Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu o kopercie;)

Ile powinien dac chrzestny??

Polecane posty

Gość znowu o kopercie;)

moj tata jest chrzestnym. Idziemy na wesele ja z chlopakiem, i mama i mlodszy brat. Ja nie daje oddzielnej koperty ile powinien dac tata????

Gość rockmannn
1500 zł optymalnie bo jest chrzestnym a ty nie dajesz oddzielnej koperty

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Idziesz z chlopakiem i nic nie dajesz...hmmm...moze jakis prezent chociaz ...dziwne bardzo....

Gość znowu o kopercie;)
Nie daję to chyba moja sprawa, co? dlatego ojciec da wiecej. Ale nie wiemy ile sie teraz daje.

Gość rockmannn
chyba że jednak dasz te 300 zł od siebie i chłopaka plus kwiatki to oni mogą dać 1000 - 1200

Gość znowu o kopercie;)
Kwiatki to dam. Ale koperty bez sensu bym dawala, bo nie mam takiej kasy i bedzie i tak jasne ze to ojciec mi dal. Nie bede robic szopek by zwrocilo sie za chlopaka talerzyk i moj ojciec da wiecej i nie bedzie zadnego problemu. mam 16 lat, a skoro dostalam zaproszenie z os towarzyszaca to skorzystam co bede sie sama nudzic na weselu. Ale na koperte wlasna nie mam. Ojciec nie widzi problemu by dac jedna wieksza, ale nie wiadomo ile w sumie.

Gość rockmannn
to myślę jak wyżej 1500 optymalnie:)

Gość znowu o kopercie;)
no to git. Ojciec chcial dac 2000 wiec bedzie spoko. Myslalam ze to troche za malo i mialam go namawiac by wkladal wiecej:P no, ale jak mowicie ze 1500 to 2000 tym bardziej. dziekowac

Gość grrr................
Jak dostalas osobne zaproszenie to powinnas dac osobny "prezent"....

Gość rockmannn
oj, napisała, że kwiaty da. Ja w jej wieku też na wesela chodziłam z kolegami i zazwyczaj kwiatki i bombonierę dawliśmy a rodzice kasę

Gość znowu o kopercie;)
o jeny przeciez jakbym byla chociaz dorosla to bym dala oddzielna. A teraz i tak traktowana bede jak dziecko. To co mam ja sie wychylac. Mlodzi zrobili mi przyjemnosc, ze zapraszaja mnie z chlopakiem - fajnie, bedzie mi raźniej, ale nie na pewno ze chca ode mnie koperte. A za jakimis duperalami nie bede latac by dac prezent gowno warty. Maja zreszta wierszyk o kasie to dostana kase. Wiedza dobrze kogo zapraszaja i wiedza ze ja nigdy kasy nie mam. Ojciec im sie odwdzieczy za mnie, a podpisana na kartce bede wiec nie bedzie, ze weszlam jak to sie mowi na krzywy ryj. Najesc, bo napic to pewnie nie pozowla sie:P

Gość miłka23
ludzie ale wymyslacie, wiadomo ze 16 letnia osoba nie da koperty, a na prezent i tak musza jej dac rodzice, moze niech jeszcze 10 latka przyjdzie z prezentem, nie dziwie sie ze coraz wiecej osob oburza sie na widok wierszyka w zaproszeniu skoro wy od dziecka oczekujecie prezent :O

Gość ffffeeeee
mój ojciec zarabia poniżej 2000 i dawał 1000 2lata temu

Gość tylko gość
Jeszcze nie byłam na weselu u chrześnika ale byłam ostatnio na osiemnastych urodzinach i daliśmy z mężem 1000 więc jak za parę lat pójdziemy na wesele to minimum 1500 trzeba będzie dać

Gość tylko gość
nie przeczytałam całego pytania. W takim wypadku rodzice jakby szli sami to 1500 wypada dać, jak dochodzi do nich młodszy brat to 200zł powinni jeszcze dorzucić czyli 1700zł za 3 osoby (tata-chrzestny, mama, młodszy brat), a skoro dostałaś osobne zaproszenie to i osobną kopertę powinniście dać (około 400zł) Jeśli rodzice nie mają na tyle pieniedzy bo rozumiem że nie pracujesz i muszą dać ci w kopertę to może niech sami jak przedstawiciele z rodziny idą na wesele i dadzą 1500 a wy zostańcie w domu. Wszystko zależy od was

Gość do tylko gość
ja dałam chrześniaczce na 18. 500 zł.... i mój syn dostał od 5 osobowej rodziny 1500 na ślub i był zaskoczony, że tak dużo... nie każdego stać... więc ne mów,żw 1500 i niech idą dwoje... przesadzasz i to bardzo

Gość tylko gość
Rozumiem, każdy daje według uznania ale napisałam ile ja bym dała biorąc pod uwagę ile dałam z mężem na osiemnaste urodziny

Gość marcin84x
mają wierszyk o kasie...jakie to płytkie za wierszyk dalbym polowe mniej

Gość nie dosyc ze przystojny
na komunie tysiaka na wesele dwa :) to minimum mlodzi jednak licza na ciezka sakiewke od chrzestnych :) nie umniejszajcie wiec tej roli. to Dzień szczegolny i nie ma cos ie kwasic i liczyc zlotowek

Gość nie dosyc ze przystojny
mowa o kwiatach symboliczna roza dla Panny Młodej wystarczy. plus cos ze slodkosci

Gość a u mnie nie bylo duzo
na moim weselu chrzestni nie dali wcale wiecej niz ciocie, wujkowie, kuzyni, rodzenstwo. Srednio dostawalam 300-500zl. I tak samo chrzestny dal mi 500 zl jak i ciocia czy kuzyn. I najwieksza kwota bylo wlasnie 500zl. Nie liczac prezentu od rodzicow

Gość a u mnie było tak
chrześni mojego męża dali 200 zł, bo są biedni i mają chore dziecko, a moi 1500