Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToIJa

Bole spojenia lonowego w ciazy, ktos mial? Boooooli....

Polecane posty

Gość ToIJa

Dziewczyny, boli mnie spojenie lonowe. jakby kosc na wzgorku. Nie wiem czy to miednica czy co. Ostatnio lekarz naciskal mi biodra zeby sprawdzic czy cos groznego, ale nic nie stwierdzil. jednak boli. ostatnie dni bolalo po wstaniu z lozka okolo 10 minut, po zmianie pozycji. dzisiaj boli wiekszosc czasu. Mialyscie moze takie bole? Dopiero 26 tc... czym to moze sie skonczyc?

Gość ToIJa
Nikt?

Ja mialam i mam.. od ok 7 msc ciazy, urodzilam tydzien temu i nadal boli. Jak nie minie po miesiacu to pojde do osteopaty.

Gość ToIJa
A jak bolalo o nie skracala Ci sie wczesniej szyjka? Nie bylo rozwarcia? ja sie wlasnie boje, ze maluch juz na ten swiat sie szykuje. W poniedzialem mam lekarza to wymoge aby zbadal mi te szyjke, ale jak na razie tym spojeniem to sie wcale nie przejal. A mnie boli coraz czesciej i mocniej.

Gość ru haa
wklej fotke spojenia moze cos poradzimy

Spojenie lonowe nie ma nic wspolnego z rozwarciem czy akcja pordowa. To sprawka hormonu,ktory "rozciaga" szczeline miedzy koscmi w lonie.Jesli mocno Cie boli cwiczenia u fizjoterapeuty sa pomocna,mozna tez lykac paracetamol ,ale wiadomo nie na dluzsza mete,wszystko po porodzie cofa sie,jesli bedziesz miala zaawanoswany stan byc moze zadecyduja o cesarce,a jesli naturalnie to nie we wszystkich pozycjach niestety ,trzeba unikac takich w ktorych mocno rozklada sie nogi,pomocny jest takze pas podtrzymujacy na brzuch..Musisz powiedziec ginekologowi o tych bolach,napewno troszke zaradza,niestety zupelnie nie ta sie wyeliminowac objawow !

mnie też bolało. przeszło jakiś miesiąc po porodzie. nie ma to nic wspólnego ze skracaniem sie szyjki. upierdliwe to dziadostwo, zwłaszcza jak ma sie w domu starsze dziecko :(

Gość miszkowata
Ja miałam, oczywiście nasilały się pod koniec ciąży - przygotowanie do porodu :P Po porodzie sn bolało mnie jeszcze miesiąc, chodziłam lekko przygięta do przodu :O

Gość ToIJa
Czyli nie musze sie obawiac, ze przez ten bol skraca mi sie szyjka i urodze przedwczesnie? Wybieram sie do ginekologa do innego miasta, ale dopiero za 3 tygodnie. Czy sama moge kupic sobie taki pas? Tzn zdecydowac o jego uzyciu, skoro lekarz niewiele sobie robi z tego? Pojde w poniedzialek i powiem, ze mocniej boli, zobaczymy co on na to

Pewno mozna kupic ten pas podtrzymujacy,jednak lepiej skonsultowac wszystko z fizjoterapeuta ,gdyz to oni sa specjalistami od spojenia,a co do wplywu na szybszy porod nie ma zadnego ,wiec sie nie obawiaj !

Gość ToIJa
dzieki, tylko u nas na zadupiu zadnego fizjoterapeuty w poblizu nie ma :)

Gość ToIJa
Ale smieszne. :P Mnie na serio boli a Ty sobie jaja robisz :P

Gość Francoise
wiem co czujesz bo sama przeszłąm pzrez to i dziwi mnie ze twój lekarz to lekcewazy maiłam ból bardzo silny az nie mogłąm chodzić okazało sie że spojenie łonowe rozeszło się na ponad 2 cm! u mnie było juz zapóżno ale są specjalne pasy ściągające,zapytaj dobrego lekarza! poza tym konieczna jest notatka np w karice ciązy bo poród w niektórych pozycjach jest niedozwolony a ból naprawdę jest duzy...miałam wrażenie,że wszystko mi wypada.. współczuję cie bardzo

Gość Francoise
dodam,ze mnie lekarz zrobił usg spojenia i na tej podstawie rozpozba ł tę doległiwość i okreslił na ile cm sie rozeszło,z tego co pamiętam to ode tego zalezy rodzaj pasa i sam go nie kupuj,poproś lekarza o receptę