Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anako

Faceci wolą zwykłe dziewczyny?

Polecane posty

Gość anako

Hej, mam problem, jak już można się domyślić z tytułu, natury uczuciowej. Zacznę od tego, że na kompletny brak powodzenia nie narzekam, często zaczepiają mnie faceci, nawet w autobusie czy kiedy jem obiad w wegetariańskiej knajpie i umawiamy się na randkę czy dwie. Potem wychodzi czym się zajmuję (gram w zespole), zapraszam ich na koncert, przychodzą, po koncercie mówią, że strasznie im się podobało i... kontakt się urywa. Zaznaczam, że nie jestem jakąś gwiazdą, muzyka którą gram jest bardzo niszowa, na koncerty przychodzi maks. 100 ludzi i ja nie chciałabym, żeby to było więcej. Ale wydaje mi się czasem, że facetów to jakoś odstrasza, nie wiem co właściwie sobie myślą? Naprawdę staram się być miła i uprzejma. Oczywiście mam też znajomych muzyków, ale z nimi nie chcę się umawiać, bo oni w większości łapią dziewczynę po to żeby przespać się z nią parę razy i rzucić. Pozostali, bardziej normalni, bardzo wcześnie się żenią. I tak to, od dwóch lat jestem właściwie samotna, bo jak już spotkam kogoś fajnego, kto nie jest muzykiem albo etatowym podrywaczem, to znajomość szybko się kończy, wg schematu opisałam wyżej. Poradźcie coś, bo sama już nie wiem co robić. :/

Gość anako
Goregrind :)

Gość anako
Klasyczna, jazz i improwizowana. Nie mogę napisać nazwy zespołu z oczywistych względów.

No i co mam zrobić? Nie przyznawać się co robię?

widocznie trafiasz na chłopców , którzy wolą łatwe panienki i ich zupełnie inne talenty...:P

wiesz...przebywanie z osobą taką jak Ty musi wymagać czegoś więcej od faceta , a najczęściej faceci chcą iść na łatwiznę i wysiłek sprowadzić do wypicia kilku piw oraz zachwalania swojego "ja" - zamiast wdawać się w inteligentne dyskusje i poszerzać horyzonty myślowe...

revolver, dzięki że mnie pocieszasz. Tyle że to nie rozwiązuje mojego problemu. :( Faceci z którymi się umawiam są zwykle nieśmiali, owszem, inteligentni, ale niestety niezbyt pewni siebie. Raczej nie z gatunku tych, którzy sprowadzają wszystko do wypicia kilku piw i zaliczenia dziewczyny. Takich, jak już pisałam, trzymam na dystans, niestety mam ich dookoła siebie aż nazbyt wielu - muzyka to jednak świat głównie mężczyzn, seksownych i pociągających, to prawda, i pewnie niejedna dziewczyna chętnie wskoczyłaby takiemu narcyzowi do łóżka. Ale ja wiem jak to się kończy, poza tym byłoby to z mojej strony bardzo nieprofesjonalne. Są jeszcze promotorzy, ale oni mają mnóstwo kasy, więc i laski w typie modelek. A ja taka nie jestem. Nie wiem doprawdy gdzie znaleźć jakiegoś faceta, hm, pośredniego. Nawiasem mówiąc, dwie dziewczyny, z którymi czasem gram, obie prześliczne - dużo ładniejsze ode mnie, inteligentne, absolutnie nie zarozumiałe, też są singielkami. Mają na koncie po jednym dłuższym, traumatycznym związku i tyle. Skąd się bierze normalnych facetów? :/

Gość może nie o to chodzi wcale
może Ty zalożyłaś, że chodzi o sama grę, a może chodzi o Twoje zachowanie na i po koncercie "strasznie im sie podobalo" wszystkim? nie bierzesz pod uwagę, że chcieli byc mili po prostu? jazz nie jest zbyt popularny

znalezienie pośredniego człowieka - bez względu na płeć -jest bardzo trudne , ponieważ tego typu osób jest najmniej w społeczeństwach - dominują głównie przypadki masowe , które napędzają całość , a wiadomo jakie przypadki sa w tej masie...postawy przez nie przyjęte są powszechnie stosowane i rzadko odrzucane przez resztę , ponieważ do tego trzeba odpowiedniego charakteru i kształtowania go...

Gość 15cm w ???
słuchaj koleżanko może podaj skąd jesteś to będzie łatwiej co no i ile masz lat ?

Gość ijgarajehia
az mi dziwnie... madrze piszesz, revolver

Gość znowu 10 osob pisze
zapytaj tych facetow ktorys pewnie powie prawde. skad tu ktos ma wiedziec jak sie zachowujesz skoro nikt cie nie zna.

Gość znowu 10 osob pisze
jeszcze jak czytam tytul to przyszlo mi do glowy ze ty sie uwazasz za nie wiadomo co. "zwykle dziewczyny" a z czym ty jestes ta niezwykla :D ? moze o zarozumialosc chodzi i bufonade.

