Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Bartka i Oliwki

narkoza u 3-latka

Polecane posty

Zwracam się do mam, których dzieci miały zabieg w pełnej narkozie. Mój syn idzie niebawem do szpitala na usunięcie dużego znamienia (na lini majtek). Jak przygotować dziecko do narkozy? Wiem, że przed zabiegiem nie wolno jeść, a czy pić dziecko może? Zabieg będzie rano, czy kolację mały może zjeść normalną? Dziękuję z góry za wszystkie odpiwiedzi!

Gość odskoczyć w koncu
kolacje moze zjesc rozmawiaj z dzieckiem, zeby nie balo sie obcych ludzi przed zabiegiem podadza oszalamiajacy zastrzyk :) dzieciak sie nie bardzo polapie co sie dzieje, ale kiedy zacznie sie wybudzac, powinnas byc przy nim. nie wiem jak jest w tamtym szpitalu ale ogolnie jest przyjete, ze matka moze przebywac z dzieckiem na sali pooperacyjnej i co wazne a o czym moga Cie nie poinformowac po wybudzeniu staraj sie by maly nie podnosil glowy zeby odpoczywal z reguly dzieci po narkozie wymiotuja dlatego lezenie z glowa na plasko niweluje skutki :)

Boje sie że potem bedzie bezpłodny, bo to jest blisko siusiaka

Gość mama małego synka :)
podszyw13;14 odskoczyć w koncu dzięki! kupiłam mu ksiązeczki o szpitalu, takie dla maluchów i czytamy je, rozmawiam z nim na ten temat, choć on nie bardzo jeszcze rozumie o co chodzi szczerze mówiąć, to ja się bardziej denerwuję tym wszystkim, niż dziecko

Gość mama małego synka :)
jak umrze to bede płakała chociaż nie był planowany i sama go wychowuję

Gość odskoczyć w koncu
reagujesz normalnie :) jak matka trzylatek wiele rozumie :) moze nie kojarzy szpitala bo nie ma wspomnien, dlatego zrob wszystko, by to miejsce nie kojarzylo mu sie z czym czego sie boi :) bedzie dobrze :)

Gość anestezjolog1981
nic sie nie martw... najwazniejsze zebys byla przy nim od razu po przebudzeniu bo dziecko nie bedzie wiedzialo co sie dzieje.. dlaczego nie umie jeszcze rączką czy nóżką poruszyc, zacznie płakać na 100%- nawet dorośli ludzie po narkozie płaczą to jest normalne... ciało jest wtedy bezwładne przez jakiś czas..... musisz mu wtedy mowic ze to normalne ze zaraz bedzie lepiej :)

Gość witaminkaa c
nie martw sie ,nie panikuj bo dziecko też sie przestraszy po prostu porozmawiaj z dzieckiem,że bedzie w szpitalu a potem razem wrócicie do domu i bedzie ok:D(mam nadzieje,że nie boi sie szpitali i obcych,inaczej może płakać ,bo zwyczajnie nie bedzie wiedział co to za ludzie ) prawdopodobnie kiedy sie obudzi ,bedzie mu sie krecic w głowie idp przygotuj zwykłą wode mineralną,bo po narkozie przez jakis czas tylko ją można dziecku podac, a teraz jest gorąco wiec pic na pewno bedzie chciał:D a to znamie to mam nadzieje,ze nie jest szkodliwe :D