Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona żona w ciąży

czy należy bać się byłej męża?

Polecane posty

Jestem w 2 ciąży. Ostatnimi czasy nie układa się między nami zbyt dobrze. Co prawda nie kłócimy się często ale prawie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy. Mąż jest informatykiem. Jakieś 2tyg temu zadzwoniła do niego jego była dziewczyna że potrzebuje strony internetowej. Spotkała się z moim mężem przy okazji napomknęła że nie jest już ze swoim narzeczonym. (rozstali się po 7latach). Ja z mężem jestem w sumie 6l razem 4lata po ślubie. Teraz codzienni ze sobą piszą na fb. Mąż twierdzi że rozmawiają o stronie która ma robić. Ja jednak wiem że ich rozmowy są też prowadzone na temat życia osobistego. Wczoraj idąc po coś do męża widziałam jak pisał do niej "a co u mamusi?". W poniedziałek też był u niej niby po jakiś wzór formularza. Mnie okłamał że musi 2h dłużej zostać w pracy. Jednak w smsach wszytko wyczytałam. Za każdym razem mąż była wspomina w samych superlatywach, jaka t ona nie była wspaniała. Miał też doskonały kontakt z jej rodzicami wszyscy liczyli że będą razem i wezmą ślub. Dodam że siostra męża przyjaźni się z nią. Co prawda widują się raz na jakiś czas bo mieszkają daleko od siebie ale jednak przez te wszytkie lata kontakt się nie urwał. Teraz jestem zaniepokojona że dawne uczucie może u nich odżyć. Myślicie że moje obawy są jak najbardziej uzasadnione czy przesadzam?

Jeśli Cię okłamuje to masz prawo mieć obawy. Ja bym go wprost zapytała, czemu nie powiedział prawdy.

tylko w tedy wyjdzie że szperam w jego rzeczach

Gość dfjjf
nie mow ze szperasz w jego rzeczach, powiedz że nie podoba Ci się to że on tak często z nią piszę

Gość kanapka z serem
a co jest gorsze, ze on cie okłamuj czy ze podejrzewalas go o to i przeszukalas jego rzeczy? zastanow sie.powinnas zapytac go wprost,.moim zdaniem nie przesadzasz.

podziwiam cię bo ja bym zrobiła awanturę i albo ja albo ona... u mnie by była krótka piłka... według mnie on może cie kłamać żeby cie nie denerwować a nie dlatego że coś kręci ale jej bym nie ufała i na twoim miejscu zrobiłabym wszystko żeby kontakt między nimi sie urwał... bo skoro piszesz że rozmawiaja nie tylko o pracy to będzie tak: wy się pokłócicie on jej sie wyżali ona będzie grać super przyjaciółkę a prędzej czy później wylądują w lóżku... pewnie że babka może być spoko ale co jak nie??? jesteście małżeństwem i będziecie mieli maluszka.... według mnie masz za dużo do stracenia żeby czekać co się z tego rozwinie...

Gość Mmalaykaa
Zapytaj wprost... jezeli bedzie cos krecil to masz podstawy do obaw. przechodzilam ,przez podobna sytuacje...

Gość jssjjsjs
ja tez od razu zrobiłabym awanture

Właśnie tego się boję, że ona może coś chcieć więcej niż tylko stronę. Mężowi mówiłam że przeszkadzają mi jego nieustanne rozmowy z byłą. On jednak uważa że ma prawo pisać z kim chce i kiedy chce i z niczego tłumaczyć mi się nie musi. Poza tym ma taką ochotę bo dawno nie mieli ze sobą kontaktu. Usłyszałam też że nie powinnam się tym interesować bo to jego sprawy i żeby lepiej popsisała że swoimi znajomymi i odczepiła się od niego

