Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca1234

Podtlenek azotu jako znieczulenie do porodu

Polecane posty

Gość pytajaca1234

Czesc dziewczyny. Nie smiejcie sie z mojego pytania:) Czy orientujecie sie czy mozna doslownie wypozyczyc butle z entonoxem (podtlenkiem azotu) do porodu? Jestem zainteresowana wlasnie tym znieczulenio - rozweselaczem. Najmniejsza butla ma 10 litrow (od 6,5 do 7,5 kg). Moze jest mozliwosc wypozyczenia. Mozna wypozyczyc TENS na plecy ale ja wolalabym entonox i moze akurat jest jakas szansa wypozyczenia takiej butli. Zaraz otrzymam odpowiedz: ''PUKNIJ SIE KOBIETO'':), ale ja prosze, odpowiedzcie czy slyszalyscie o wypozyczeniu czegos takiego. Dla mnie to powazny temat. Jesli wiecie cos na ten temat to prosze odpowiedzcie.

Gość katia z ukk
Powiem Ci tak jak masz prawdziwe skurcze to ten gaz NIC NIC NIE POMOAGA wrecz czujesz sie tylko lekko zmulona i to przez chwile bo potem niema efektu zadnego tylko zewnatrzoponowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety nie pomoge Ci w kwestii wypozyczenia. Tu gdzie mieszkam gaz jest oisteony w kazdym szpitalu oraz przy porodach domowych za darmo. Moge tylko potwierdzic, ze jest pomocna opcja, raczej nie znieczula ale mnie np bardzo pomogl skupic sie na oddychaniu w trakcie parcia.

mialam podawany podtlenek podczas pierwszego porodu; ciezko uzyskac sensowny efekt bo musialabys dosc dlugo spokojnie nim oddychac zeby cos podzialalo; niestety spokojne oddychanie przy silnych bolach jest trudne, mi sie ta sztuka nie udala i efekt byl jak dla mnie - placebo; za to przy drugim porodzie ZZO - nie do porownania, na plus oczywiscie:)