Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam sil juz

pytanie o alimenty

Polecane posty

Gość nie mam sil juz

mam pytanie czy jesli ja nie pracuje mam 2 dzieci i maz mnie wyzuca z mieszkania po wyprowadzce moge dostac alimenty czy dopiero po rozwodzie ?

Gość Szczerze i do bólu
Nie ma prawa wyrzucić to raz. A dwa to alimenty można mieć nawet razem mieszkając

Gość nie mam sil juz
ale mam juz dosc sluchania tego kiedy sie wyprowadzisz pakuj sie itp ile mozna

Gość Szczerze i do bólu
A co to ma do rzeczy. Pytasz o alimenty to pisze. Nawet w małżeństwie i mieszkając razem mozesz wnieść o alimenty. Proste? Tyle. A nerwy w domu to juz sąd nie interesuje. Powinnas wnieść o separację czy rozwód i tyle. Mieszkanie ci pewnie dadzą bo pewnie dzieci z toba zostaną. Tak w większości przypadków jest.

Gość nie mam sil juz
a wiesz moze ile czeka sie na decyzje o przyznanie

Gość Szczerze i do bólu
Oj tego to nie chce skłamac. Ale to nie proste nie mogąc udowodnic rozpadu pożycia czy chocby zaniedbywania obowiązku wspolnego utrzymania że nalezy sie nam alimentasik... ;) chyba ze masz jakieś dowody. Mozna składać zreszta wnioski z wstecznym terminem odkad ktos swoje obowiazki przestał wypelniac. Spytaj prawnika jak chcesz wiecej. Albo przez internet. Chcesz adres strony? Zadasz pytanie za darmo wycenia ci odpowiedź a jak nie stac cie to nie zapłacisz i nie odpowiedzą ;) ale przez net na pewno taniej. Mam stronę prawników.

Gość o qrde:))
autorko jest aż tak źle???

Gość nie mam sil juz
szkoda gada ale dzieki , co do adresu strony poprosze i dzieki

Gość Szczerze i do bólu
No to uwaga adres: http://porady-prawne.kaoso.pl Nie wiem jak oni robia cennik ale napisz to ci wyślą ile by wzięli. Dobre jest to ze potem mozesz do bólu dopytywać w trakcie rozwoju sprawy. A nie za każda wizytę jak ja kiedys chodziłem za czym innym po adwokatach powodzenia.

Gość nie mam sil juz
dziekuje Ci

Gość Szczerze i do bólu
Dokladnie opisz sprawe. Zapytaj o co chcesz i czy potem mozesz pytac darmo w tej sprawie. Ale tak piszą wiec pewnie tak jest. To strona znajomego. Kiedys skorzystałem to mniej wzięli niz w kancelari mi zaśpiewał jeden burk za duperele ktora tamtym zapłaciłem połowę tego i jeszcze potem kilka razy Pytalem jak sie zmieniało w trakcie sprawy w sadzie.

Gość Szczerze i do bólu
Pamietaj w sadzie nie licza sie emocje tylko fakty. Świadkowie dokumenty itd. Trzymaj sie cieplo. Jak bedzie za drogo to masz jeszcze fora prawne za darmo ale nie wiesz kto tak naprawde radzi i mozesz to traktowac tylko jako informacje a nie jako fakt prawny. Czyli moje slowa tutaj tez traktuj jako rade a nie poradę prawną. Niemniej jestem prawie na sto procent pewien ze tak bylo i raczej sie nie zmienilo nic

Gość mama_mikolajka
skladałam jakoś przed świętami wielkanocnymi a termin jest na 2 sierpnia dopiero:/ czyli kase zobacze dopiero w pazdzierniku

Gość niektorzy chyba mylą tu pojeci
jak sie wyprowadzisz ty to sąd orzekne ze z twojej winy jest rozkład pozycia, ty go wywal

Gość rodeo:D
A to jego mieszkanie że masz się wyprowadzić? Bo jeśli wasze wspólne to niech on się wyprowadza. Ty będziesz się tułać z dziećmi a on sobie sprowadzi jakąś dziwkę! Jak mnie wkurwiają tacy faceci!