Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nastolatka.

Dla wierzących i tych, którzy przestali wierzyć.

Polecane posty

kur !!!!!! Mam mega długi tekst a nie chce się wysłać :/ Jak mam zrobić by wyświetlił się cały ;(

Gość tanatos2012
ja przestałem wierzyć, bo zrozumiałem pewne rzeczy, wolę fizykę kwantową, dużo bardziej skomplikowane, ale za to dużo bardziej logiczne

Gość Bosski Roman
Wierzę w Boga ale nie należę do żadnej sekty, uważam, że jeśli jest on moim ojcem-stwórcą to mogę się z nim porozumieć bez wrzucania 10 zł czarnym grubasom co niedzielę :)

JA osobiście tez nie daję na składkę. Ale w oazie można się spokojnie pomodlić, porozmawiać, doeiwedziec wielu rzecay (nie tylko religijnych) Jest to głównie dla młodzieży. Ale są też np. Rekolekcje dla rodzin(niestety chyba jż nie ma miejsc)

Zawsze to lepsze niż wiszenie na trzepaku przed blokiem, ale lepiej znajdź sobie jakieś laickie hobby.

Gość Bosski Roman
Ja się trzymam z daleko od katolicyzmu (który de facto jest zaprzeczeniem chrześcijaństwa i nauk Jezusa). Moja dziewczyna też kiedyś wierzyła gorliwie, chciała się spowiadać czarnym z naszego współżycia, ale na szczęście wytłumaczyłem jej iż skoro dajemy sobie przyjemność i nie robimy krzywdy nikomu jest to dobre i Bóg jeśli istnieje nie ma nic przeciwko a czarnym pedofilom wara od naszego życia :) Ps. Gdyby dzisiaj Jezus "zstąpił" na ziemię został by opluty przez watykańskich spaślaków z powodu jego nauk :D "Idźcie, sprzedajcie wszystko, co macie, i rozdajcie biednym" - Ewangelia wg. Św. Marka. Buhahaha widać jak się tego trzymają, w Watykanie bida aż piszczy, w sumie się nie dziwię czemu Biblia była przez tyle czasu w indeksie ksiąg zakazanych :)

Gość tolaolaln
jak tam twoj men nasolatka?

Nie mam chłopaka (zerwałam w piątek bo nie wytrzymalam nerowoo.) Ten co chciał się zabić to mój były (zerwaliśmy we wakacje) i już z nim ok. Wczoraj zdęli mu szwy. Bosski Roman : Bibli nie odczytuje się doslownie, chyba ze na języku polskim w szkole. Owszem , tez nie wierzę we wszystko, ale czasami modlitwa pomaga uspokoić sie duchowo i w kościele sa naprawdę fjni ludzie :) Moja działalność w kościele zaczęła się w 3 klasie podstawówki gdy tata wysłał mnie na scholę, do tej pory tam śpiewam i chodzę na oazę od 1 gimnazjum (prawie 2 lata)

Gość Bosski Roman
Nastolatka ale ja nie twierdzę, że każdy w kościele jest zły bo...nawet w Wermachcie zdarzali się ci dobrzy, oczywiście, że Biblii nie czyta się dosłownie ale cytat z ew. św. Marka wiele tłumaczy, tak samo to, że kościół palił na stosie za posiadanie Biblii:D🖐️ Ja akurat tak się składa, że miałem dziewczynę, która była w oazie, kompletne nieporozumienie, nie chodziło o seks ale o religie właśnie, chciała mnie siłą nawrócić bym zaczął wierzyć w jej mitologię. A tego nie lubię, swojego dziecka nie ochrzczę, za to dam mu wiedzę o religiach i gdy nadejdzie czas sam zadecyduje w co chce wierzyć, nawet jak będzie chciał być księdzem zaakceptuję to ;)