ja miałam taką sytuację jeszcze przed ślubem... na gg zobaczyłam że pisze ze swoja byłą kochanką i umawiają się na spotkanie buzi buzi gorące wspominanie upojnych chwil... obserwowałam i czekałam na spotkanie... poczekałam aż pójdzie mi powiedział że z kumplami.... po jakims czasie mu napisałam że mnie tkneło że weszłam przeczytałam i takie tam.... w dupie miałam co sobie pomysli że patrzyłam.... jako że to był pierwszy raz była awantura i albo albo... a jej jeszcze zanim wrócił napisałam na gg że jeśli nie chce żeby jej mąż sie dowiedział że sie puszczała na boku to radze jej trzymac sie z daleka od mojego faceta i że jeszcze jeden kontakt miedzy nimi a mąż dostanie dowody jej zdrady do łapki i adres mojego faceta i jemu tez powiedziałam że może jak dostanie od zdradzanego męża po pysku to sie opamieta... wszystkie kontakty ze wszystkimi byłymi sie urwały a nawet jesli jakąś spotka to mi od razu mówi ale już mu nie w głowie umawianie sie z nimi... jego była tez próbowała... a to rower naprawić a to lekcje angielskiego... pisali na nk ale to juz po tamtej aferze... więc tez obserwowałam... na początku sie zgodził ale potem wymiękł i powiedział jej że nie da rady mnie okłamywać i kontakt sie skończył... a najgorsze że w obu przypadkach one wszystko zaczynały choć wiedziały że planujemy slub... facet może być ok ale baby juz takie nie są i wydaje mi sie że bez potrzeby nie pchają sie w cudzy związek żeby odnowić kontakt z byłym... :/

to powiedz mu że spotkałaś na mieście swojego byłego i że idziesz wieczorem z nim na kolację bo skoro on może to ty też... jeśli odbierze to jako przyzwolenie dla siebie to bez urazy ale masz już przechlapane... :(

Gość tommorrowwwww
"Usłyszałam też że nie powinnam się tym interesować bo to jego sprawy i żeby lepiej popsisała że swoimi znajomymi i odczepiła się od niego" no wybacz, ale jakby moj maz rzucił takim tekstem to zastanowilabym sie nad spakowaniem mu manatkow-moze by sie opamietal i przemyslal co robi on ci szykuje jakis numer na boku, na bank-z ta swoja byla.....

Gość jssjjsjs
Nie straszcie dziewczyny od razu romanse. Trzeba w pore interweniować, sczegolnie po tym tekscie który Ci rzucił... Gdyby mój maz tak mi powiedział byłoby zle

Gość tommorrowwwww
a jak mozna interweniowac w takiej sytuacji? jak bedzie chcial ja zdradzic to ja zdradzi i tyle-na nic szlochy, placze itd....dziewczyna jest w ciazy wiec napalony kretyn znalazl sobie szybko odskocznie od niej....

Gość shdhdhd
To może lepiej już teraz niech spakuje swoje manatki i idzie do mamy a o swoje małżeństwo niech nie walczy?

wiecie to nie jest tak że dopiero teraz wkurza się jak wtykam nos w nieswoje sprawy. Od samego początku nie lubił szpiegowania bo zawsze cenił sobie zaufanie. Nigdy pod tym względem się na nim nie zawiodłam. Jeszcze za czasów narzeczeństwa startowała do niego jego koleżanka z pracy i nawet przy mnie potrafiła bezczelnie się do niego zalecać. Co prawda on ja bardzo lubił jako koleżankę i trzymał na dystans. Gdy zwolnił się kontakt sam się urwał i nie powiem bo mi ulżyło ale wiem też że miedzy nimi do niczego nie doszło. Teraz jego jestem nawet pewna ale zachowanie jego byłej mnie bardzo niepokoi

Gość infinia
MYSLE ŻE Z TWOIM MĘŻEM NIE DA JUZ SIĘ ROZMAWIAC,BO JUŻ NAKRĘCONY,JA NA TWOIM MIEJSCU, ZADZWONIŁABYM DO NIEJ..PRZEDSTAW SIE I GRZECZNIE ZAPYTAJ CZY OD TWOJEGO MĘŻA CHCE TYLKO TE STRONE INT,CZY COS WIĘCEJ?,ONA NAPEWNO ODPOWIE ŻE CHCE STRONE,WIĘC POWIEDZ ŻE NIE WYDAJE CI SIĘ.. ZAPYTAJ SIE CZY MA DZIECI???NIEWIEM CZY MA ALE JAKA ODP.BY NIE BYŁA .POWIEDZ ŻE MA PRZESTAĆ PISAĆ Z TWOIM MĘŻEM,BO SOBIE TEGO NIE ZYCZYSZ,ŻE MASZ RODZINE ITP.ŻE WIDZISZ JAK MĄŻ SIEDZI I PISZE Z NIĄ.TO TYLE I POPROS O DYSKRECJĘ,ABY MĘŻOWI NIC NIE MÓWIŁA,JAK DALEJ BĘDZIE Z NIM SIE KONTAKTOWAĆ TO JUZ BEDZIESZ WIEDZIAŁA ŻE MASZ DO CZYNIENIA Z "SUKĄ"NIESTETY WTEDY BĘDZIESZ MUSIAŁA MĘŻOWI WARUNKI POSTAWIĆ.TRZYMAJ SIE I NIE DENERWUJ W CIAŻY W KOŃCU JESTEŚ:-)

