Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona nie na żarty

Ugryzienie przez owada

Polecane posty

Witam, Pomóżcie, bo nie chcę ciągle latać po lekarzach. Otóż 8 maja ugryzło mnie coś na działce. Były tam muszki(bardzo dużo), mrówki, a reszty nie zauważyłam. Po powrocie do domu zamiast się obejrzeć zaczęłam się drapać jak szalona i przez to nie wiem czy coś tam było. Przemyłam to wodą utlenioną i swędzenie za dwa dni minęło.12 maja zachorowałam(ból gardła i kaszel, zółta flegma) Poszłam do lekarza a o ugryzieniu zapomniałam.dostałam antybiotyk na 7 dni. Na rozdrapanej ranie zrobił się strup i już się pięknie goił. 25 maja strup znowu zaczął mnie swędzieć, więc nie mogłam się powstrzymać i rozdrapałam. Zrobiła się rana i mała czerwona i twarda obwódka wokół strupa jak po komarze, ale już tak nie swędzi(może zrobiła się od drapania). Czy może ktoś ma doświadczenia związane z ukąszeniem owadów?Czy one mogą tak długo się goić? Nie chciałabym zeby to było od kleszcza, nie mam rumienia wędrującego, ani bóli mięśni czy głowy. Czy mrówka czy muchy mogą uczulić, ze rana goi się tak długo? Będę wdzięczna za odpowiedzi

Gość kleszcz nie zawsze zostawia
rumień!!!Ja zcahorowałam na boreliozę od kleszcza bez rumienia!!!!!!! Niestety wszyscy ludzie myślą,że jak kleszcz to oznacza rumień, a potem boreliozę!! Gówno prawda - można mieć boreliozę bez rumienia,też zaraz po ugryzieniu nie miałam żadnych bóli niczego,a mam borleiozę:o Koniecznie więc idź do lekarza!!!Musisz brać antybiotyki na boreliozę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak, ale czy po ugryzieniu przez inne owady też rana może się paskudzić 3 tygodnie? bo ja kleszcza nie widziałam, tylko swędzenie. Drapałam to,bo nie mogłam się powstrzymać. Po wybraniu antybiotyków na zapalenie oskrzeli znowu mnie zaczęło swędzieć.

Gość z tego co wiemmmmmm
to nie tylko kleszcze przenosza borelioze... wiec jest to jak najbardziej mozliwe. biegnij do lekarza.

Gość tak to prawda
nie tylko kleszcze przenoszą boreliozę,inne owady też mogą ją przenieść:(