Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko modyfikowane

Kiedy wasze dzieci przestały pić mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość mleko modyfikowane

Kiedy przestałyscie dawać lub wasze dzieci odzuciły mm? moja córka ma 15 miesiecy i się zastanawiam czy nie dawać jej co 2-3 dzień kaszki manny z mlekiem krowim zamiast mm.

Gość Taka jedna Ola
mój synek jak miał 8 miesięcy przestał pić mm, z kaszkami mleczno-ryżowymi można powiedzieć, że ma "fazy"- raz je chętnie przez jakieś 2-3tyg, a później drugie tyle nie je. Teraz ma też 15 miesięcy i nieraz gotuję mu mannę na mleku krowim i jest ok.

jak miał 13 miesięcy całkiem odrzucił mleko. kaszki mleczno-ryżowe jadł do 15 mies. od tego czasu nie pije żadnego mleka, o zjedzeniu manny nie ma mowy - nienawidzi tego, tak jak ja zresztą :P

Gość mleko modyfikowane
to chyba jak moja córka będzie jadła czasami zamiast mm manne to chyba wszystko będzie ok.

Gość mleko modyfikowane
wypowie się jeszcze ktoś?

Gość jcpenny
mojemu robiłam mannę na mm do 2 roku. Potem przeszłam na krwie i dalej uczulenie....:(

Gość mleko modyfikowane
uczulenie ma na krowie?

Mój ma 16 msc i pije jedną porcję mleka mldyfikowanego z samego rana po przebudzeniu, a wieczorem kaszę mleczno ryżową. Ale jak robię budyń czy inne posiłki gdzie w składzie ma być mleko to daję krowie.

My przeszliśmy na krowie mleko jak mały skończył 2 lata. Do końca pierwszego roku życia był karmiony piersią, później rok modyfikowanym i później krowim. Żadnego uczulenia u nas nie ma.

A i zapomniałam jak skończył rok to czasem zjadał naleśnika a te robię na krowim mleku.

Gość mleko modyfikowane
czyli myślę,że spokojnie moge dawac zamiast mm kaszę mannę na krowim co kilka dni.

Gość ninka27_
moj mały przestał pić mm jak skończył 1,5 roku dostawaliśmy mleko krowie we wsi i pił to mleko(trochę je rozcieńczałam wodą), jadł na nim kasze, budynie

Gość jcpenny
a może spróbuj mleka koziego. Ryzyko uczuleń jest mniejsze

Gość ojj ciezki
moja ma 2 lata i nadal pije mm. codziennie rano po przebudzeniu. wieczorem kasza mleczno-ryzowa. tez czasami robie budyn na zwyklym mleku krowim. kiedys dalam jej tez normalnie z kubeczka sie napic i troszke wypila albo czasami jak sama jem platki na mleku to jej daje "na sprobowanie". ale mysle ze poki sama nie odrzuci to bede jej dawac mm - tak pewnie do 3 r.z.

Gość mleko modyfikowane
do mleka koziego niestety nie mam dostępu,a krowie udało mi sie załatwić,ja nie chcę całkowicie wyeliminować mm tylko czasami zamiast mm dać kaszkę mannę na krowim,bo ogólnie budyń,płatki itp je na krowim.