Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katkaaaaaaa

Danie dziecku klapsa - dobre czy złe?

Polecane posty

Gość Katkaaaaaaa

No właśnie. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wiele osób powtarza za pedagogami nie mając własnego zdania na ten temat, że jest to okazanie przez rodzica słabości. Wg mnie klaps nie jest dowodem słabości. Klaps to pokazanie dziecku, że skoro matka czy ojciec mówi, że tego czy tamtego robić nie wolno to znaczy, że nie wolno i koniec dyskusji. Nie jestem za laniem dzieci z powodu byle pierdoły, ale czasem zachodzi taka potrzeba. I szczerze powiedziawszy nie trafiają do mnie jakieś wydumane teorie pedagogów, że klapsy szkodzą. Kiedyś dzieci dostawały w dupsko dużo częściej niż dziś. Spotykam się najczęściej z takimi opiniami znajomych, że patrząc z dzisiejszej perspektywy na te klapsy wymierzane przez ich rodziców - wiedzą, że nie były one wymierzone przeciwko im tylko dla ich dobra. Druga sprawa: kiedyś dzieci dostawały lanie regularnie i do głowy im nie przyszło żeby matce czy ojcu na głowe wchodzić, co obserwujemy dziś niestety coraz cześciej. Jestem przerażona dzisiejszą młodzieżą, której nikt nie wychował.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować