg jest wiarą- bóg jest czasem w którym te siły działają ....

Gość tygrysek xxxxx
Rozejrzyjcie się wokół. Zobaczycie przedmioty.... i teraz sobie wyobraźcie że każdy przedmiot ma którąś z tych cyfr

Gość tygrysek xxxxx
cyfra istoty żywej 10 (ciało)-1 (dusza)-0