Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma się czym martwić

Jak chcecie to dawajcie słoiczki,ale czemu mówicie,że zrobienie zupy to wyczyn?

Polecane posty

Gość mieso oddzielane mechanicznie
Jeśli w danym produkcie wystepuje cos takiego jak : mięso oddzielane mechanicznie - tzn. ze z tego miesa to same błony, tkanki itp. Same odpady . I o to byla afera z tymi sloikami , że w niektorych sloikach dla tych mlodszych dzieci bylo takowe mięso podane w skladzie. W miedzy czasie zostalo to już wycofane i jeśli w składzie nie ma informacji o takim mechanicznie oddzielanym miesie - jest tam mieso ( tyle procent okolo ile tam podaja). A co do tej reszty ktorej nie wiecie co to jest to jest woda;) Takie mięska mechanicznie oddzielane aktualnie podajecie tylko i wylacznie w wiekszosci tych smacznych paroweczek, pasztetow, kielbas, mielonek , tanszych szynek itp. Czyli w tym czym karmi sporo matek . Wedlug prawa wszystko to co znajduje sie w danym produkcie MAJA OBOWIAZEK PRODUCENCI WYMIENIC NA ETYKIECIE W SKLADZIE . Więc nie ma mowy o niespodziankach chyba , że znajdują się pod jakimiś skrytymi nazwami - w GERBERACH I INNYCH BRAK TAKICH SKLADNIKOW- wszystko wymienione dokladnie i dobrane do wieku dziecka. Jeśli więc nie zawiera konserwantów to ich nie zawiera czy barwnikow i innych kup. A reszta tych % tak was zastanawiajacych to juz czysta woda . Na sloikach macie informacje na ten temat .

Gość ;lkjh
ja na początku dawałam tylko słoiczki a potem zaczęłam gotować. Stać mnie bez problemu na słoiczki i lubię gotować córce. Zawsze mam w szafce zapasowe ze 2 słoiczki jakbym nie zdążyła albo nie chciało mi się zwyczajnie ugotować czy cokolwiek innego. Fakt, wiele mam daje słoiczki z braku czasu, czy lenistwa - wątpię... może nieliczne... Mamy gotujące za to lubią pastwić się nad słoiczkowymi, bo często same nie mają kasy na gotowe dania... trzeba odreagoweć, nieee?

Gość ;lkjh
mamy żarcie jakie mamy. Po co dziecko karmic pseudo bio produktami skoro i tak całe życie jeść takowych nie będzie... Niech przyzwyczaja od najmłodszych lat organizm do badziewnego jadła, czyli tego co w sklepach dostępne

wiesz twierdza , ze podaja mieso ekologiczne i te najdrozsze haha

Gość yyyhmyyy
;lkjh, e, no co ty, przecież jak one je przyzwyczajają do ekologicznych warzyw, samych świeżych mięs, to już im to na całe życie zostaje :P

Gość mnmndnsd
Ja na przez pierwszy miesiąc podawałam słoiki potem zaczęłam kupować produkty bio (wszystkie) i gotuję na ekologicznych a że w pl nie mieszkam więc to droższe mięso bio to naprawdę bio ;)

a wiecie ze organizmu kazdego nastepnego pokolenia coraz bardziej uodparniają się na chemie zawarta w naszej zywnosci ?:) Czyli glownie tej z ktorej gotujecie te smaczne zupki?:) Ponoc dorosly czlowiek spozywajacy pokarmy dostepne w sklepach i marketach dostarcza organizmowi tyle samo chemi co zawieraja jej 2 opakowania proszku do prania ?

Gość marchewka ze sklepu
marchewka z naszych sklepów prawie nigdy się nie psuje . zrobilam ostatnio eksperyment zostawilam jedna marchew w lodowce i trzymam ja tam juz 6 miesiac- nadal jej nic nie jest tylko koncowka na 2mm sie przyciemnila. Dzialkowe marchewki za to od babci maja krotka zywotnosc:)

Gość naprawdeee?
naprawde? A eko pieluchy uzywasz ? A co powiesz na temat eko kąpieli dziecka we wlasnym mleku z cyca?:P hahaha

Gość Ja mieszkam w Niemczech
i od 10 lat żywię się jedynie ekologicznym jedzeniem i moje dziecko które ma już 6 lat, również. Kiedy zaczęłam jadać ekologiczne produkty poprawiła mi się mrofologia i zniknęło uczulenie (egzema) na rękach . Uważam dziewczyny że to złe podejście że skoro wy jadacie badziewne jedzenie to i dziecko od najmłodszych lat należy w ten sam sposób traktować i jeżeli tylko macie pieniądze i takie sklepy to należało by kupować takie jedzenie. Nawet kuracje antyrakowe (żwywieniowe) są na bazie produktów bio bo to podstawa. Nie wiem jak się ma jedzenie eko w Polsce i czy faktycznie to co kupuję jako biologiczne to biologiczne bo różnie w pl z tym bywa ale warto iść numer wyżej (być pewniejszym ) i kupować przynajmniej owoce , warzywa i mięso bio.

