Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maurisssja

Czy to normalne, ze matka tak zwraca sie do dziecka?

Polecane posty

Gość maurisssja
starsza pani juz na bani - jestes madra osoba. Szkoda, ze reszta towarzystwa pewnych rzeczy nie rozumie.

Gość KeeperOfSecrets
Ja tam nie wierzę we wpływ dzieciństwa na człowieka Mi rodzice zawsze powtarzali że jestem piękna, że jestem najładniejsza.. a ja dziś uważam że jestem brzydka, mam wielkie kompleksy jak się np. dziecko bije w dzieciństwie, to może z tego wyjść człowqiek który bije swoje dzieci lub taki który nie bije swoich dzieci. Prawdopodobieństwo jest dokładnie takie samo, jak u ludzi którzy nie byli bici. Znam ludzi z rodzin patologicznych, którzy teraz mają normlane życie, dużo przyjaciół, są otwarci, zrównoważeni. I znam ludzi z super rodzin, którzy teraz są zamknięcie w sobie, z mnóstwem emocjonalnych problemów. Znam kogos, komu rodzice wciąz powtarzali że jest czubkiem, że jest idiotą, a teraz jest normlanym, pewnym siebie mężczyzną. Wczoraj na ogólnym były dwa topiki: jedna laska pisałą, że bije swojego faceta, a jako powó podała, że jej rodzice pili. Druga pisała że wciąż się z facetem kłóci, jest agreywna, tłumacząc się też cięzkim dzieciństwem Czyli wg mnie te teorie o dziecinstwie to tylko wymówka ludziom którym się w życiu nie udaje.