Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara_lodz

Dzisiaj usłyszałam u lekarza że dziecki które do 3 lat ważą za dużo to przez..

Polecane posty

Gość Sara_lodz

całe życie bedąwalczyły z nadwagą... Moja córka ma 4 i pol miesiaca i waży 8,5 kg... Poweidziała mi to położna z wrogością jakbym katowała córke i wpychała jej jedzenie siła. Tylko prawda jest taka że ona wcale aż tak dużo nie je bo je po 4-5 razy dziennie po 180 ml i dopiero od kilku dni jej wprowadziłam słoiczki i tarte jabuszko... Czy uważacie że to prawda i że ona ma racje ?

Gość to z pewnością to
glupia ta polozna. dziecko je tyle ile potrzebuje. zacznie chodzic, biegac to bedzie ci marudzic ze jest za chuda:P

Gość to z pewnością to
ile wazyla jak sie urodzila, i ile ma wzrostu?

Gość zainteresowana12
co za głupia baba. Ja w wieku niemowlęcym też miałam nadwagę. zdaniem lekarki oczywiście. a później byłam znowu strasznie chuda. dziś mam ponad trzydzieści i żadnych problemów z nadwagą. także niech sobie te uwagi wsadzi w d....

Bzdura. Moje starsze dziecko do skonczenia roku bylo grubo powyzej 97 centyla z waga, teraz ma 4 lata i niedowage.

Gość a ja zauważyłam
u syna mojej przyjaciółki który ma nadwagę o 3kg w wieku 1roku,że dziecko się strasznie męczy,jest ruchliwy ale stawy nie wytrzymują ciężaru,krzywi nóżki,nie może wystartować z chodzeniem,płacze bo go wiecznie coś boli,więc uważam żeby pilnować wagi dziecka i zwracać uwagę na to co je,zeby później faktycznie nie borykać sie z innymi problemami

Gość Sara_lodz
Ale trochę mi się zrobiło nie przyjemnie, przesłuchiwała mnie jak jakaś nieodpoweidzialna matke, fakt może jest młoda ale moje dziecko jest czyste najedzone i niczego jej nie brakuje. Wypytywała o wszystko o to czy zageszczam jedzenie czy witaminy daje ile razy dziennie mała dostaje jesc i ile i wszystko z mina jak by wszystkie rozumy pozjadala :/ Tez tak uwazam, pani doktor do ktorej chodze z malą nie ma zastrzezen do jej wagi a wszystkie te polozne i pielegniarki srodowiskowe sie doczepiaja ze mała za duza jest, ale nie biora pod uwage ze ona jest tez duża długosciowo...

Gość alergia na mleko
moja na 6 miesięcy ważyła9,5 kd,teraz ma 15 miesiecy i waży 11kg niecałe i wcale nie jest gruba ogólnie to wszystkie zebra można jej pliczyć:)

Gość Sara_lodz
Jak sie urodzila wazyla 3.300 a mierzyła 55 cm. teraz mierzy 70cm

Gość Sara_lodz
Ja tez jak bylam mała bylam pulpecik :) i jakos wyrosłam z tego po podstawowce. w gim bylam istnym szkieletem bo przy wzrosie 168 wazylam 45kg a teraz waze 58 po ciazy, a w ciazy doszlam do prawie 80kg.. Tylko wiem ze w podstawowce nie bylo mi z tym zbyt fajnie ze bylam okraglutka i nie chcialabym aby mala tez tak sie czula jak podrosnie.. Oboje z marzeczonym mamy tendencje do tycia tylko ja się bardziej pilnuje z tym co jem