Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ma problem :(

Do mam karmiących piersią-jak radzicie sobie z wyjściem na miasto??????

Polecane posty

Gość a ja znowu
nie, na szczęście nie, bo przyznaję nie czułabym się komfortowo w takiej sytuacji:O

Matko jaka zalosna jest ta walka kobiet karmiacych piersia i mm co lepsze:O a juz teksty,ze jak ktos karmi mm to nie jest kobieta to juz wogole zascianek :O Ja mialam mniej pokarmu i karmilam moje dziecko i piersia i mm, karmie tak juz piaty miesiac chociaz wszyscy mnie straszyli,ze strace pokarm,ze mala tylko butelke bedzie chciala.Szkoda gadac.Trzeba sluchac swojej intuicji i tyle.Straszenie mialam w d.... I okazalo sie ze jest ok. A jak slysze,ze ktos sie boi podania mm jak ognia to juz naprawde rece mi opadaja :O Wyluzujcie dziewczyny bo sie zatracicie w tym wszystkim!

Moja szwagierka karmila tak samo i to siedem miesiecy.Zrezygnowala jak szla do pracy. Dzieki temu autorko moglam wyjsc do miasta,spotkac sie z kumpelami i nie frustrowac 24h w domu. Macierzynstwo jest dla mnie czyms pieknym:)a nie czasem frustracji i zatracania sie bo tylko piers jest wspaniala a reszta be.

Gość moj nie mial chodzika
bibisi a ty masz rtg w oczach,ze wiedzials,ze masz malo pokarmu tak?hehehe kolejna mamuska co dała sobie bzdety wmowic.a jakby nie bylo mm to co twoje dziecko zeby w sciane?

nie moja droga :) mylisz sie:) ale nie bede sie zaglebiac w temat:) i wiem ze niektore kobiety maja dziecko przy piersi 24 h aby miec pokarmu wiecej....ale ja tak nie chcialam,wiem na jakich zasadach ma sie wiecej lub mniej pokarmu,nie boj sie.

Gość mój synek też pił co 1.5 godz
ale jak wychodziłam z nim na miasto to zawsze spał w wózku i nawet wytrzymał 2 godz bez jedzenia. Karmiłam małego nim wyszłam na miasto i było ok.

Gość jesli dziecko nie ma
Moja kumpela kiedys przyszla do mnie i po chwili wyjela cyca i zaczela karmic swoje dziecko,bez ceregieli-przeciez to takie naturalne. Nawet nie przeszkadzalo jej, ze jest moj maz. Dla nas bylo to niesmaczne. Ja swoje dziecko karmilam krotko, bo mialam poranione brodawki-leciala krew. i co mialam zrobic? Kurowac je?-a dziecko mialo kwiczec z glodu? Dalam butle i bylo ok. I moze chodzilo o to, ze w koncu z butli mleko lecialo bez problemu a z moich piersi prawie nic, nawet sciagnac sie nie dalo. No i dobrze w sumie sie stalo, bo sama swiadomosc, ze mam mleko w piersiach wywolywala u mnie blokade-w zyciu nie dalabym sie dotknac mezowi wtedy.

Jak sobie radzę - zwykle dziecko na spacerze wytrzymuje 2 godz bez karmienia [czasami dluzej]. A jak już muszę nakarmić, to karmię. Normalnie siadam na ławce, dziecko dostaje cycka a po 10 min najedzone odbijam i tyle. Przykrywam się tym co tam mam, pieluchą, bluzką, sweterkiem, chustą. A co do odciagania - mozna odciagac godzine po pstatnim karmieniu, nie wczesniej. Ja też mm nie podawałam. Ściągać - ściągam jak gdzieś wychodzę bez dziecka