Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślepak

soczewki night&day

Polecane posty

Gość ślepak

Od jakiegoś czasu szukam soczewek miesięcznych night&day krzywizna 8,4 średnica 14,0 nie znalazłem żadnych, więc stąd pytanie: czy takie w ogóle produkują? jeśli tak to może macie link na allegro lub jakiegoś sklepu gdzie mógłbym je kupić?

Gość echechech
A czemu akurat takie, mierzyłes inne?? Jak przechodziłam z mieszięcznych na n&day to mi powiedziano ze muszę zobaczyć które spasują i przy tych materiałach drobna różnica w krzywiźnie nie jest problemem bo materiały się dopasowują czy jakos tak. http://www.optiland.pl/PureVision-38.html tu masz stronę optilandu, napisz do nich powiedz co nosiłe do tej pory i co by ci polecili ;)

Gość ślepak
Akurat teraz noszę J&J acuvue oasys 8.4/14.00, które poleciła mi okulistka i są ok. Badanie wzroku miałem dosyć profesjonalne, bo nawet jakąś maszyną patrzyła czy soczewki pasują. Teraz chcę zmienić na night&day, więc szukałem o takich samych parametrach, a że się nie znam to nie wiem czy mogę tak sam sobie dobrać inne soczewki. A czy ta drobna różnica to np. z 8.4 na 8.6 powinno być ok? ;D i dzięki za link, napiszę też do nich ;)

Gość echechech
ja nosiłam najpierw acuvue 8,7 i 14,0 zmieniłam na eye eye Bioxy 8,6 i 14,2 a teraz mam n&d air optix 8,6 i 13,8 długo bawiłam się z tymi acuvue bo innych w salonie do "przymiarki nie mieli" tylko musiałam najpierw kupić a lek łaskawie stwierdzał czy dobre ;) z okulistką kiedys rozmawiałam to powiedziała ze teraz te tworzywa są takie że się bardziej dopasowują... mówiła też że jak czuję sie w nich komfortowo to zazwyczaj w badaniu okulistycznym też jest ok ale sprawdzić warto na wszelki wypadek ;)

Gość echechech
krzywizna postaraj sie mieć jak najbardziej zbliżona do tej co była

Gość echechech
ja powiem tak zdecydowałam się dobrać sama i potem isc ewentualnie do okulisty z n&d juz nie szłam po tym jak mi próbowali w salonie kaczorowski wcisnąć baushe, ja czułam jakbym miała piach w oczach ale oni akurat te mieli w ofercie i twierdzili że na oku leżą super... wywaliłam kasę w błoto ale cóż tak więc w salonach lubią wciskać soczewki firmy z która akurat się ze tak powiem umówili wiec lepiej kupić samemu, taniej i isc do niezależnego okulisty zeby zobacczył