Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaa bardzo

dziewczyny pomóżcie,nie wiem co robić :-(

Polecane posty

Gość załamanaaa bardzo

W sobotę zrobiłam test, pozytywny :-) bardzo się ucieszyliśmy.Wczoraj byłam u lekarza. A dziś dostałam plamień. Lekarz zrobił usg i powedział, że nie widzi pęcherzyka ciążowego.Zlecił bete. Beta wykazała ciążę 120 zrobił jeszcze raz usg i powiedział że macica się przygotowuję ale nic nie widzi.Isnieje ryzyko ciąży poza macicznej ( rok temu miałam) .Mam leżeć i czekać do soboty i zrobić bete. Nie przepisali leków bo może poza maciczna. A ja nadal krwawie.Leże jak lekarz zalecał, wstaje tylko do łazienki. Boję się, że poronie :-( i dlaczego nie widać ciąży :-(

Gość za mało szczegółów
napisz przynajmniej który to ew tydzień moim zdaniem jest za wczesnie i lekarz bez sensu robi usg bo jak beta jest 120 to ciaża jest bardzo wczesna,musisz poczekać

Gość załamanaaa bardzo
mam nieregolarne cykle i jest problem, zeby okreslic wiek ciazy .minelo 6 tyg od okresu .lekarz powiedzial, ze skoro cykle wachaja si e miedzy 36-42 dni to 4 tydz. ciazy i powinien juz byc pecherzyk ciazowy. Teraz mocniej krwawie niz rano w szpitalu.Boje sie ze strace to dziecko :-(

Gość załamanaaa bardzo
:-(

Gość załamanaaa bardzo
nikt nie pomoze? :-( dziewczyny nawet nie wiecie jak mi ciezko :-(

Gość dla ścisłości
nie stracisz dziecka tylko płód co najwyżej. Nie dramatyzuj, natura wie co robi. Moze jakiś uszkodzony ten zarodek.

Gość załamanaaa bardzo
dla jednych płód dla mnie moje dziecko. Staraliśmy się o nie i skakaliśmy z radości gdy test wyszedł pozytywny . Łatwo powiedzieć czekaj :-( zwłaszcza, ze nie rozumiem co się dzieje, cały czas nysie co się stało. :-( dlaczego nie widać pęcherzyka, gdyby było widać może daliby mi leki. A tak może być za późno....

Gość mozliwe to??
dla scislosci morda w kubel jak mnie wkurwiaja tacy ludzie ktorzy na luzie podchodza do tragedi, a ciekawa jestem jak bys spiewala jak by to ciebie kiedys spotkalo

Gość grrr................
No qrwa, zeczywiscie straszna tragedia :O... jeszcze dobrze w ciazy nie jest, a juz "dziecko traci" Opanujcie sie "staraczki" bo za chwile nad plemnikami plakac bedziecie :O :O :O :O :O :O

Gość załamanaaa bardzo
jak to nie jestem w ciazy.Jestem.Potwierdzily to 2 testy na mocz i test krwi beta hcg.Jestem w ciazy tylko wczesnej i nie wiem czy wszystko ok z ciążą.Ale pewne jest ze jestem w ciazy i jest ryzyko poronienia :-(

Gość grrr................
Pisze jeszcze dobrze w ciazy nie jestes bo "ciazy nie widac" ... ze juz nie wspomne o biciu cerca... Jest ryzyko poronienia... no i ....? W jaki sposob ktos tu na forum moze Ci pomoc ? Mam napisac ze masz racje, lekarz konowal, bo powinien byl dac Ci lekarstwo ? A moze zebys poszla jeszcze do innego .... albo lepiej do dwoch innych lekarzy ??? Kazal czekac to czekaj ... i nie schizuj !!! To Ci w niczym nie pomoze a moze zaszkodzic ...

Gość za wcześnie na płacz
moim zdaniem jest to b wczesna ciaża i dlatego nie widziął nic lekarz najlepiej powtórz bete i potem po 48 godz znowu jeśli będzie rosłą to jest ok albo to ciaza biochemiczna i nic nie poradzisz

Gość yhyhyux
zalosna jest ta autorka topiku

Gość załamanaaa bardzo
moze i jestem zalosna bo zalezy mi na utrzymaniu tej ciazy. :-( Do za wszesnie na placz wlasnie lekarz kazal zrobic bete w sobote .Wtedy bedziemy wiedziec czy wszystko ok. :-( Smutno mi , boje sie , zlezy mi na tej ciazy i dlatego napsalam :-(

Gość xyzzzzzzzzzz
Kiedy masz się zgłosić na kolejną wizytę do lekarza? Może idź do innego. I tak jak ktoś już radził, zrób betę dwa razy w odstępie 48godz, żeby sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta

Gość załamanaaa bardzo
mam w sobote sie zglosic na bete i do lekarza z wynikami .jutro lezec i wstawac tylko do lazienki.Czy ktoras z was miala plamienia i udalo sie ciaze utrzymac?