Ja też nikogo do kościola nie zmuszam. Chociaż jak będę starsza i będę miała dziecko to je chrzczę, poślę dokomunii a później dam mu wybór. Bo jak nie będzie miał tych dwóch sakramentów, a później będzie chciał być wierzącym to będzie musiał wszystko nadrabiać i wgl. A jak nie chce to nie. :) I wolałabym ślub kościelny. Ale jak mówię, nikogo do kościoła nie zmuszam, bo to nie moja sprawa , jeżeli ktoś nie czuje takiej potrzeby to nie musi chodzić i tyle :) Ja trzymam z kościołem bo tam mam prawdziwych przyjaciół. A nie przemądrzałe lale z osiedla itp.

nastolatko, a jak odczytywać biblię skoro to zbiór opowiqadan? Na siłę szukać metafory tam gdzie jej nie ma, aby podpasiło do tego co chcemy osiągnąc? Ja cię proszę Po drugie, przeczytaj sobie to co dałas w linku i może dotrze do ciebie, ze podczas tego rytuału złamałaś jedno z przykazań, oddawałaś cześć obrazom. Nie mówiąc już o tym, ze te obrazy są grzechem.

Gość Bosski Roman
Ja nie poślę dziecka do komunii bo to już indoktrynacja, na lekcjach religii się wpaja dzieciom, że to jedyna słuszna religia z patentem na Boga co jest bzdurą :D U mnie ślub kościelny odpada bo musiałbym złożyć przysięgę, że zindoktrynuję dzieci katolicyzmem. Owszem wiele par bierze ślub kościelny nie żyjąc w pełni z naukami kościoła ale dla mnie to hipokryzja. Lubie seks przedmałżeński i nie czuje się z tym źle;) To tylko taki przykład bo maja była z oazy ryćkała się ze mną a potem chciała żebym się spowiadał z tego:classic_cool:

chrzcząc dziecko zabierasz mu wybór, bo już zapisujesz do kościoła. Wszystkie chrzy i inne duperele to max 2 tyg. Tyle zajęło mojemu koledze uzupelnienie katolickich świeceń na prośbę żony

Ale jeżeli Duch Święty jest przedstawiony za pomocą obrazu to chyba nie jest źle. Owszem, nikt nie wie jak on wygląda ale .. Dobra, poprostu chciałam napisać co wczoraj czułam. Nie chce zz nikim kłócić na temat religji bo aż tak dużej wiedzy nie mam. Poprostu lubię oazę, znajomych i niektóre święta kościelne..

Gość Bosski Roman
U mnie w kościele koszt "wyrobienia" bierzmowania to 100 zł, płacisz i wypisują papierek, co mnie jeszcze bardziej utwardziło w pogardzie do tej instytucji biznesowej :D

u mnie sie tak nie da/ Jeśli ktos nie zdał w terminie ma półroczne przygotowania (brat tak miał). Ale nie będę sie wykłócać bo różnie może być.

Kobieta podwójna, ale jak zręcznie wyrzucono drugie przykazanie, i co najlepsze u mnie w domu i myślę że w wielu domach tak jest, nikt nie ma pojęcia o tym że drugie przykazanie biblijne w ogóle istniało.

Gość student dw,och kierunków
pozdrawiam koleżankę, ja rownież z oazy

Gość student dw,och kierunków
studiuję w Warszawie. tu są oazy dla studentów :)

Gość 5445erdds
w zyciu wlasnemu dziekcu nie pozwlilabym do ozazy sie zapisac.malo to afer i skandali pedoflskich wyszlo na jaw co kosicol ukrywal??

Szkoda, że w Warszawie :) Ale dobrze, że chociaż jedna osoba wierzaca sie znalazła :) I Oaza nie jest naprawde zła..

a mojego ojca nie obchodzi czy chodzę na oazę czy nie .. Jego nic nie obhodzi, ttylko oceny.

chrześcijaństwo - religia stworzona po to aby manipulować ludźmi, oparta na mitologii egipskiej gdzie głównym obiektem kultu było słońce. nie ma żadnych historycznych dowodów na istnienie Chrystusa. Trzech wielkich rzymskich historyków nawet słowem w swoich zapiskach nie wspomina o chrześcijaństwie czy działalności Jezusa