Gość do naprawdeee?
ależ ty prymitywna jesteś

Gość naprawdeee?
dziekuje:-D

Gość tylko są to końcowe półprodukt
y "Wedlug prawa wszystko to co znajduje sie w danym produkcie MAJA OBOWIAZEK PRODUCENCI WYMIENIC NA ETYKIECIE W SKLADZIE ...Jeśli więc nie zawiera konserwantów to ich nie zawiera czy barwnikow i innych kup." tak jest tylko producent nie ma obowiązku wymieniać co jest w półproduktach, wystarczy ze się :dogada" z producentem tej przysłowiowej marchwi i już w końcowym produkcie może być coś czego nie będzie na opakowaniu.

Gość mvnmvnjf
Mnie położna jak najbardziej kazała noworodka kąpać w mleku z piersi przez pierwszy miesiąc i wiele szpitali tak zaleca .....no ale pewnie nie w pl gdzie zyją takie zaskoczone wszystkim jak "naprawdę?" :D

Gość Ej ty naprawdę?
A ty już pewnie żarówek w domu nie musisz używać bo sama świecisz :D

Gość naprawdeee?
mvnmvnjf - a ty nie mieszkasz czasem w krajach 3 swiata ze w mleku zalecaja matki kąpać noworodki?:-D

Gość ta naprawdę?
to taka psikuśna idiotka która lubi zaczepki więc dziewczyny do dzieła , dajcie temu głupciowi pstryka w morgdę:D

Gość naprawdę? czy ty
myślisz że kąpiel noworodka w mleku matki to jakaś nowość albo wymysł? Większośc krajów na Zachodzie propaguje taką pielęgnację , tylko ty jakaś ciemna masa ale jak widac konserwanty blokują u ciebie dopływ informacji do mózgu :)

Gość naprawdę? czy ty
oczywiście mleka dodaje się do wody , tyle co szklanka.

Gość naprawdeeee?
widze psikusna idiotke wlasnie ktora uwielbia sensacyjki :) Do dziela zmieniaj sobie nicki i rob sobie pstryczki swoje :) Mi to koło tyłka lata ;) I ciesze sie ze nick ci podpasowal :))))) Dawaj baw sie :)) Zaraz ci ponownie nicka zmienie i pobawimy sie w ,, zgadnij kto to":-D hahaha uwielbiam to forum :-D

Gość yyyhmyyy
Pampersów też nie używacie, tylko rozumiem pieluchy tetrowe :)

Gość naprawdeeee?
a gdzie ty wyczytalas ze pisze o tym ze to dla mnie nowosc czy jakis wyczyn ?:) Pisalam to do babeczki ktora stwierdzila ze kupuje tylko eko zywnosc wiec sie zapytalam z przekasem czy czasem nie kapie jeszcze we wlasnym mleku dziecka i nie uzywa pieluch eko.Bo dla mnie to smieszne . Ostatnio z tego co pamietam na forum to niezle dziewczyny sie nasmiewaly i wyzywaly od idiotek Reni Jusis , ktora to tak robila i ogolnie zawsze tyle oburzenia i klotni jak ktoras mama wspominala o tym , ze cos podaje dziecku,, eko". A skoro nie kumasz pewnych spraw to juz nie moja wina :)

Gość naprawdeeee?
Ciii... lepiej o pieluchach tetrowych nie wspominaj bo zaraz ci zarzuca niewiedzę - bo w koncu w jakis tam szpitalach zalecaja uzywanie pieluch tetrowych zamiast zwyklych:-D

Gość naprawdeeee?
w koncu my w pl takie zacofane ;-)

Gość naprawdeeee?
ehh,, wiesniak wies opusci ale wieś wieśniaka nigdy ". Tak to właśnie jest jak się za chlebem jedzie do innego kraju robić za murzyna ;) Dobranoc moje drogie:-D

Gość mnkjkjsd
ale się podkurzyła :D....niewiele trzeba.

Gość a ja wam jeszcz doloze
gotuje zupki i obiadki dla dzieci i uzywam mleka do leczenia: kataru, zapalenia spojowek, podraznionej skory w dodatku uzywam pieluch " kieszonek" ktore piore co 2 dni mieszkam w jednym z najbrdzoje rozwinietych krajow europy

Gość a ja wam jeszcz doloze
acha i pupe albo podraznione miejsca na skorze przmaywam emilsja na bazie oliwy z oliwek wszytko za rada poloznych z roznych szpitali

Gość Bravoooo
:D To i ja pochwalę się swoim brakie ucywilizowania ....mianowicie : Moje dziecko było od początku smarowane (pupa) oliwą z oliwek a katar miało leczone wkraplaniem mojego mleka na śluzówki nosa (o szok....pomagało ! :) ). NIgdy nie stosowałam chusteczek nawilżanych (uzywałam płatków nasączonych wodą rumiankową a potem już umywalka i bieżąca woda). Od początku o zgrozo kupuję pieluchy moltex eko i ..uwaga tu gruba przesada...Nie kupuję dziecku świństw z konserwantami a jedynie żywność ekologiczną . Mieszkam w Belgii i to jak widać jedna wielka wieś i zacofanie ;).

Gość ursssulka
Nie wiem,czy wyczyn. ja nienawidze gotowac i mi to nie wyxhodzi,nie mam do tego serxa. jak ugotowalam corce jakies tam zupki,to noe chciala tego tonac. a sloiki wsuwala az sie uszy trzesly. Wiec jadla te sloiki do pierwszych urodzin mniej wiecej,a tak kolo roko zaczela jesc normalne zarcie -to mi tam jeszcze od bidy wyjdzie.