Gość moja kolezanka
miala krwawienia przez dwa miesiace, lezala w szpitalu nawet, jednak ciaze utrzymala i ma teraz synka. tyle, ze u niej przed krwawieniami bylo juz widoczne serce. u ciebie wyglada mi to na ciaze biochemiczna, ale lekarzem nie jestem wiec to tylko przypuszczenia.

moja kuzynka jest teraz w 8 miesiącu już ale od samego początku miała i nadal miewa plamienia u niej się udało po prostu była przemęczona (pierwsze krwawienia miała jakoś w 6tc) i organizm się zbuntował nie wiem jak będzie u ciebie nie nakręcaj się w żadną stronę staraj się o tym nie myśleć chociaż wiem że to trudne pooglądaj ulubione filmy może poczytaj i jak najwięcej wypoczywaj a w sobote powtórzysz badania życzę ci by wszystko skończyło się dobrze

Gość załamanaaa bardzo
P:P:P:P:P dzieki.tez mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie dobrze :-(

do wszystkich tych ktore mowia ze nie ma sie czym przejowac... ciekawe jak wy byscie reagowaly... a ta ktora pyta o co po co tu autorka pisze i ze szuka rady to jestes nienormalna.. dziewczyna pisze bo chce poprostu z kims o tym pogadac i sie wyzalic a nie koniecznie szukac rady.. pomysl czasem zanim napiszesz... :/

Ja miałam taka sytuacje na poczatku tej ciazy. Lekarz twierdzil uparcie,ze to ciaza pozamaciczna i zalecil jak najszybsze usuniecie. Cos mnie tknelo i poszlam do innego lekarza,z lepszym usg,ktory potwierdzil 3tc. Może sprobuj pojsc na jakies lepsze usg?

Gość załamanaaa bardzo
tylko ze ja najpierw bylam na kiepskim usg gdzie lekarz nic nie wiudział i dlatego zlecil bete. Jak potwierdzil ciaze zabral mnie na piętro gdzie maja lepsze usg. narazie poczekam do jutra i zobacze jak beta przyrasta jesli dobrze to we wtorek jestem um,owiona na usg do mojego lekarza. Teraz poszlam do szpitala zeby odrazu mnie przyjeli, bo wystrzaszylam sie tych plamien.:-(

Poczekaj- 4 tydz może nie być jeszcze nic widać na usg. Spokojnie, nerwy zaszkodzą. Dużo leż, wstawaj tylko do toalety.

Gość załamanaaa bardzo
Amelia jak ja bym chciala zeby twoje slowa sie potwierdzily:-) mam nadzieje ze to przez to ze bardzo wczesna ciaza. Lekarz powiedzial, ze to przez to ze mialam badanie ginekologiczne dzien wczesniej i przez stosunek.Lekarka poweiidziala, ze nie widzi przeszkod do wspolzycia, ja przedtem swietnie sie czulam , a na drugi dzien plamienia.Dziewczyny nie dajcie sie badać we wczesnej ciąży ginekologicznie, bo to moze doprowadzic do poronienia :-(

Gość dsdsd
Mojej kuzynki synek też był długo niewidoczną i najprawdopodobniej pozamaciczną ciążą, dopiero w 10 tyg (!) lekarz potwierdził ciążę. Tłumaczył to złym ułożeniem się pęcherzyka. I ona również krwawiła, i z tego co pamiętam, to po 10 tyg krwawienie ustało. Dzisiaj mały ma 2 lata i jest jak najbardziej zdrowy! Choć urodził się w 35 tyg ;) Życzę Ci powodzenia z całego serca!! A tych chorych komentarzy nawet nie czytaj, ja też jestem po stracie i wiem jak to boli.. Teraz na dniach powinnam urodzić, i wierz mi, obecna ciąża to 9 miesięcy strachu i nerwów, a teraz przed porodem w szczególności. Powodzenia!!

Gość fdsaasda
nie stresuj sie.będzie dobrze.daj znac jutro jak beta :-)

Autorko wiem co czujesz i co przezywasz bo mialam podbna sytuacje jakies 2 lata temu:( wiem ze u ciebie bedzie wszytsko nie zalamuj sie duzo odpoczywaj...plamienia w ciazy sie zdarzaja u wielu kobiet i jednak jest wszystko dobrze wiec u ciebie tez bedzie:) trzymam kciuki za ciebie:*

Gość jdjdf
Autorko czy lekarz badał Cię czy tylko zrobił USG? bo ciąże powinien poznać po szyjce macicy. Mnie najpierw zbadał i już od razu wiedział że jestem w ciązy a potem tylko usg potwierdziło

Gość załamanaaa bardzo
to bylo tak .po zrobieniu2 testow z moczy poozytywnych, wybralam sie do lekarza potwierdzic ciaze w srode. Moja lekarka ,zbadala mnie ginekologicznie, stwierdzila ciaze, a usg nie zrobila tylko zapisala mnie na przyszly tydzien.w czwartek dzien po wizycie rano dostalam plamien ,. Wystraszylam sie i pojechałam do szpitala. tam lekarz zrobil mi usg na ktorym nic nie bylo widac :-( i reszte historii juz opisalam...