Wiem że jazz nie jest zbyt popularny. Jeśli komuś się nie podoba, to trudno, nie zmuszam nikogo do przychodzenia na swoje koncerty. Czy to powód, żeby rezygnować ze spotykania się ze mną? Argument w stylu "nie będę się nigdy spotykać z programistą, bo programowanie jest nudne". A jak się zachowuję po koncertach? No cóż, może z nadmiaru endorfin trochę szaleję, ale jeśli nie ma jakiegoś afterparty, to wracam potem sama do domu i całą noc jestem sama i jest mi strasznie smutno. :(

Gość nikolett salvador
Może właśnie to nie muzyka im przeszkadza. Jak długo się spotykasz zanim jakiś koncert masz? Ja mam jeszcze inaczej niż Ty. Faceci w ogóle są dziwni i nie można ich zrozumieć. Na forum założyłam wątek, ale nikt nie chce albo nie umie mi odpowiedzieć. Moze Ty Autorko mi poradzisz? Znam z widzenia faceta. Przypadkowo czasem się spotykamy i zawsze on mnie gdzieś wyciąga, na kawę, na zakupy, na spacer....ale nie wymieniliśmy się nr telefonów. Jestem trochę tradycyjna i uważam, ze to facet powinien zapytać. Co myślisz o tym?

Gość 15cm w ???
mi sie jednak wydaje, że musicie być wyjątkowo głupie skoro zadajecie takie pytania na poziomie 15 latków.

nie o to mi chodziło. podkreśliłaś, że bardzo im się podoba na koncertach w ogóle a potem urywają kontakt. być może ich olewałas kolokwialnie mówiąc, cokolwiek my nie wiemy jak naprawde sie zachowujesz, oni byli uprzejmi, lecz nie mieli ochoty kontynuować wcale nie dlatego, że grasz jazz, tylko może przyszli posluchać Ciebie i spotkać sie z Toba a Ty nie zwracałaś na nich uwagi itp

Autorko obawiam sie, ze musi byc z toba cos nie tak w innej dziedzinie, bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze tylko z powodu twojej pasji te niepowodzenia. Hobby i pasja kobiety to atut a nie minus.

nienajpiękniejsza pan i władca zupełnie nie obawia się tego problemu - bo to on jest całym centrum dla kobiety , które dla każdej kobiety jest najważniejsze...💤:D

Gość nikolett salvador
może przestraszyli się Twojej przebojowości i tyle. Wiesz, czasem faceci tak jak i kobiety mają kompleksy i boją się, ze nie dorównają partnerowi.

Gość Chams the SZAJSE Cwajstein
Musi zaiskrzyć! To jest chemia! Miłość od pierwszego wejrzenia! Jak kobieta w oczy nie patrzy to się wstydzi! Jak się gapi gałami w ajsy to seksu chce zwierzęcego i ajsa zrobić!

Ok, tytuł może trochę niefortunny, nic lepszego nie przyszło mi do głowy. Ale zarozumiała nie jestem, wręcz przeciwnie, zawsze byłam bardzo nieśmiała i małomówna i z wiekiem wręcz mi się pogarsza, bo nie mam czasu na życie towarzyskie, albo sama ćwiczę, albo mam próby, albo słucham muzyki, tak więc czasu wolnego zero. Siłą rzeczy mam zainteresowania inne niż dziewczyny w moim wieku (lat mam 26, tak a propos, bo ktoś pytał). Pod tym względem może jestem nietypowa, ale naprawdę nie z Księżyca.

a jakie wg Ciebie maja zainteresowania 26latki? :D

"nienajpiękniejsza pan i władca zupełnie nie obawia się tego problemu - bo to on jest całym centrum dla kobiety , które dla każdej kobiety jest najważniejsze..." by był najważniejszy, musi na to "zapracować", uwodząc kobietę, tak by faktycznei był naj w jej życiu, ale komu by się to chciało skoro lepiej znaleźć kobeite której oasją sa faceci dbani o wygląd i gotowanie, to jest bardizje opłacalne, a faceci mysla pragmatycznie

Nienormalna baba. Po cholere umawiasz się z niesmiałymi? Bierz kogoś kto zna swoją wysoką wartosć to takich problemów mieć nie będziesz. Ja sądzę, że problem tkwi w tym, że celowo wybierasz takie zagubione owieczki, żeby przy nich błyszczeć i czuć się lepsza. 🖐️

"wcale nie dlatego, że grasz jazz, tylko może przyszli posluchać Ciebie i spotkać sie z Toba a Ty nie zwracałaś na nich uwagi itp" - hmm, to rzeczywiście możliwe, choćbym stanęła na głowie, zwykle jest takie zamieszanie, że daje się zamienić parę słów i tyle, bo trzeba pogadać z 10 innymi osobami, pozbierać wszystkie rzeczy, przebrać się, podziękować wszystkim ze staffu etc. Może i czują się zignorowani. :( Chyba będę ich uprzedzać na zapas.

nienajpiękniejsza autorka szuka właśnie takiego , który musi dać coś z siebie , a jak na razie żaden nie próbuje - autorka nie należy do osób łatwych i nie chce łatwego typa , więc problem się poszerza i nie pisz mi jak myślą faceci , bo jeszcze w życiu nie poznałaś nikogo , kto myśli alternatywnie w stosunku do tej nadmuchanej masy chłopców ... podobnie jak autorka...:)

rev skoro ty nalezysz do tych starajacych się i szukajacych kobiety innej nuiz wszystkie, to czemu sie nei staraszi nei zdobywasz żadnej? czemu latasz za pustymi (sam tak wczoraj oceniles kobiety ktore adorowales)? czyżbys był taki mądry tlyko w teorii?