Gość jdjdf
Dajcie spokój, niech nigdzie nie dzwoni i niech się nie poniża, bo stanie się pośmiewiskiem i dla niej i dla niego, najlepiej rozmówić się z mężusiem raz a porządnie, aż mu się odechce głupot. A na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze trochę bo może nie potrzebnie się nakręcasz

ona wie że mamy już jedno dziecko i kolejne w drodze. Sama nie ma własnych dzieci. Z moim mężem studiowała pierwsze 2lata (później zmieniła kierunek) także mają mnóstwo wspólnych wspomnień tych samych znajomych.

Gość jdjdf
smieszą mnie wasze posty, może ma poprosić byłą żeby dała łaskawie spokój jej mężowi

Gość mireczkowataa
przestańcie z tym dzwonieniem- zrobi z siebie idiotkę! Porozmawiaj z mezem i tyle. Jeśli do tej pory nie miałaś podstaw, zeby mu nie ufać to dlaczego nagle szperasz w jego rzeczach??

telefon przeszukałam dopiero po tym jak zobaczyłam że na fb pyta jej co "u mamusi". mieli rozmawiać o stronie a nie sprawach prywatnych a to pytanie nie było na miejscu moim zdaniem. Poza tym w telefonie nic wiecej nie było prócz tego że on po nią przyjedzie po pracy. Ale mam jakieś złe przeczucie to chyba kobiecy instynkt

Gość mireczkowataa
o rety, a dlaczego nie na miejscu jest pytanie " co u mamusi"?? Byli tyle lat razem, zna jej mamę. Trudno, żeby facet zachowywał sie jak burok i tylko o stronce gadał, jak tą babkę tyle lat znał, lubił, kochał. Jeśli się czegoś obawiasz to z nim porozmawiaj i tyle. Tylko wiesz co..Myślę, ze żyjecie ostatnio trochę obok siebie, a teraz jak pojawiła sie jakas babka, wolna, młoda, moze ładna to zaczynasz się obawiać, wystarszyłąś się. Masz nauczkę na przyszłosc- dbać o swój związek :) A tu i teraz pogadaj z mężusiem, w ogóle zacznijcie rozmawiać i dbać o siebie to nie będziesz musiała sobie głowy zaprzątać jakimiś jego byłymi. Powodzenia, będzie dobrze/

on z nią był niecałe 2lata. Ja też miałam innych facetów przed swoim mężem ale jak pytam o ich rodziców to nie zadaje pytań typu"co u mamusi i tatusia". A czemu się jej tak obawiam, bo jest moim przeciwieństwem. Z opowiadań męża zawsze go we wszystkim wyręczała. Obiadek podtykała mu pod nos, pisała za niego prace na studiach itp. Jest też osobą bardzo otwartą, towarzyską. Ja jestem natomiast osobą spokojną, nie wylewną, nieufną. Z wyglądu ani jej ani sobie nie mam nic do zarzucenia. Dbam o siebie jak zawsze, nie chodzę z tłustymi włosami czy z nieogolonymi nogami choć jestem w 7 miesiącu ciązy

Gość czrny słonecznik 786e7
współczuję męża idioty. Moim zdaniem nie powinien cię zaniedbywać a co do jego byłej.... wiadomo że kiedyś coś ich łączyło i teraz dalej łączą choćby wspomnienia. pilnuj go by ona nie wzbudziła w nim starego płomienia i jednym słowem w prosty sposób ci odbiła. pewnie szuka nowego faceta po starym nieudanym związku

Gość PomózcieWybraccccccc
Dziewczyno jak najszybciej sprawdz o czym gadaja i powiedz mu prosto abo konczy kontakt z nia albo odchodzisz Inaczej tak czy owak cie zdradzi Wiec niewiem na co czekasz

Gość mądra rada dla każdego
facet coś ukrywa to pewne i mam przeczucie,że kombinuje jak najszybciej z nim porozmawiaj a w trakcie rozmowy patrz mu prosto w oczy jak opusci wzrok lub mimochodem zacznie spogladac do góry to kłamie!